Balıkesirspor'un golcüsü Abdulkadir Özgen: Türkiye'de iş disiplini yok

30.01.2018 - 00:03 | Son Güncellenme: 30.01.2018 - 00:03

 
Balıkesirspor Baltok'un tecrübeli golcüsü Abdulkadir Özgen, Ekrem Konur'un sorularını yanıtladı.  Abdulkadir, Almanya ve Türkiye'deki futbol anlayışını değerlendirdi ve "Ben dahil futbolcusundan teknik direktörüne kadar birçok kişide iş disiplini yok" dedi.
 
Son iki haftada 6 puan topladınız. Can Cangök ve Giray Bulak arasındaki değişimin takıma olumlu yansıdığını görüyoruz. İki teknik adam arasındaki farklar nelerdir?
 
"Can hocanın bu takımda emeği çoktur"
 
Hocalar arasında elbette farklar da vardır. Ancak şimdi "Şu hoca böyle, şu hoca böyle” demek yanlış olur diye düşünüyorum. Can hocanın bu takımda emeği gerçekten çoktur. Giray hocayla çok iyi kamp dönemi geçirdik. Bizim eksiklerimizi iyi analiz etmiş ve onun üzerinde yoğunlaştık. Bu çalışmalarımızın meyvelerini de maçlardaki iyi sonuçlarla almaya başladık.
 
Lider Ümraniyespor'la aranızda 9 puan fark var. Lig şampiyonluğunda iddialı mısınız?
 
"Aşağıda olabilirdik"
 
Şampiyonluk yarışıyla ilgili net bir şey söylemek için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Maç maç bakmamız lazım. Çok şükür 2 haftayı 6 puanla kapattık. Ligin ikinci yarısına 2 mağlubiyetle başlamış olsaydık aşağıda olabilirdik. Bu lig böyle zor bir lig, önümüzde Altınordu maçı var. Takım olarak bu maça yogunlaştık; tüm çalışmalarımız bu maçtan galibiyetle ayrılma yönünde..
 
İç saha maçlarında daha başarılısınız. Sana göre "Ligde rahat galibiyet aldık" dediğin mücadele oldu mu?
 
"Asla pes etmiyorlar"
 
Kağıt üzerinde iç saha maçlarında daha iyi olduğumuz doğru. Bu Llgde gerçekten kolay maç, hele ki rahat maç hiç yok. Örnegin Gaziantepspor sırf genç oyuncularıyla mücadele ediyor ve asla pes etmiyorlar. Tecrübe eksikliği yaşıyorlar şu durumda, bu da çok doğal. Ama dediğim gibi bu ligde rahat maç diye bir şey görmedim.
 
Otoo ile gol krallığı rekabetin var. Mesela bir gol atmak üzeresiniz ve Otoo vursa gol olacak. Ona pas verir misin, yoksa kendin mi atmak istersin?
 
"Amacımız galibiyet"
 
Çok şükür takım olarak gol yollarında sıkıntı yaşamıyoruz. Bu başarı başlıca kimsenin bencilce hareket etmemesinden kaynaklanıyor. Sonuçta oradaki mücadelemiz ortak ve amacımız galibiyet. Kim uygunsa ona atmaya pas vermeye çalışıyorum. Keşke Otoo uygun olsa hep ona pas verebilsem ama maalesef olmuyor. Ama şunu söylemeyelim ki keşke biraz bencil olsam... (Gülüyor)  O da benim futbol anlayışımda asla yok.
 
Geçen yıl Balıkesirspor formasıyla attığın gol sayısını bu sezon geçtin. Kendine koyduğun gol hedefin nedir?
 
"Gol hedefim yok"
 
Kendime koyduğum gol hedefi veya gol sayısı gerçekten yok. Forvetim ve attığım gollerle ölçülüyorum. Ancak  ben takıma daha fazla nasıl fayda sağlarım, buna özen gösteriyorum.
 
TFF 1. Lig'de beğendiğin ve zorlandığın savunma oyuncusu var mı ?
 
"Yalçın Kılınç ve Aykut Demir"
 
Elbette beğendiğim defans oyuncuları var. Bence hepsi birbirinden kaliteli. İsim vermek gerekirse; İstanbulspor’dan stoper Yalçın Kılınç kardeşimi ve Giresunspor’dan Aykut Demir’i beğeniyorum. Bence bu iki isim de  ligimizdeki en iyilerdendir.
 
Yıllarca Almanya'da A.Achen formasını giydin. Türk futbolu ve Alman futbolu arasındaki farklar nelerdir?
 
"İş disiplini yok"
 
Alman futbolu gerçekten çok disiplinli, taktik, hız ve teknik üzerine oynanıyor. Kısaca saydıklarımdan fazlasıyla var. İnsanlar yaptığı işe saygı gösteriyor ve futbol oynarken keyif alıyor. Şunu demek istiyorum, Türkiye’de bir çok şey ne yazık ki dikkate alınıp özen gösterilmiyor. Ben dahil futbolcusundan teknik direktörüne kadar birçok kişide iş disiplini yok. Kesinlikle böyle olmaması gerekiyor. Zaman ilerledikçe altyapılarımız gelişiyor ve ilerleyen yıllarda ülkece daha başarılı göze hoş gelen futbol izleteceğiz. Buna inanıyorum.

Senin için hazırladığımız haberler