Samet Aybaba: Balotelli'ye Robinho'yu örnek gösterdim

06.10.2021 - 18:57 | Son Güncellenme: 06.10.2021 - 19:21

Adana Demirspor'dan ayrılan Samet Aybaba, Mario Balotelli meselesinden Şenol Güneş'in Milli Takım'dan gönderilmesine kadar birçok konuda açıklama yaptı. İşte detaylar...

Samet Aybaba: Balotelli'ye Robinho'yu örnek gösterdim

AJANSSPOR-HABER

Adana Demirspor'u 26 yıl sonra Süper Lig'e çıkardıktan sonra yeni sezonda kulüple yolları ayrılan Samet Aybaba suskunluğunu bozdu. Skorer'e konuşan deneyimli teknik adam Mario Balotelli ile kriz yaşadığı iddialarından Stefan Kuntz ve Şenol Güneş'e dek önemli mesajlar  verdi. 

Samet Aybaba'ya göre dört büyükler

İlk olarak Süper Lig'i değerlendiren Aybaba, "Biliyorsunuz 7-8 hafta lig sallanır zaten. Herkes, herkesi yenebilir. Yeni kurulan takımlar var, devam eden takımlar var. Beşiktaş oyuncu kalitesi olarak biraz daha yukarı çıktı. Trabzonspor aynı şekilde. Galatasaray gençleşmiş kadrosuyla bence çok iyi mücadele içine girdi. Ben hep destekliyorum. Onları da çok beğeniyorum. Fenerbahçe yeni hocayla, yeni sistemle bu süreci iyi atlattı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Aybaba: Adana benim memleketim

Ardından Adana Demirspor'da yaşadıklarına değinen Samet Aybaba şunları söyledi: "Adana memleketim, Adana Demirspor bizim memleketin takımı. Belki dünyada örneği olmayan bir lige çıkış hikayesi yazdık. Süper Lig’e çıktıktan sonra istekler, düşünceler değişiyor, yönetimsel anlamda değişiyor. Beklentiler, oyuncu kadrosuyla ilgili bir takım şeyler değişiyor. Biz oraya çok iyi bir kadro oluşturduk. O takımın büyük bir bölümünü birlikte kurduk. 

'Yıldızlar geldi, kaprisler başladı'

Adana Demirspor da bu ligin sürpriz takımlarından biri olabilir yani. Onu da söyleyeyim şimdi. Çok iyi bir kadro var. İçinde bazı beklentiler dediğim gibi değişik olunca, oyuncu kaprisleri ortaya çıkıyor. Başka farklı yönetimsel anlamda; ona bakışlar, size bakışlar, takıma bakışlar farklı yöne gidiyor. Böyle olunca da biz kısa sürede bir ayrılık yaşamak zorunda kaldık oradan."

'Balotelli'yi dünya yıldızı olarak almadık' 

Samet Aybaba, oyundan çıkardığı için karşı karşıya geldiği Mario Balotelli konusunda şu yorumu yaptı: "Hayata bakışı, yaşadığı ortam, büyüme şekli diyelim orada biraz sıkıntılı bir süreç yaşamış. O futbola yansımış, çeşitli teknik adamlarla yaşadığı sorunlar var. Sonuçta İtalya 2. Lig takımından aldık biz onu. Söylenildiği gibi dünya yıldızı durumunda almadık. Şimdi böyle olunca başka bir yere kendisini konumlandırmaya çalışıyor ama öyle değil. Emek vererek, çalışarak, işini iyi yaparak oraya gelmesi lazım. "
  

'Robinho 42 dakika ısındı, ses çıkarmadı' 

Samet Aybaba şöyle devam etti: "Ben kendisiyle konuştuğumda ona Robinho örneğini vermiştim. Sivas’ı çalıştırırken Robinho geldi bize; bir maçta 42 dakika ısındı Robinho. Yeni gelmişti daha, tam hazır değildi. İkinci yarı onu ısınmaya gönderdim, 42 dakika ısındı. Sonrasında 88’de ya da 89’da oyuna girdi. 2-1 yendik o maçta. Soyunma odasında maçın hatıra fotoğrafı var, en çok sevinen Robinho’ydu. Dünya yıldızı böyle oluyor, karakter çok önemli. Balotelli’yle aramda kişisel hiçbir sorunum olmadı. Başka birinin ben oyun karakterini eleştiririm, kişisel karakteriyle ilgili veya oyuncunun kişisel kaprisleriyle ilgili hiçbir şey yapmam. Bu benim işimle ilgili zaten, ben ondan en iyi performansı nasıl alırımı düşünürüm."
  

Şenol Güneş'e 'geçmiş olsun' dedim"

Son olarak A Milli Takım'da kendisiyle aynı kaderi yaşayan Şenol Güneş'in durumunu değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, "Teknik direktörlük hiç kolay iş değil. Şenol Hoca’nın performansı düştü ama niye düştü, hiç bunu irdelemedi ülke. Ne oldu orada, oyuncu grubuyla sıkıntı mı oldu, oyuncu grubunu etkileyen birisi mi oldu bu irdelenmedi. Ben Şenol Güneş’i aradım “geçmiş olsun hocam” dedim.

 

 

'Keşke Şenol Güneş devam etseydi'

Böyle şeyler oluyor futbolda, o da “teşekkür ederim” dedi. Bence erken ayrılık çünkü bir turnuva var ve o turnuvanın bitmesi lazım. Bence ayrılık hiç de doğru değildi. Bu kadar sert düşüşün altında bir gerekçe olmalıydı yani biz tartışamadık bunu. Hala bilmiyoruz ne olduğunu, bilmediğimiz için de “acaba içeriden birisi mi müdahale etti” diye düşünüyoruz yani, keşke Şenol Hoca devam etseydi" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler