Bam Adebayo: "Yılın Savunmacısı Finalistleri Saygısızca"

Akın Ungan
20.04.2022 - 00:47 | Son Güncellenme: 20.04.2022 - 00:54

NBA’in Doğu Konferansı takımlarından Miami Heat oyuncusu Bam Adebayo, Yılın Savunmacısı seçiminde finale kalan isimleri saygısızca olarak nitelendirdi.

Bam Adebayo: "Yılın Savunmacısı Finalistleri Saygısızca"

AJANSSPOR HABER

Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Miami Heat’in 24 yaşındaki basketbolcusu Bam Adebayo Yılın Savunmacısı finalistleri arasında yer alamamasının ardından seçimin saygısızca olduğunu ifade etti.

Heat koçu ilk üçte

Pazar günü Miami Heat’in rakibi Atlanta Hawks’ı 115-91 skor ile yenmesinin ardından NBA 2021-2022 normal sezon ödülleri için finalistler açıklandı. Miami Heat koçu Erik Spoelstra Yılın Koçu ödülü için ilk üç aday arasında yer almayı başardı. Ayrıca Tyler Herro da Yılın Altıncı Adamı için finale kalan ilk üç adaydan biriydi.

Finale kalamadı

Miami Heat’ten iki isim NBA 2021-2022 normal sezon ödülleri için aday olurken takımın 24 yaşındaki basketbolcusu Bam Adebayo Yılın Savunmacısı ödülü için finale kalan üç isim Boston Cletics’ten Marcus Smart, Phoenix Suns’tan Mikal Bridges ve Utah Jazz’dan Rudy Gobert idi. Adebayo ise finalistler arasında yer almayı başaramadı.

"Bunu bir bahane olarak duymak istemiyorum"

Pazartesi günü gerçekleşen antrenmandan sonra ise Miami Heat koçu Spoelstra, Adebayo’nun son üçe kalamaması hakkında "Bam’in finalist olamamasına gerçekten şaşırdım. İnsanlar ne izlediler bilmiyorum ama o yeterince oyun oynadı. Bu yüzden bunu bir bahane olarak duymak istemiyorum. Sadece oyunlarımızdan birini izleyin. Onun sağlamlığı ve çok yönlülüğü üzerine inşa edilmiş bir savunma sistemimiz var. Bu onun kendine özgü bir şey." dedi.

 

Adebayo, ligdeki en iyi dördüncü savunma derecesine sahip takım Miami Heat için 56 maçta forma giymişti.

"Saygısızca"

Miami Heat oyuncusu Adebayo ise finale kalamaması hakkındaki soruya ‘saygısızca’ diyerek cevap verdi ve sözlerine şöyle devam etti: "Üç kişiden ikisinin yapabileceği her şeyi yapabileceğimi hissediyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki üçü de benden daha fazla televizyon maçında oynuyor. Yani bunu bekliyordum, sonuçta benden daha fazla televizyon maçı alıyorlar ve bu yüzden insanlar, onlar hakkında konuşmayı daha çok seviyor. Kimse bizim hakkımızda konuşmak istemiyor."

Bu sezon NBA ekiplerinden Miami Heat’in ulusal televizyonda yayınlanan 22 maçı varken bu maç sayıları Boston Celtics için 32, Utah Jazz için 26 ve Phoenix Suns için 34 maçtı.

"Eğer onlar kadar televizyon maçım olsaydı…"

Ulusal kanalda yayınlanan maçların takımlar arasında eşit şekilde dağılmamış olmasına ayrıca değinen Adebayo bu konuda şunları söyledi: "Onların televizyonda şansları daha fazla. Yeteneklerini sergilemek için her zaman televizyondalar ve iyi oynuyorlar. Bense bu yüzden birçok erkeğin bir sürü ödül aldığını hissediyorum."

"Biz onlar kadar televizyon maçı alamıyoruz ve bu bir hayal kırıklığı. Sinir bozucu bir şey çünkü eğer onlar kadar televizyon maçım olsaydı finalistlerden biri de ben olurdum."

Senin için hazırladığımız haberler