"Bana gelen teklifler var"

24.11.2020 - 09:50 | Son Güncellenme: 24.11.2020 - 10:01

2016-17 sezonunda Galatasaray'da Igor Tudor'un yardımcılığını ve şu an TRT'de yorumculuk yapan eski futbolcu Ayhan Akman, Bursaspor'un genç forveti Ali Akman ve teknik direktör Igor Tudor hakkında konuştu. Akman, yeşil-beyazlı takımın forveti Ali Akman'a transfer teklifleri olduğunu ve ileride kendisinin de teknik direktör olmak istediğini söyledi. İşte detaylar...

"Bana gelen teklifler var"

AJANSSPOR-HABER

Şu an TRT Spor'da yorumculuk yapan eski futbolcu Ayhan Akman'dan teknik direktörlük, Ali Akman ve Igor Tudor açıklaması geldi. 

Sırasıyla Kayseri Erciyesspor, Karşıyaka ve Sarıyer'de teknik direktör olarak görev yapan 43 yaşındaki futbol adamı, 2016-17 sezonunda Galatasaray'da Igor Tudor'un yardımcılığını üstlenmişti. 

"Teknik direktörlük yapmayı düşünüyorum"

Skorer'e konuşan Akman, "Süper Lig'de yardımcı antrenörlük değil, teknik direktörlük yapmayı düşünüyorum. Bana gelen teklifler var. Ancak pandemi dönemindeyiz. Futbolun içinde kalıyorum" dedi. 

Galatasaray'la ilgili bir gelişme oldu mu?

"Sezon başında böyle bir gelişme vardı, ancak gerçekleşmedi."

Tudor'la çalıştığınız dönemde lige müthiş bir başlangıç yapmıştınız. Sonra düşüş yaşadınız. Bunun nedeni?

"Evet gerçekten Süper Lig'e çok iyi başlamıştık. Ancak o dönem başarısızlığımız nedeni, dış saha sonuçları. Deplasmanda iyi sonuçlar alamadık."

O dönem güzel ve iddialı bir kadro oluşturuldu. Transferlerde en büyük pay kimindi?

"Scout ekibi, teknik ekip ve yönetimin ortaklaşa çalışması ile böyle bir kadro oluşturduk. Scout ve teknik ekip olarak oyuncular üzerinde çalıştık. Yönetim de bize güvendi ve destek verdi."

Yeğeniniz Ali Akman Bursaspor'da süper performansıyla çok konuşuluyor. Bu sezonki patlamanın nedeni?

"Bu sene devamlı oynamaya, süre almaya başladı. Kendisinden zaten beklentimiz vardı. Süre de alınca kendini ifade etmeye başladı. Bursaspor krizi fırsata çevirdi."

'Bursa ve ilçelerinde futbolla yatıp kalkan insanlar var'

"Bu biraz da mecburiyetten oldu. Çünkü transfer tahtası kapalıydı, gençlere şans verdiler. Bursa ve çevre ilçelerinde futbolla yatıp kalkan insanlar var. Daha çok göçmen aileleri. Bundan dolayı altyapıdan önemli oyuncular çıkıyor."

Ali Akman'ın Avrupa ekipleri ve Süper Lig devlerinin radarında olduğu iddia ediliyor? Tercihi...

"Hedefi Avrupa'da kariyerini sürdürmek. Gelen teklifler de var. Avrupa'da oynama hayali, planı ve arzusu var."

Kendisine futbol adamı olarak telkinde bulunuyor musunuz?

"7/24 beni arıyor. Teknik adam olduğum için maçlardan sonra oyunu hakkında, gelişimi hakkında konuşuyoruz. Gelen teklifler var, kararını kendisi verecek. Oynayabileceği, süre alabileceği bir kulübe gitmesinin daha faydalı olduğunu düşünüyorum."

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi ile ilgili görüşleriniz?

"Fenerbahçe'nin oyuncu grubu çok kaliteli ve sarı-lacivertliler çok geniş bir kadroya sahip. Beşiktaş da sıkıntılı dönemde Medipol Başakşehir galibiyetiyle moral buldu. Derbilerin sonucunu önceden kestirmek zor. Ancak Fenerbahçe'nin bir adım önde olduğunu düşünüyorum."

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında favoriniz?

"Şampiyonluk yarışının Fenerbahçe, Galatasaray ve Medipol Başakşehir arasında geçeceğini düşünüyorum."

Senin için hazırladığımız haberler