Vefa Küçük, Seçimi Uğur Dündar'a Neden Kaybettiğini Açıkladı

İsa Kethüda
11.04.2022 - 11:10 | Son Güncellenme: 11.04.2022 - 11:29

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) Eski Başkanı Vefa Küçük, Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda yaşananları anlattı. İşte Küçük'ün açıklamaları.

Vefa Küçük, Seçimi Uğur Dündar'a Neden Kaybettiğini Açıkladı

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda Uğur Dündar'a kaybeden Vefa Küçük, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Kuş gibi hafiflediğimi hissettim"

Radyospor'da yayınlanan Ters Köşe köşe programında Aygün Özipek'e konuşan Küçük, "Kuş gibi hafiflediğimi hissettim. Ailemle, çocuklarımla, torunlarımla vakit geçiriyorum. Fenerbahçe'ye hizmet etmeye devam edeceğim. Seçimi kaybetmiş olmam hizmetten kaçacağım anlamına gelmiyor. Uğur Dündar ve ekibine başarılar diliyorum. 3050 civarında ücretini yatıran Divan Kurulu üyesi vardı. Fakat 1871 kişi oy kullandı. 

"Seçime katılmayan üyelerimiz sonuçta etkili oldu"

Hava şartlarının güzel olması nedeniyle trafikten dolayı da seçime gelemeyen üyelerimiz oldu. Seçime katılmayan üyelerimiz sonuçta etkili oldu. Benim kaybetme nedenimi henüz değerlendiremedim. Fakat bana oy verecek olan üyelerimizin gelmemesi beni olumsuz etkiledi. Seçime Uğur Bey ve ben girseydim daha farklı sonuç olabilirdi. Gelecek seçimlerde aday olmayacağım. Sait Yılmaz'ın da tepkisi kendisine göre haklı olabilir.

"Ali Koç'la benim de fikrim aynı"

Uğur Dündar geldi, 15-20 gün içerisinde aday oldu ve başkan seçildi. Sayın Başkan Ali Koç'la benim de fikrim aynı. Mithat Yenigün kardeşimi çok severim, kulübe hizmetlerini biliyorum, hizmetlerinin devam edeceğini düşünüyorum. Mithat Yenigün'ün Uğur Dündar'ın listesinde olması Fenerbahçe'nin menfaatinedir.

"Son yıllarda izlediğim en güzel derbiydi"

Son yıllarda izlediğim en güzel derbiydi. Oyuncularımızı ve İsmail Kartal'ı tebrik ediyorum. 30 yıl önce ve 25 yıl önce bir fikrim olmuştu. '3 ya da 4 yabancı olmalı daha fazla olmamalı' demiştim. Yerli teknik direktörlerle ve yerli oyuncularla daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. 

"Yerli hocalara şans vermemiz lazım"

Uzun vadede yerli hocalara şans vermemiz lazım. Son 3-4 ay içerisinde genç oyuncularımız şans buluyor. Bu da bence gayet güzel.

"Haklarını bana helal etsinler"

8 yıl bana güç veren bütün Yüksek Divan Kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Haklarını bana helal etsinler, benden yana varsa helal olsun" dedi.

Bilindiği üzere, oyların 824'ünü alan Uğur Dündar, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu başkanlığına seçilmişti.

Diğer adaylardan eski başkan Vefa Küçük 799, Nail Kır 122, Sait Yılmaz ise 117 oy almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler