"Bana Roberto Mancini'yi hatırlatıyor"

10.06.2020 - 13:36 | Son Güncellenme: 10.06.2020 - 13:36

Alman ekibi Hertha Berlin'in defans oyuncusu Dedryck Boyata, eski teknik direktörü Roberto Mancini'yi övdü ve yeni çalıştırıcıları Bruno Labbadia ile kıyasladı.

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Almanya Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Hertha Berlin'in defans oyuncusu Dedryck Boyata, yeni teknik direktörleri Bruno Labbadia ile ilgili övgü dolu sözler söyledi. Belçikalı futbolcu, daha önce Fenerbahçe'nin teknik direktörü olacağı gündeme gelen Labbadia'yı överken, bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Roberto Mancini üzerinden örnekler verdi.

Boyata'dan Labbadia'ya övgü

Boyata, "Bruno Labbadia, ilk günden itibaren nasıl bir futbol oynatmak istediğini ve neler yapmamız gerektiğini anlattı. Taktiklere ve zindeliğe büyük önem veriyor. Kolay değil. Katı ve birçok kuralları var. Ama şu an keşke bütün sezon daha fazla çalışsaydık diyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bana Roberto Mancini'yi hatırlatıyor"

Ayrıca Belçikalı oyuncu, "Labbadia, egzersizleri ve çalışma şekliyle bana Roberto Mancini'yi hatırlatıyor. Çok derin bir futbol bilgisi ve çok tecrübesi var. Bunu çok rahat anlayabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

İngiltere'de çok şey öğrendi

Dedryck Boyata, bu sezon Hertha Berlin'de 26 maçta 2334 dakika süre aldı ve 4 gol 1 asistlik performans ortaya koydu. FC Brüksel sonrası Manchester City ekibine 16 yaşındayken giden ve o dönem Mancini ile çalışan Boyota, İngiliz ekibinde Vincent Kompany ve Kolo Toure gibi defans oyuncularından çok şey öğrendi. Çocukken idolü Brezilyalı stoper Lucio'ydu. Ayrıca Thiago Silva ve Thomas Vemaelen de beğendiği oyuncular arasındaydı.

Celtic'te şampiyonluklar yaşadı

29 yaşındaki futbolcu Dedryck Boyata, City tarafından Bolton Wanderers, Twente gibi takımlara kiralandı. Futbolcu, 2015 yılında da Celtic ekibinde gitmiş ve orada 4 kez lig şampiyonluğu 3 kez de kupa şampiyonluğu yaşamıştı. Bu sezon ise Hertha Berlin'de kariyerine devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler