Banvit salladı ama yıkamadı!

30.04.2017 - 21:23 | Son Güncellenme: 30.04.2017 - 21:23

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde İspanyol ekibi Iberostar Tenerife'ye 63-59 yenilen Banvit ikinci oldu.
 
Birinci periyot:

Temsilcimiz Banvit, mücadeleye  Theodore, Chapel Muric, Orelik, Vidmar 5'i ile başladı.  İlk 3 dakika 3-3 ile geçilirken, 2 takımda savunma dikkatli hücumda dağınık bir görüntü çizdiler. Temsilcimiz pota altında Vidmar'a topu indirmekte sıkıntı yaşamazken, Vidmar uygun pozisyonları bitiremedi. Tenerife, dışardan 4'de 3'le oynayınca son 3 dakikaya 9-5 önde girdi. Kalan bölümde ise Tenerife boyalı alanıda iyi kullanmaya başladı, Banvit ise Orelik ve Chapel'in 3'lükleri ile farkın açılmasına engel olmaya çalıştı. Son saniyede Chapel'den bulduğumuz 2 sayılık basketle periyodu 16-12 geride kapattık.

İkinci periyot:

İkinci periyot karşılıklı basketlerle başladı, sonrasında ise Tenerife'de Tarik Kirqsay maça ağırlığını koyunca, ilk yarının bitmesine 7 dakika kala 23-14 geride girdik. Mola sonrası savunmamızı sertleştirip hücumda da Tolga Geçim ve Theodore ile 7-0 seri yaparak farkı 2 sayıya(23-21) indirmeyi başardık. Bunun üzerine Tenerife molası geldi. Mola sonrası hücum sorunlarını çözen Tenerife, oyun üstünlüğünü tekrardan eline alarak ilk yarıyı 34-31 önde kapattı.

İkinci yarı:

Temsilcimiz Banvit, 3. periyoda sert savunma ile başladı, ilk 4 dakikada Tenerife sayı bulamazken temsilcimiz de sadece 4 sayı atabildi. Mola sonrası Niang'ı oyuna alan Tenerife takımı boyalı alanda üstünlük kurmayı başarınca, son 3 dakikaya 47-40 önde girdi. Kalan bölümde ise Jordan Theodore'un devreye girmesi, attığı sayılar ve Kulig'e yaptığı asistle farkı eritmeyi başarsakta son saniyede yediğimiz basketle (51-46) 5 sayı farkla periyodu geride kapattık.

Final periyodu:

Final periyoduna, hücumda Furkan Korkmaz ve Orelik'ten bulduğumuz üçlüklerle başladık, fakat savunmamızın yeterince iyi olmaması  Tenerife'in Grigonis üzerinden bulduğu sayılar 5.55 saniye kala öne geçmemize engel oldu. (55-51) Son 2 dakikaya girerken Kulig üzerinden bulduğumuz sayıyla farkı bir sayıya indirmeyi başardık.  Kalan bölümü ise daha iyi oynayan takım Tenerife olurken, Davin White bu bölümde sorumluluk alarak takımı adına kritik sayılar bulmayı başardı. Banvit bu sayılara karşılık veremeyince mücadeleyi 63-59 kaybederek Fiba Şampiyonlar Ligi'nde 2. oldu.

AJANSSPOR TARAFINDAN YAZILMIŞTIR KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Senin için hazırladığımız haberler