Barcelona - Almeria: 2-0 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
06.11.2022 - 00:38 | Son Güncellenme: 06.11.2022 - 11:21

La Liga'da Barcelona, Almeria ile karşılaştı. Katalanlar'ın ikon ismi Gerard Pique'nin Camp Nou'daki son maçına çıktı. Maçın sonucu, goller ve özet..

Barcelona - Almeria: 2-0 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

La Liga'nın 13. haftasında Barcelona ile Almeria karşı karşıya geldi. 2008 yılından beri Barcelona formasını giyen Gerard Pique'ye veda maçında Barça, rakibini 2-0 yendi. Pique'nin 85 dakika forma giydiği maçta taraftarla vedalaşırken gözyaşlarını tutamadı. Camp Nou'daki mücadelede Barça'nın golleri Dembele ve Frankie de Jong'dan geldi.

Camp Nou'da son gece

Temmuz 2008'de Manchester United'tan Barcelona'ya transfer olan ve 14 yıldır Katalan kulübün formasını giyen Gerard Pique, Camp Nou'da son maçına çıktı. 35 yaşındaki deneyimli savunmacı, Almeria karşısında ilk 11'de başladığı maçta 85 dakika forma giydi ve yerini Christensen'e bıraktı. Pique oyundan alınırken, aynı zamanda bir devir de sona erdi. Tüm Camp Nou, Pique'yi ayakta alkışladı. Barça ile 615 maça çıkan efsane, 53 gol, 15 asist kaydetti.

Pique'nin Barcelona'da kazandığı başarılar

  • 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu
  • 3 UEFA Süper Kupası
  • 8 La Liga şampiyonluğu
  • 7 İspanya Kupası
  • 6 İspanya Süper Kupası
  • 3 FIFA Dünya Kulüpler Kupası

Barça ilk yarıda saç baş yoldurttu

Mücadeleye baskılı başlayan Barcelona, Almeria karşısında maçın hakimi oldu. Rakip kaleye defalarca gelen Katalan ekip, bir türlü ağları havalandıramadı. Sayısız gol pozisyonuna giren Barcelona, soyunma odasına 0-0 beraberlikle giderken, taraftarına adeta saç baş yoldurttu.

Dembele büyüyü bozdu

İlk yarıda girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Barcelona, ikinci yarıda golü buldu. Mücadelenin 48. dakikasında sahneye çıkan Dembele, Busquest'in diyagonal pasını değerlendirerek, içeri kat etti. 2 rakibini geçen Dembele, sağ alt köşeye plase bıraktı. Top ağlarla buluştu.

Torres yıkıldı, Ansu Fati girdi! Barça 2'yi buldu

Maçın başından beri birçok gol pozisyonundan eli boş dönen Ferran Torres, teknik direktör Xavi tarafından kenara alındı. Torres'in kenara gelirken yaşadığı üzüntü dikkat çekti. 61'de oyuna giren Ansu Fati, 1 dakika sonra fırsat yakaladı. Pozisyonu değerlendiremeyen Fati, topun de Jong'un önünde kalmasını sağladı. Frankie de Jong, topa gelişine vurdu ve farkı 2'ye çıkardı.

İlgini Çekebilir
Icardi tango yapıyor, Buruk, Güneş'i batırıyor
Habere Git

Real'den liderliği devraldı

Haftayı kazanarak kapatan Barcelona, 13 maçta 11 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 34 puana ulaştı. Katalanlar, maç eksiği bulunan Real Madrid'in önüne geçerek 1. sırayı aldı. Almeria ise 13 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak 13 puan ile 15. sıraya geriledi.

Senin için hazırladığımız haberler