Barcelona ve Socios'dan dev ortaklık! Chiliz'den Barça Studios'a yatırım

Orhan Gülek
02.08.2022 - 17:45 | Son Güncellenme: 02.08.2022 - 17:53

Barcelona ile son dönemin önplâna çıkan spor-futbol odaklı taraftar platformu Socios'un teknoloji sağlayıcısı Chiliz ile dijital içerik merkezi Barça Studios'a 100 milyon dolar yatırım yapacak.

Barcelona ve Socios'dan dev ortaklık! Chiliz'den Barça Studios'a yatırım

AJANSSPOR - HABER

FC Barcelona, dünyanın en büyük taraftar etkileşim platformu Socios.com ile yeni bir iş birliğine adım attı. Socios.com’un sahibi ve teknoloji sağlayıcısı Chiliz, Barça Studios’un %24,5 hissesine 100 milyon dolar yatırım yaparak, kulübün dijital içerik yaratım ve dağıtım merkezine ortak oldu.

Gelir akışı üretebilecek

Bu iş birliği kapsamında Barça Studios, Socios.com’un blockchain teknolojisindeki yoğun deneyiminin de yardımıyla kulübün taraftarlarla bağını kuvvetlendirecek, Socios.com’un uluslararası taraftar toplulukları ölçeğindeki kitlesine ulaşabilecek ve yeni coğrafyalarda gelir akışı üretebilecek. Bu stratejik ortaklık kapsamında Socios.com ve Barça Studios, Barcelona Kulübü’nün ekosistemi içinde yeni özellikler inşa etmek için en yenilikçi blok zinciri ve Web3 partnerlerini çekecek projeler üretecek. 

$BAR Fan Token’dan 39 milyon dolar gelir elde edilmişti

Bu stratejik yatırım, kulübün Socios.com ile Şubat 2020’de başlayan Fan Token partnerliğinin üzerine yeni proje ve değerler üretecek.  Barcelona Kulübü, Şubat 2020 tarihinden bu yana , $BAR Fan Token sayesinde 39 milyon dolar gelir elde etmişti. 

 

Chiliz’in teknolojik uzmanlığından yararlanılacak

100 milyon dolar değerindeki bu yeni anlaşma kapsamında Socios.com’un blockchain teknolojisindeki yoğun deneyiminin de yardımıyla Barça Studios, kulübün taraftarlarla bağını kuvvetlendirecek, Socios.com’un uluslararası taraftar toplulukları ölçeğindeki kitlesine ulaşabilecek ve yeni coğrafyalarda gelir akışı üretebilecek.

 

Senin için hazırladığımız haberler