Barcelona, 3 yıldızla yollarını ayırdı!

Ali Bozkurt
30.06.2024 - 16:15 | Son Güncellenme: 30.06.2024 - 17:18

Geçtiğimiz sezonu ikinci sırada tamamlayan Barcelona, kiralık olan Joao Cancelo, Joao Felix ve Marcos Alonso'nun gelecek sezon olmayacağını duyurdu.

Barcelona, 3 yıldızla yollarını ayırdı!

AJANSSPOR HABER

La Liga ekibi Barcelona, gelecek sezonun kadro planlamasına başladı. İspanyol devi takımda sözleşmesi sona eren Marcos Alonso ile birlikte geçen sezonu kiralık olarak geçiren Joao Cancelo ve Joao Felix'in gelecek sezon takımda olmayacağını duyurdu.

127 milyona transfer oldu hayal kırıklığı yaşadı

Atletico Madrid'e tam 127 Milyon euro bedelle transfer olan Joao Felix, burada isteneni veremeyince önce Chelsea'ye sonra da geçtiğimiz yaz Barcelona'ya kiralandı.  İspanyol devi yıldız oyuncuyla yola devam etmeme kararı aldı. Felix, tekrardan Atletico Madrid'e döndü.

City'e geri döndü

Geçtiğimiz sezon Manchester City'den kiralanan ve üstelik dünyanın en iyi bekleri arasında gösterilen 30 yaşındaki Cancelo, gelecek sezon Barcelona ile yola devam etmeyecek. Yıldız oyuncu tekrardan İngiliz ekibine döndü. 

Yeni sözleşme yok

Barcelona'nın Chelsea'den 2022 yılında bedelsiz bir şekilde kadrosuna kattığı Marcos Alonso, beklenen performansa ulaşamadı. İspanyol devi Alonso'nun sözleşmesini uzatmama kararı aldı. Yıldız oyuncu gelecek sezon kadroda olmayacak.

Marcos Alonso'nun istatistikleri

Kariyerine Real Madrid akademisinde başlayan Marcos Alonso, buradan Eflatun-Beyazlıların alt ekibi olan RM Kastilya’ya transfer oldu. Sonrasında 2.40 Milyon Euro bedelle Bolton’ın yolunu tutan Alonso,burada çıktığı 46 maçta 5 gol 2 asistlik performans gösterdi. Sonrasında burada gösterdiği performans ile İtalyan devi Fiorentina’nın yolunu tutan tecrübeli sol bek,burada çıktığı 84 maçta 5 gol 7 asistlik performans sergiledi. Fiorentina’da forma giydiği dönem Sunderland’e de kiralanan Marcos Alonso, Fiorentina’dan sonra kariyerinde zirve yapacağı Chelsea’ye 23 Milyon euro bedelle transfer oldu. Chelsea’de çıktığı 212 maçta 29 gol 20 asistlik performans veren Alonso, 2022 yılında bedelsiz bir şekilde Barcelona’ya transfer oldu.Barcelona’da çıktığı 45 maçta 3 gol atabilen Alonso,asist üretemedi.

Cancelo istatistikleri

Kariyerine Benfica altyapısında başlayan Cancelo,ilk büyük transferini 2018 yılında Juventus’a yaptı. Sonrasında 65 Milyon Euro bedelle buradan Manchester City’nin yolunu tutan Cancelo,burada çıktığı 154 maçta toplam 9 gol 21 asistlik performans sergiledi. 2022 sezonunda Bayern Münih’e kiralanan Cancelo,geçtiğimiz sezonun başında İspanyol Devi Barcelona’ya kiralandı. Barcelona’da 42 maça çıkan Cancelo,4 gol 5 asistlik performans sergiledi. 

Joao Felix'in istatistikleri

Kariyerine Benfica altyapısında başlayan Joao Felix, burada gösterdiği 43 maçta 20 gol 11 asistlik performans sonrası 70 Milyon Euro bedelle İspanyol devi Atletico Madrid’in yolunu tuttu. Burada isteneni veremiyen 24 yaşındaki yıldız,çıktığı 134 maçta 34 gol 18 asistlik performans gösterdi.2022-2023 sezonunda Chelsea’ye kiralanan Felix, geçtiğimiz sezonun başında başka bir İspanyol Devi olan Barcelona’ya kiralandı. Joao Felix, burada çıktığı 44 maçta 10 gol 6 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler