Barcelona, Avrupa Süper Ligi kararını verdi

22.04.2021 - 23:40 | Son Güncellenme: 22.04.2021 - 23:58

Barcelona, Avrupa Süper Ligi'nden çıkacak mı? Katalan ekibi kararını açıkladı. Peki Avrupa Süper Ligi'nde hangi takımlar kaldı, hangi takımlar çıktı?

Barcelona, Avrupa Süper Ligi kararını verdi

AJANSSPOR - HABER

Barcelona Başkanı Joan Laporta, geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamada "Avrupa Süper Ligi zorunluluk" zorunluluk demiş, Katalan ekibinin bu organizasyonda kalacağının belirtilerini vermişti.

Bu gelişmenin üzerine Barcelona Kulübü, resmi sitesinden yaptığı açıklamada Avrupa Süper Ligi'nin kurucu üyesi olarak kalma kararı aldıklarını duyurdu. 

'Avrupa Süper Ligi'nin bir parçası olmamak tarihi bir hata'

"Avrupa Süper Ligi'nin bir parçası olmamanın tarihi bir hata olacağı görüşüyle bu karar alındı." denilen açıklamada, Barcelona Yönetim Kurulunun, yaşanacak gelişmelere göre ileride tüm üyelerin görüşüne başvurma hakkını saklı tuttuğu kaydedildi.

Açıklamada, "Özellikle mevcut sosyo-ekonomik ortamda Avrupa'daki futbol kulüplerinin çoğunluğunun görüşlerini paylaştığı, futbol dünyasının finansal sürdürülebilirliğini ve güçlenerek ayakta kalmasını garanti altına almaya yönelik yapısal reformların gerçekleştirilmesi gerekiyor." ifadeleri kullanıldı.

Madrid Ticaret Mahkemesinin aldığı, Avrupa Süper Ligi'nin kurucu kulüplerinin haklarını koruyan kararın da dikkate alınması gerektiği aktarıldı.

 

'Son sözü kulübün üyeleri söyleyecek'

Laporta, Esports3'e açıklamalarda bulunmuş, "Avrupa Süper Ligi bir zorunluluk ama son sözü kulübün üyeleri söyleyecek. Büyük kulüpler olarak çok fazla kaynağa katkıda bulunuyoruz ve ekonomik dağılımla ilgili bakış açımızı ortaya koyabilmeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Barça’dan sürpriz çıkış: "Avrupa Süper Ligi zorunluluk"
 

Avrupa Süper Ligi iptal mi oldu?

Bu konu hakkında konuşan Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez ise, "Proje beklemede. Hepimiz beraberiz ve gelecek için düşünüyoruz. 12 kulüp arasında bağlayıcı bir sözleşme imzaladık. Kimse projeden ayrılma bedeli ödemedi. Eğer bu formatı kullanmazsak yazık olur. İngiliz takımları arasında çok fazla ilgilenmeyenler var. Bu proje üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz, belki de iyi anlatamadık. Üzgünüm. 3 yıldır çalışıyoruz." dedi.

Perez, Avrupa Süper Lig'ine Türkiye'den bir takım çağırmanın ise problem olacağını söyledi.

 

Perez'in tüm açıklamalarını okumak için tıklayınız

Senin için hazırladığımız haberler