Barcelona başkanı, Avrupa Süper Ligi takımlarını açıkladı!

02.02.2024 - 20:54 | Son Güncellenme: 02.02.2024 - 20:59

Futbol dünyası, Avrupa Süper Ligi'nin geleceğinin ne olacağını merak ediyor. Barcelona başkanı Joan Laporta, Avrupa Süper Ligi'ne katılacak takımları açıkladı.

Barcelona başkanı, Avrupa Süper Ligi takımlarını açıkladı!

AJANSSPOR HABER

Futbol dünyasının en merak edilen konulardan biri olan Avrupa Süper Ligi için katılacak takımlar belli oldu! Barcelona başkanı Joan Laporta, Avrupa Süper Ligi'nde katılmayı kabul eden takımları paylaştı. Detaylar...

15 takım duyuruldu

Barcelona başkanı Joan Laporta, Avrupa Süper Ligi'ne şu ana kadar tam 15 Avrupa kulübünün katılmayı kabul ettiğini duyurdu.

Avrupa Süper Ligi takımları

Barcelona başkanı Joan Laporta, Real Madrid başkanı Florentino Perez ile beraber kurucusu oldukları Avrupa Süper Ligi'ne şimdilik katılmayı kabul eden takımları şöyle açıkladı:

-Real Madrid
-Barcelona
-Inter
-Milan
-Napoli
-Roma
-Marsilya
-Club Brugge
-Anderlecht
-Benfica
-Sporting Lizbon
-Porto
-Ajax
-Feyenoord
-PSV

Roma'dan açıklama geldi

Joan Laporta, Avrupa Süper Ligi'ne katılan takımlar arasında İtalyan ekibi Roma'yı da söylemişti. Sarı-kırmızılılar'dan bu açıklamaya dair bir yalanlama geldi. Konuya dair Roma kulübünün resmi internet sitesinde şu ifadelere yer verildi: "Kulüp, konuyla ilgili pozisyonunu hiçbir zaman revize etmemiştir ve UEFA ve FIFA ile yakın işbirliği içindedir. Kulüplerin ortak yolu dışında bir yol çizmek için başka hiçbir görüşmede bulunmadığını da belirtmektedir.

"İngiliz kulüpleri umrumda değil"

Joan Laporta, Avrupa Süper Ligi'ne 15 takımın katılmayı kabul ettiğini duyurdu. Laporta'nın açıkladığı takımlar arasında hiçbir İngiliz kulübü yer almadı. Laporta, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:


"İngiliz takımlarının katılması umrumda değil. Onların zaten kendi Süper Ligleri var; Premier Lig"

Senin için hazırladığımız haberler