Barcelona, Kaoru Mitoma'yı transfer etmek istiyor

İsa Kethüda
14.10.2023 - 19:50 | Son Güncellenme: 14.10.2023 - 19:54

İspanya'nın dev kulüplerinden Barcelona, Premier Lig ekiplerinden Brighton'da forma giyen 26 yaşındaki sol kanat Kaoru Mitoma'yı transfer etmek istiyor.

Barcelona, Kaoru Mitoma'yı transfer etmek istiyor

AJANSSPOR DIŞ HABER

İspanyol basınında Mundo Deportivo'da yer alan habere göre, Barcelona kadrosunu Brighton'da forma giyen Kaoru Mitoma ile güçlendirmek istiyor. Elindeki kanat rotasyonunu yeterli bulmayan İspanyol ekibi, Mitoma'nın komple bir oyuncu olması sebebiyle transfere sıcak bakıyor.

Sol kanat yetersiz görülüyor

Barcelona'nın özellikle sağ kanat pozisyonunda Lamine Yamal, Raphinha ve Ferran Torres gibi önemli isimler yer alıyor. Sol kanat pozisyonunda istediği istikrarı ve kaliteyi yakalayamayan Barça, Kaoru Mitoma ile sol kanat rotasyonunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Piyasa değerinde büyük artış

Kaoru Mitoma, Japonya'nın Kawasaki Frontale ekibinden Brighton'a 2021-2022 sezounda transfer olmuştu. O dönem Transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 2 milyon Euro olan Japon futbolcu, aradan geçen 2 sezonda piyasa değerini 50 milyon Euro'ya taşımayı başardı.

Sözleşmesi 2025 yılında sona eriyor

Brighton'da forma giyen Kaoru Mitoma'nın sözleşmesi 2025 yılında sona eriyor. Japon futbolcu 2021-22 sezonunda Japonya Ligi ekiplerinden Kawasaki Frontale'den transfer edilmişti.

Kaoru Mitoma'nın Brighton performansı

İngiliz ekibi Brighton'da toplamda 52 maça çıkan Kaoru Mitoma, bu maçlarda 13 gol ve 11 asistlik performansıyla takımına katkı sağlamayı başardı. 

Bu sezonki performansı

Mitoma bu sezon çıktığı 11 karşılaşmada 3 gol ve 4 asistlik performans gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler