Barcelona-Fenerbahçe-Real Madrid üçgeninde bir transfer hikayesi: Uçağa alınmadı

23.12.2020 - 10:21 | Son Güncellenme: 23.12.2020 - 12:31

İspanya Basketbol Ligi.... İspanya Basketbol Ligi takımlarından Barcelona forması giyen, Anadolu Efes maçı sonrası kulüp tarafından uçağa alınmayan Fransız oyun kurucu Thomas Heurtel'in Real Madrid ile gizlice görüştüğü ortaya çıktı. Detaylar haberimizde...

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İspanya Basketbol Ligi ekiplerinden Barcelona, ismi Fenerbahçe Beko ile anılan Thomas Heurtel'i Anadolu Efes maçı sonrası uçağa almadı ve İstanbul'da bıraktı.

İspanyol basında yer alan haberlere göre; Katalan ekibinin Fransız oyun kurucu ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıracağı ve Heurtel'in Fenerbahçe Beko'ya, Leo Westermann'ın ise Barcelona'ya transfer olacağı iddia edilmişti.

Fenerbahçe, Heurtel ile ilgilenmedi

Bilindiği üzere sarı-lacivertli takım dün Leo Westermann ile yollarını ayırdığını açıklamıştı. Ancak Fenerbahçe'nin Fransız oyun kurucu Thomas Heurtel ile ilgilenmediği belirildi. Bunun nedeninin ise Heurtel'in Real Madrid ile dün gizlice görüştüğü ortaya çıktı. 

Uçağa almadılar

Bunu öğrenen Barcelona kulübü, oyuncuyu Anadolu Efes maçı yenilgisi sonrası uçağa almadı ve İstanbul'da bıraktı. Ayrıca Katalan ekibinin de Leo Westermann transferi şu anlık askıya alındı.

Leo Westermann'dan veda mesajı:

"Fenerbahçe organizasyonuna bana burada oynama fırsatı verdikleri için teşekkürler. İki yıl süresince kendini adamış taraftarlarımızın desteğini hem sahada hem saha dışında hissettik. Fenerbahçe için en iyisi dışında başka bir şey dileyemiyorum"

 

Fesih bedeli 1 milyon Euro

Öte yandan Barcelona ile yollarını ayıran Thomas Heurtel'in sözleşme fesih bedeli için 1 milyon Euro alacağı belirtildi.

Barcelona'dan resmi Thomas Heurtel açıklaması

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

1-) Thomas Heurtel ile karşılıklı anlaşma neticesinde pazar günü Joventut de Badalona maçında sakatlanma yaşanmaması için oyuncunun oynatılmamasına karar verildi.

2-) Fransız oyuncu Anadolu Efes maçı kadrosuna alınmadı çünkü kendisinin ve temsilcisinin istediği gibi transfer detaylarını çözmek için İstanbul'a gitmelerine izin verildi.

3-) Oyuncu salı günü kulüpten izin istedi.

4-) Salı günü öğlen saatlerinde kulüp ve oyuncunun menajeri transfer görüşmelerini durdurdu. Görüşmelerin durması ve müzakerelerin bozulması neticesinde oyuncunun takımla birlikte dönmeyeceğine karar verildi. Oyuncu hiçbir durumda ihmal edilmedi ve ertesi gün Barcelona'ya seyahat edebilmesi ve geri dönebilmesi için tüm olanaklar - gece için otel, normal uçak bileti ve tüm belgeler verildi.

5-) Son olarak, kulüp önümüzdeki günlerde olayın çözüme kavuşacağını ve Thomas Heurtel'in de hala Barcelona oyuncusu olduğunu buradan bir kez daha duyurmak ister.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler