Chelsea ile Barcelona arasınca Marcos Alonso - Aubameyang transferi takası

Orhan Gülek
01.09.2022 - 16:26 | Son Güncellenme: 01.09.2022 - 16:30

İngiltere ve İspanya'da yaz transfer döneminin son saatlerine girilirken Chelsea ve Barcelona dev bir takası gerçekleştirmek üzere. Detaylar haberimizde...

Chelsea ile Barcelona arasınca Marcos Alonso - Aubameyang transferi takası

AJANSSPOR - HABER

İngiltere ve İspanya'da yaz transfer dönemi bugün saat 23.59 itibariyle kapanıyor. Kulüpler bugünden sonra herhangi bir oyuncuyu kadrosuna kış transfer dönemine kadar katamayacak. Chelsea ve Barcelona transfer döneminin son gününde flaş bir takasa hazırlanıyor.

Marcos Alonso Barcelona'ya Aubameyang Chelsea'ye

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre Chelsea ve Barcelona Pierre Emerick Aubameyang'ın transferi konusunda anlaşmaya vardı. Chelsea ile Barcelona Marcos Alonso+14 milyon Euro karşılığında anlaşmaya vardı. Aubameyang ilerleyen saatlerde Londra'ya uçacak.

Arsenal'in yıldızıydı

Chelsea'ye transfer olmaya hazırlanan Pierre Emerick Aubameyang Londra'nın diğer devi Arsenal'in yıldızıydı. Geçtiğimiz sezonun kış transfer döneminde Arsenal'den Barcelona'ya transfer olan Gabonlu yıldız kariyerinde 607 maça çıkarken 310 gol atıp 92 asist yaptı. Gabon Milli Takımı formasını da giyen 33 yaşındaki yıldız ülkesi adına 73 maça çıkarken 30 tane gol attı. Transfermarkt verilerine göre Gabonlu santraforun güncel piyasa değeri 15 milyon Euro. Oyuncunun Barcelona ile 30 Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Savunmasız Bek

2016/2017 sezonunda Fiorentina'dan Chelsea 23 milyon Euro karşılığında transfer olan Marcos Alonso ofansif anlamda yaptığı katkılarla takdir toplarken savunmadan yaptığı hatalarla eleştirilerin hedefi olmuştu. Barcelona'ya transferi an meselesi olan 31 yaşındaki sol bek kariyerinde 413 maça çıkarken 42 gol atıp 34 asist yaparken 83 tane sarı 6 tane de kırmızı kart gördü. İspanya Milli Takımı'nda 9 maça çıkan Alonso ülkesi adına 2 asist yaptı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 12 milyon Euro olan Alonso'nun Chelsea ile 30 Haziran 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor

Senin için hazırladığımız haberler