Barcelona İlkay Gündoğan'ı Transfer Etmek İstiyor

Kerem Ergün
01.12.2022 - 17:29 | Son Güncellenme: 01.12.2022 - 18:37

Transfer Haberleri: Barcelona, Manchester City forması giyen İlkay Gündoğan'ı transfer etmek istiyor. Xavi bu transfer için oldukça istekli. Detaylar...

Barcelona İlkay Gündoğan'ı Transfer Etmek İstiyor

AJANSSPOR - DIŞ BASIN

2022 FIFA Dünya Kupası tüm hızıyla devam ediyor. Kulüpler ise liglere turnuva dolayısıyla veren arada kadrolarını güçlendirmek için çalışıyor. Bu doğrultuda çalışmalarına devam eden İspanyol ekibi Barcelona'nın hedefinde Türk asıllı bir yıldız var.

Busquets'in yerine İlkay Gündoğan

İspanyol Sport gazetesinin haberine göre Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez, sezon sonu takımdan ayrılması beklenen Sergio Busquets'in boşluğunu dolduracak futbolcuyu buldu: Manchester City forması giyen İlkay Gündoğan. 42 yaşındaki teknik adamın İlkay'ın transferi konusunda kulübün sportif direktörü Mateu Alemany ile görüştüğü öğrenildi.

Sportif Direktör: Kulübün yönetim kurulu ile teknik direktörü arasında köprü konumunda olan ve kendisine ihtiyaç duyulan her durumda teknik ekibe destek veren kişi.

Transferin önündeki engel fair play

Habere göre Xavi Hernandez, İlkay'ın kış transfer döneminde transfer edilmesini istiyor. Fakat Mateu Alemany, genç teknik adama kulübün yaşadığı finansal fair play sıkıntıları sebebiyle kış döneminde böyle bir transferin mümkün olmadığını bildirdi. 

Not: Barcelona geçmişte yaptığı yüksek bedelli transferlerin borcunu ödeyemediği için maddi olarak sıkıntı yaşıyor. Katalan ekibi, La Liga'nın fair play konusundaki kuralları sebebiyle oyuncu satışı yapmadan başka bir transfer yapamıyor. Ayrıca İspanyol gazetesi Marca'nın haberine göre Avrupa futbolunun yöneticisi olan UEFA'da Barcelona'yı 2020/2021 sezonunda finansal fair play kurallarına uymadığı gerekçesiyle yaptırım listesine aldı.

İlgini Çekebilir
Sergio Busquets Beckham'ın takımına transfer oluyor!
Habere Git

Guardiola gitmesine izin verecek

Habere göre Manchester City Teknik Direktörü Josep Guardiola, İlkay'ın bir sezon daha takımda kalmasını istiyor. Fakat Türk asıllı Alman oyuncunun buna sıcak bakmadığı düşünülüyor. Fakat İspanyol teknik adamın İlkay'ın takımdan ayrılmak istediğini kendisine bildirmesi halinde transfere izin vereceği aktarıldı.

Geçen sezon şampiyonluğu getirdi

2021/2022 sezonunda Premier Lig büyük bir çekişmeye sahne oldu. Ligin son haftasına Manchester City, Liverpool'un 1 puan önünde girdi. İki takımın son maçları, aynı gün ve aynı saatte oynandı. Manchester ekibinin rakibi Aston Villa, 69. dakikada 2-0 öne geçti ve Liverpool, rakibi Wolverhampton'ı 1-0 yeniyordu. Futbolseverlerde Liverpool'un şampiyon olacağı düşüncesi oluşmaya başlarken sahneye İlkay Gündoğan çıktı. 76. dakikada ağları sarsan oyuncunun bu golü adeta geri dönüş fitilini ateşledi. 78. dakikada Rodri'nin golüyle Manchester ekibi beraberliği yakaladı. 81. dakikada ise sahnede yine İlkay vardı. Rakip fileleri sarsan Türk asıllı Alman oyuncu hem maçtaki geri dönüşü tamamladı hem de takımına şampiyonluğu getirdi. Maçı 3-2 kazanan Manchester City, 2021/2022 sezonunu Premier Lig şampiyonu olarak tamamladı.

2020/2021 sezonunda yılın takımına seçildi

2020/2021 sezonunda da Manchester City, sezonu İngiltere Premier Lig şampiyonu olarak tamamladı. Şampiyonluğu en önemli mimarlarından biri de hiç kuşkusuz İlkay Gündoğan idi. Manchester City formasıyla 46 maça çıkan İlkay, 17 gol, 5 asist ile oynadı ve kariyer sezonunu geçirdi. Tecrübeli oyuncunun bu performansı İngiliz kamuoyu tarafından karşılıksız bırakılmadı. İlkay, İngiliz Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından Premier Lig'de 2020/2021 sezonunun en iyi 11'ine seçildi.

İlgini Çekebilir
İlkay Gündoğan, transfer olmak istediği takımı açıkladı! Galatasaray...
Habere Git

Balıkesirli bir ailenin çocuğu

İlkay Gündoğan, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinden iş imkanları sebebiyle Almanya'ya göç eden bir ailenin çocuğu. 24 Ekim 1990 tarihinde dünyaya gelen İlkay, aynı zamanda şu an Türk Hava Yolları forması giyen milli voleybolcu Naz Aydemir Akyol'un kuzeni. 

Şu an Almanya ile Dünya Kupası'nda

İlkay, Almanya'da doğup büyüdüğü gerekçesiyle milli takım seçimini Almanya'dan yana kullandı. 32 yaşındaki futbolcu, şu an Almanya ile 2022 FIFA Dünya Kupası'nda boy gösteriyor. E Grubu'nda mücadele eden Avrupa ülkesi, ilk iki maçın ardından grupta son sırada yer alıyor.

E Grubu'nda İlk İki Maçın Ardından Oluşan Puan Durumu:

SIRA TAKIM PUAN
1 İSPANYA 4
2 JAPONYA 3
3 KOSTA RİKA 3
4 ALMANYA 1

Üçüncü Maçların Fikstürü:

  • Japonya - İspanya, 1 Aralık Perşembe (bugün), saat: 22.00
  • Kosta Rika - Almanya, 1 Aralık Perşembe (bugün), saat: 22.00

Grupta bugüne kadar alınan sonuçlar:

  • İspanya 7-0 Kosta Rika (1. maç)
  • Japonya 2-1 Almanya (1. maç)
  • Almanya 1-1 İspanya (2. maç)
  • Kosta Rika 1-0 Japonya (2. maç)

Bu sezon 20 maça çıktı

İlkay Gündoğan, bu sezon Manchester City formasıyla 20 maça çıktı. 1374 dakika sahada kalan 32 yaşındaki oyuncu, takımına 2 gol, 2 asistlik katkı verdi.

İlgini Çekebilir
İlkay Gündoğan'a City'den büyük onur!
Habere Git

İlkay'ın kariyeri

32 yaşındaki İlkay, kariyerinde Borussia Dortmund ve Manchester City gibi takımların formalarını giydi. Toplam 483 maça çıkan Alman oyuncu, kulüplerine 74 gol, 61 asistlik katkı sağladı. Almanya Milli Takımı ile de 65 maça çıkan İlkay, 17 gol atarken 7 tane de asist yaptı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 25 milyon Euro olan İlkay'ın Manchester City ile 30 Haziran 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler