Barcelona - Las Palmas maçı seyircisiz! Olaylar...

01.10.2017 - 16:54 | Son Güncellenme: 01.10.2017 - 16:54

Barcelona - Las Palmas maçı seyircisiz! Olaylar...

La Liga'nın 7. hafta mücadelesinde Barcelona ile Las Palmas arasında oynanacak mücadeleye şehirdeki Katalonya Bağımsızlık Referandumu'nda yaşananlar damga vurdu. İspanyol polisi sabah saatlerinden itibaren oy kullanma işlemi yapanlara işlem yaparken şehirde olaylar çıktı. Birçok Katalan'ın yaralandığı açıklandı. 

TSİ 17.15'teki Barcelona - Las Palmas maçının da ertelenmesi bekleniyordu ancak Barcelona maçın seyircisiz oynanacağını açıkladı. 

Barcelona Yönetimi maçtan önce üzerinde "Demokrasi" yazan bir panoyu stada getirtti. 

Avustralya'dan gelen bir aile ise kapıda kaldı. Bundan 3 ay önce Neymar'ı görmek için maç bileti alan bu aile hem maçın seyircisiz oynanması hem de Neymar'ın PSG'ye transferiyle büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Barcelona'da sahaya ısınmaya çıkan ilk isim yedek kaleci Jesper Cillessen oldu.

Birçok Barcelona taraftarı stat kapılarının kapalı olması nedeniyle dışarıda kaldılar.

Öte yandan Barcelona kulübü bugün Katalonya'da yaşanan demokrasi karşıtı saldırıları kınadığını açıkladı.

Sonrasında Barcelonalı futbolcuların tamamı ısınmada yerlerini aldılar.

Şimdilerde Katar'da Al Sadd forması giyen Xavi de bugün yaşanan olayların ardından şu ifadeleri kullandı: "Bugün Katalonya'da olanlar utanç verici. Demokratik bir ülkede oy kullanamamak kabul edilemez."

Barcelona'nın savunma oyuncusu Gerard Pique de oyunu kullanırken sosyal medya hesabından "Demokrasiyi kullanma hakkımız engellenemez" tweetini paylaştı.

Las Palmas kulübü ise gün içinde yaptığı açıklamayla maça üzerinde İspanya bayrağı olan formayla çıkacaklarını duyurdu.

Öte yandan Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, Barça TV'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "LFP ile maçın iptali yönünde anlaşamadık. Eğer maça çıkmazsak hem 3-0 hükmen yenileceğimizi hem de 3 puan silme cezası verileceğini söylediler. Kapalı kapılar ardında oynamayı da istemedik."

Barcelona Yönetimi'nin maçın oynanması yönündeki kararı onaylaması üzerine başkan yardımcısı Carles Vilarrubi'nin istifa etti.

Marca gazetesinin haberine göre başta Pique olmak üzere birkaç futbolcu bu maça çıkmak istemedi. Ancak kulüp kararının ardından bütün futbolcular maçta hazır bulundu.

Barcelona, Las Palmas mücadelesinin 70. dakikasında Messi'nin attığı golle 2-0 öne geçerken golün ardından bir seyirci sahaya girdi. Güvenlik görevlilerinin yakaladığı bu kişi hemen stat dışına çıkarıldı. 

Vilarrubi'nin ardından bir başka yönetici Jordi Mones de istifa etti. 

Senin için hazırladığımız haberler