Barcelona, Lewandowski transferinde Kıbrıs'ta dolandırıldı!

18.10.2024 - 13:46 | Son Güncellenme: 18.10.2024 - 15:54

La Liga ekibi Barcelona, Bayern Münih'ten Robert Lewandowski'yi transfer ederken sahte bir menajer tarafından 1 milyon Euro dolandırıldı.

Barcelona, Lewandowski transferinde Kıbrıs'ta dolandırıldı!

AJANSSPOR - HABER

Caneda SER tarafından aktarılan bilgilere göre; Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski'nin menajeri gibi davranan Pini Zahavi isimli bir şahıs Barcelona'yı 1 milyon Euro dolandırdı.

Barcelona'da yöneticilere sahte komisyon talebi geldi

2022 yazında Barcelona Polonyalı forvet Robert Lewandowski ile 45 milyon Euro ve artı ödemeler karşılığında anlaşmaya vardı. Temmuz ayının sonunda ise Barça'da bazı kulüp yöneticilerine Lewandowski'nin menajeri Pini Zahavi'den olduğu iddia edilen e-postalar geldi. Gönderilen e-postalarda Zahavi'nin kulüpten komisyon olarak 1 milyon Euro talep ettiği belirtildi.

Barcelona talep edilen parayı gönderdi

La Liga ekibi Barcelona ise kendisini Robert Lewandowski'nin menajeri Pini Zahavi gibi tanıtan şahıstan gelen e-postaların ardından parayı gönderme kararı aldı. Kulüp, Michael Gerardus Hermanus Demon'un da avukat olarak eklendiği e-postadaki transfer bilgileri verilen Kıbrıs'taki bir bankaya 1 milyon Euro para transferini gerçekleştirdi.

İlgini Çekebilir
Şok iddia! Türk firma her gün Barcelona'ya 1 milyon Euro borçlanacak!
Habere Git

Milyonluk transfer bankayı şüphelendirdi

Kıbrıs'taki banka ise Barcelona tarafından yapılan transfer işleminden şüphelendi. Transferi alacak tarafın banka hesabını Temmuz 2022'de açtığı ve o zamandan bu yana herhangi bir işlem gerçekleştirmediği fark edildi. Alıcı hesaptan şüphelenen banka söz konusu hesaba blok koydu.

Hesap sahibi bankayı UEFA ile tehdit etti

Alıcı hesabın sahibi ise bankanın blok kararının ardından yeni bir hamle yaptı. Kendisini Pini Zahavi olarak tanıtan şahıs bankaya baskı yaptı ve yetkilileri UEFA'ya şikayet etmekle tehdit etti. Fakat banka bu tehditlere kulak asmadı ve söz konusu hesabı Ekim 2022'de resmen kapattı. Transfer edilen 1 milyon Euro ise Barcelona'ya iade edildi.

Polis konu hakkında bir şey yapamadı

Söz konusu transferin ardından Barcelona, Pini Zahavi ile iletişime geçti ve para talep edip etmediğini sordu. Zahavi ise para talep etmediğini ve kulübe gelen e-postalarda adına da yer verilen avukat Michael Gerardus Hermanus Demon'u tanımadığını söyledi. Bild'de yer alan bilgilere göre; Pini Zahavi, Barcelona'nın bir şikayette bulunacağını düşünerek şikayet oluşturmadı. Barça ise yetkililere haber verdi ancak resmi bir şikayet olmadığı için polisler konu hakkında bir şey yapamadı.

İlgini Çekebilir
Barcelona'nın yeni kalecisi tepkilere yanıt verdi: Kimseyi ilgilendirmez
Habere Git

Dolandırıcılar 2 kez daha para talep etmiş

FC Barcelona resmi olarak bir dolandırıcılık girişiminin kurbanı olduklarını ancak paranın geri alındığını açıkladı. Kulüp, Temmuz 2022'de 1 milyon Euro talep eden e-postalar aldığını ve 2023'ün sonlarında her biri ilave 250.000 Euro talep eden iki e-posta daha geldiğini doğruladı.

E-postada adı geçen 'avukat' bulundu

SER ve OCCRP daha sonrasında kendisini Pini Zahavi olarak tanıtan dolandırıcının e-postaya avukat olarak eklediği Michael Gerardus Hermanus Demon'u bulup temasa geçti. Demon'un hiçbir Avrupa ülkesinde avukat olarak kayıtlı olmadığı ve Hollanda, Arnhem'de yaşadığı belirtildi. 51 yaşındaki Demon'un sosyal ağlarda Camp Nou'dan fotoğraflarının olduğu aktarıldı. Demon, belgelerinin çalındığını ve Kıbrıs'taki bir bankada hesap açmak için kullanılmış olabileceğini iddia ederken konu hakkında daha fazla açıklama yapmak istemedi.

Banka çalıntı belge iddiasını reddetti

Kıbrıs'taki banka tarafından aktarılan bilgilere göre ise; çalıntı belgelerle hesap açılması "imkansız". Bankanın bir sözcüsü yaptığı açıklamalarda pasaportların ve kimlik belgelerinin doğruluğunun kontrol edildiğini ve hesapların ancak kişisel toplantı veya video konferans sonrasında açıldığını vurguladı.

Senin için hazırladığımız haberler