Barcelona, Real Madrid'in yıldızını transfer etti!

14.06.2024 - 16:23 | Son Güncellenme: 14.06.2024 - 16:36

İspanyol ekibi Barcelona, ezeli rakibi Real Madrid ile sözleşmesi sona eren Hırvat yıldız Mario Hezonja'yı kadrosuna kattı. İşte tüm detaylar...

Barcelona, Real Madrid'in yıldızını transfer etti!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İspanyol basınından Marca, Real Madrid ile sözleşmesi sona eren Mario Hezonja'nın, Barcelona'ya transfer olduğunu duyurdu. Hırvat yıldızın sözleşme detayları da belli oldu.

Barcelona, Hezonja ile anlaştı

Marca'ya göre; Barcelona, Hırvat basketbolcu Mario Hezonja'yı kadrosuna kattı. İspanyol devinin, Hezonja ile 4 yıllık sözleşmeye imza attığı kaydedildi.

Haber detayında, 29 yaşındaki gardın Barcelona'dan senelik 3 milyon Euro garanti ücret alacağı belirtildi.

"En"ler arasına girdi

Mario Hezonja, yeni maaşıyla birlikte Avrupa basketbolunun en yüksek maaşlı oyuncularından; Shane Larkin, Mike James ve Kendrick Nunn gibi isimlerin arasına katılacak.

2012-2015 yılları arasında da Barcelona formasını terleten Hezonja, NBA'de de Orlando Magic, New York Knick ve Portland Trail Blazers gibi ekipleride mücadele etti. Milli basketbolcu, son iki sezonda ise Real Madrid formasını giydi.

Bu sezon performansı

Hezonja, bu sezon ligde forma giydiği 30 maçta 10.6 sayı, 4.2 ribaund ile EuroLeague'de ise 38 maçta 13.5 sayı ve 4.6 ribaund ortalamarıyla mücadele etti.

Senin için hazırladığımız haberler