''Barcelona ve Real Madrid Eskişehir'e gelecek!''

19.06.2017 - 15:06 | Son Güncellenme: 19.06.2017 - 15:06

Nesine.com Eskişehir Basket Kulübü Başkanı Sinan Özeçoğlu, yerel bir gazeteye verdiği röportajda gelecek sezon Brad Greenberg ile çalışmayacaklarını söyledi.

 
 
İşte Özeçoğlu'nun konuşmalarından çıkan satırbaşları:
 
"Bu iş özveri isteyen bir durum… Son maçta Bursa Durmazlar ekibini yenemeseydik şampiyon olamayacaktık. Kritik maçı taraftar desteğiyle birlikte kazandık.”
 
9 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK
“Bu iş için yaklaşık 9 milyonluk yatırım yaptık. Şampiyonluk kolay gelmedi. Uzun bir süreç sonrasında istediğimiz şampiyonluğu elde ettik. Artık yeni sezonu düşünüyoruz. Bunun planlamasını yapmaya başladık. Koç Brad Greenberg ile görüştük kendisi kalmak istiyor ama Amerikalı koçumuzla yola devam etmeyeceğiz. Kendisine başarılarından dolayı teşekkür ettik”
 
YENİ SEZONDA YENİ KOÇ OLACAK
“Koç Brad Geenberg, kalmak istiyor ancak Basketbol Süper Lig’inde başka bir hoca ile çalışma kararı aldık. Yeni bir antrenörle anlaşacağız… Genç yetenekleri oynatacak bir hoca olsun istiyoruz. Milli takıma çağrılan oyuncularımız var. Bunların forma giymelerini de çok istiyoruz. Genç yeteneklerimiz oynaya oynayana kendilerini gösterebilirler”
 
İSKELET KADROYU BOZMAYACAĞIZ
“Yeni sezon için iskelet kadromuzu koruyacağız. Bazı oyuncularımız için transfer teklifleri geliyor. Ancak takıma faydalı olan isimleri göndermeyi düşünmüyoruz. İskelet kadromuzu koruyarak Basketbol Süper Lig’inde yola çıkacağız. Şampiyonluğu yaşadığımız iyi oyuncularımızla yeni başarılar yakalamak için çalışmalarımızı aynı şekilde sürdüreceğiz”
 
4 OYUNCU TRANSFER EDECEĞİZ
“İskelet kadromuzu korurken aynı zamanda, Türkiye Basketbol Ligi’ne dünyanın en iyi ligi diyebilirim. Burada mücadele eden takımların başarısı ortada. Bu nedenle takıma 4 oyuncu takviye edeceğiz. Bu oyuncular Amerikalı ve Hırvat olabilir. Tabii yeni antrenörümüzle de bu konuları istişare edip ona göre karar vereceğiz. Bizim de istediğimiz oyuncular var”
 
BASKETBOLU SEVDİRİYORUZ
Özeçoğlu “Öncelikli hedefimiz ligde tutunmak olacak. İyi bir kadro oluşumu ile iyi bir hava yakaladığımızda bu güçlü ligde ilk 8 içinde olacağımızı da düşünüyorum. Taraftarımız yeni yeni oluşmaya başladı. 7’den 70’e herkesin izleyebileceği bir ekip olacağız. Basketbolu sevdiriyoruz. Amaçlarımızdan birisi de zaten buydu” diye konuştu...
 
ALTYAPIMIZ OLUŞACAK
Başkan Özeçoğlu “İzmir ve İstanbul’da bulunan takımların altyapıları çok sağlam. Biz de Eskişehir Basket olarak iyi bir altyapı oluşturmak istiyoruz. Bunun temellerini de atıyoruz. Altyapı için geçtiğimiz günlerde seçme yaptık. Bu seçmelerde 30 ya da 40 öğrenci ile bir ekip oluşturacağız. Önümüzdeki yıllarda kendi sporcumuzu kendimiz çıkaracağız” dedi.
 
BARCELONA VE REAL MADRİD GELECEK
Özeçoğlu “Lig başlamadan önce Eskişehir’de bir 4’lü turnuva yapmayı planlıyoruz. Barcelona, CSKA Moskova ile Olympiakos, Panathinaikos gibi ekipleri turnuvaya dahil etmek için uğraşıyoruz. Hem lige hazırlanacağız hem de bu turnuva ile Eskişehir’e dev takımların gelmesini sağlamış olacağız” dedi.
 
Haber kaynağı: 2Eylül Gazetesi

Senin için hazırladığımız haberler