"Messi'nin Barcelona'dan ayrılışı sürpriz değildi"

Orhan Gülek
12.02.2022 - 22:53 | Son Güncellenme: 12.02.2022 - 23:04

Barcelona'da Lionel Messi'nin takımdan ayrılmasının yankıları sürüyor. Katalan devinde Jose Elias, Arjantinli yıldızın ayrılık sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Messi'nin Barcelona'dan ayrılışı sürpriz değildi"

AJANSSPOR - HABER

La Liga'da 21 yıllık Barcelona kariyerini sonlandırarak sezon başında Paris Saint-Germain'in yolunu tutan Lionel Messi, Katalan taraftarları üzüntüye boğmuştu. Arjantinli yıldızın takımdan ayrılış sürecine ilişkin Barça cephesinden çarpıcı bir açıklama geldi.

Antonie Griezman ve Miralem Pjanic de gönderildi

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından olan Messi Nou Camp’tan ücretsiz olarrak ayrıldı. PSG ile iki yıllık bir anlaşma imzalayan Lionel Messi, Fransız takıma katıldığımda, “Kalmak için elimden gelen her şeyi yaptım, çünkü orada kalmak istedim" dedi. Kulüp Messi’yi kaybetmeden önce Antonie Griezman ve Miralem Pjanic’i de kiralamak zorunda kalmıştı.

Messi’nin gidişi sürpriz değildi

Barcelona’nın genel müdürü Mateu Alemany “ karar yalnızda bizim elimizde değildi. Messi’yi tutmak için elimizde fırsatlar vardı. Fakat onun kalmasının yolları Barça’nın menfaatleri ile ters düşüyordu. Ticari olarak çok şey kaybettik ve o dönemde kulübün herkesten üstün olduğuna karar verdik. Messi’nin kulüpten ayrılması bizim için sürpriz olmadı.” dedi

İlgini Çekebilir
Messi ve Mbappe, Doğan Alemdar'ı son saniyede üzdü
Habere Git

Xavi ile yeniden doğuş mümkün mü?

Messi olmadan,Barça sezona kötü bir başlangıç ​​yaptı. Bu da teknik direktör Ronald Koeman'ın görevden alınmasına ve Şampiyonlar Ligi'nden elenmesine neden oldu. Barcelona bu sezon şampiyonlar Ligi’nden elenmiş olsa da yeni teknik direktör Xavi yönetiminde dördüncü sıraya kadar yükseldiler. Ocak transfer döneminde Ferran Torres ve Adama Traore gibi isimlerin kadroya eklenmesinden sonra Alemany,  bu kadroyla gelecek sezon sezon Şampiyonlar Ligi’nde olacaklarına inandığını söyledi.

Herkes için finansal fair play

Alemany, PSG ismini direkt olarak kullanmasa da finansal fair play söz konusu olduğunda eşit olmayan bir sistem olduğunu belirtti. Alemany, “Avrupa kulüplerinde finansal 'fair play'i uygulamak son derece önemli. İspanya'da bu çok zor ve katı. Ama Avrupa'da bizim uymamız gereken kriterlere sahip olmayan kulüpler var. Herkesin uygulayabileceği standart bir kural istiyorum." dedi.

Lionel Messi Kimdir?

Lionel Messi 1987’de Arjantin’de doğdu. Profesyonel kariyerine Barcelona’da başladı.  Kulüpten ayrılmadan önce Barcelona için 750'den fazla maç oynamıştı ve son sezonunda 38 golle kulüp için en çok gol atan oyuncu olmuştu. Geçtiğimiz yaz PSG’ye transfer olan Messi, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösteriliyor.

Barcelona’nın La Liga’daki durumu

Barcelona bu sezon La Liga’da çıktığı 22 maçta 38 gol atarak 4.sırada yer aldı. Barça, 22 karşılaşmada, 25 kez rakip ağları havalandırırken kalesinde gördüğü 25 gole dur diyemedi.

Senin için hazırladığımız haberler