Frankfurt Taraftarının Truva Yönteminden Sonra Barcelona'dan Flaş Karar

02.09.2022 - 12:25 | Son Güncellenme: 02.09.2022 - 12:32

Barcelona, Avrupa Ligi'nde elendikleri Frankfurt taraftarlarının truva yöntemiyle tribünlerde çoğunluk sağlamasından sonra radikal bir karar aldı. İşte detaylar.

Frankfurt Taraftarının Truva Yönteminden Sonra Barcelona'dan Flaş Karar

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi'nde oynanan Barcelona-Eintracht Frankfurt karşılamasında tribünlere girmeyi başaran 30 bin Frankfurt taraftarı, Barcelona'yı bu sezon önlem almaya itti.

Kimlik kontrolü geldi

Katalan kulübü, bundan sonra Şampiyonlar Ligi ve devam edilmesi halinde Avrupa Ligi maçlarında misafir takıma mensup ülkenin vatandaşlarını kimlik kontrolü yaparak tribünlere sokmayacak ve yalnızca misafir takım tribününe bilet verecek.

Para iade edilmeyecek

Örneğin bir Alman, Barcelona taraftarı olsa bile Alman takımı ile oynanan maçta Barcelona'yı desteklemek için tribünde yer alamayacak. Ayrıca buna rağmen bileti olan taraftarların biletleri geri alınmayıp, paraları da iade edilmeyecek.

Karar hukuki mi?

Ancak bu kararın Avrupa Birliği yasalarına göre hukuki olup olmadığı tartışmaları yapılmaya başlandı bile. Barcelona'da yaşayan birçok yabancının böyle bir durumda mahkemeye başvurabileceği belirtiliyor.

Ne olmuştu? Truva yöntemi

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Barcelona, Camp Nou'da Eintracht Frankfurt'u 1-1'in rövanşında konuk etmişti. Normalde 5 bin bilet ayrılan Eintracht Frankfurt taraftarları, Barcelona tarafından bilet alarak stadyumun neredeyse yarısını doldurmuştu. Avrupa Ligi'ni kazanan Frankfurt, Barcelona deplasmanından 3-2'lik zaferle ayrıldı.

Barcelona Başkanı Joan Laporta konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Stadyumda bizim taraftarımızdan daha çok rakip takım taraftarı vardı. İçtenlikle söylemem gerekirse bu durum karşısında utanç duydum. Böyle bir şey yaşandığı için özür diliyorum. Bilet satışı konusunda daha dikkatli olmalıydık. Bunun olmasına izin vermemeliydik. Konuyu enine boyuna araştıracağız.”

Senin için hazırladığımız haberler