Barcelona'dan UEFA'ya Arda Güler şikayeti! Lamine Yamal...

26.09.2024 - 17:05 | Son Güncellenme: 26.09.2024 - 17:22

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin X (twitter) hesabı Arda Güler'i Lamine Yamal'ın önünde turnuvanın en iyi genç oyuncusu olarak gösteren bir paylaşım yaptı. Barcelona ise durumu sert tepki gösterdi.

Barcelona'dan UEFA'ya Arda Güler şikayeti! Lamine Yamal...

AJANSSPOR - DIŞ HABER

2023'ün yazında Barcelona'yı reddederek Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, Katalan devini bir hayli üzmüştü. Özellikle geçen sezonun sonlarında ve EURO 2024'te sergilediği performans ile Carlo Ancelotti'nin güvenini kazanan 19 yaşındaki yıldızla ilgili çok çarpıcı bir gelişme yaşandı. Barcelona, UEFA'ya Arda Güler şikayetinde bulundu.

UEFA: "Şampiyonlar Ligi'nin en iyi genç oyuncusu Arda Güler"

FC Barcelona, resmi Şampiyonlar Ligi hesabından yapılan bir paylaşımın beklenmedik bir heyecan yaratması üzerine UEFA'ya şikayette bulundu.

Paylaşımda Real Madrid'li Arda Güler'in bir fotoğrafı ve "Şampiyonlar Ligi'nin en iyi genç oyuncusu" şeklinde bir mesaj yer alıyordu.

Laporta, Arda Güler'Den dolayı UEFA'ya sert çıktı

Bu yorum, Lamine Yamal'ın en iyi genç yetenek olduğuna inanan Barcelona Başkanı Joan Laporta'nın hoşuna gitmedi.

Henüz 16 yaşında Şampiyonlar Ligi'nde parlayan, en genç ikinci golcü olan ve dünya futbolunun en büyük yeteneklerinden biri olarak görülen Lamine Yamal'a gereken değerin verilmediğini düşünen Laporta'nın memnuniyetsizliği dikkat çekiciydi.

İlgini Çekebilir
Arda Güler'e dudak uçuklatan hediye
Habere Git

İspanya'da gündem Arda Güler - Lamine Yamal

İspanyol basınından Realmadrid Confidencial'da yer alan haberde konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"FC Barcelona, resmî Şampiyonlar Ligi sosyal medya hesabında beklenmedik bir heyecan yaratan bir paylaşımın ardından UEFA'ya şikâyette bulundu. Paylaşımda Real Madridli Arda Güler'in bir fotoğrafı ve 'Şampiyonlar Ligi'nin en iyi genç oyuncusu' şeklinde bir mesaj yer alıyordu.

Bu yorum, Barcelona'nın üst düzey yöneticilerinin, özellikle de kulübün Lamine Yamal gibi yükselişte olan genç bir yıldıza sahip olduğuna inanan başkan Joan Laporta'nın hoşuna gitmedi.

Henüz 16 yaşında Şampiyonlar Ligi'nde parlayan ve dünya futbolunun en büyük vaatlerinden biri olarak görülen Lamine Yamal'a yeterince değer verilmediğini düşünen Laporta'nın memnuniyetsizliği herkesçe biliniyor."

Tweet silindi

Öte yandan UEFA Şampiyonlar Ligi hesabı tarafından yapılan yorum, Barcelona taraftarlarında büyük öfke yarattı.

Tepkilerin ardından Şampiyonlar Ligi hesabının tweeti silmesiyle durum beklenmedik bir hal aldı ve Barça'nın oyuncusuna haksız muamele yapıldığına dair şüpheleri arttı.

Laporta, UEFA'dan Arda Güler - Yamal açıklaması istiyor

Laporta, Lamine Yamal'ın Avrupa'nın en büyük kulüp turnuvasındaki performansıyla hak ettiği takdiri görmesini sağlamak için UEFA'dan açıklama talep etti.

Defansa Central: "Arda Güler'in potansiyeli daha yüksek"

Ayrıca Real Madrid'e yakınlığıyla bilinen İspanyol gazetesi Defansa Central'in haberine göre eflatun beyazlı camianın taraftarları Arda Güler'in Lamine Yamal'dan daha fazla potansiyeli olduğuna inanıyor. Barcelonalı futbolcunun yeteneğini inkar etmeyen Real Madridli taraftarlar Arda'nın daha teknik bir futbolcu olduğunu düşünüyor.

Arda Güler, Lamine Yamal'a göre daha az süre bulabiliyor

Real Madrid taraftarlarına göre Lamine Yamal'ın bu kadar ön plana çıkmasının sebebi Barcelona'nın kadro yapısı. Kadrosunda kısıtlı sayıda futbolcu bulunan Katalan ekibi bu sebeple Yamal'a daha fazla süre verebiliyor. Fakat Real Madrid'in bol alternatifli bir kadrosu bulunuyor. Bu nedenle Arda Güler Lamine Yamal'a göre daha az süre bulabiliyor.

Arda Güler'in bu sezonki performansı

Arda Güler, bu sezon toplam 7 maçta Real Madrid formasını terletti. Toplam 247 dakika sahada kalan milli yıldızımız takımına gol veya asist katkısı sağlayamadı. 2024/2025 sezonunda toplam 2 defa A Milli Futbol Takımı’nın da formasını giyen Arda, toplam 180 dakika sahada kalırken 1 asistle oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler