Barcelona’nın gözü onda! Yükselen yıldız: Yusuf Demir

28.02.2021 - 18:28 | Son Güncellenme: 28.02.2021 - 18:41

Dış haberler… Avusturya ekiplerinden Rapid Wien futbolcusu Yusuf Demir, Avrupa futbolunun yeni gözde oyuncularından biri. Bir gün önce oynanan kritik Ried karşılaşmasında, 90. dakikada uzaktan gol atan Yusuf, takımına 3 puanı getiren oyuncu oldu. Türk asıllı Avusturyalı futbolcu, henüz 17 yaşında! İşte detaylar…

Barcelona’nın gözü onda! Yükselen yıldız: Yusuf Demir

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Yusuf Demir, bu sezon Avusturya takımı SK Rapid Wien ile yaptıklarıyla gerek ülke futbolunun gerekse Avrupa futbolunun gündemine oturdu. Bir gün önce oynanan Wien - Ried karşılaşmasında, 90. dakikada çok klas bir gol atıp takımına 3 puanı kazandıran oyuncu, şimdiden devlerin radarına takıldı. Orta saha - on numara pozisyonlarında görev alan Yusuf’un Transfermarkt’teki piyasa değeri ise her geçen gün biraz daha artıyor.

Barcelona’yı peşine taktı

Bu sezon, genç yaşına rağmen 22 resmi müsabakaya çıkıp 6 gol, 2 asistlik performansla oynayan Yusuf Demir, İspanyol La Liga devi Barcelona’nın transfer listesine girmeyi başardı. İlk kez 15 yaşında profesyonel olan oyuncu, 2019 yılında 6 maça çıkıp 1 asist yapmıştı. Yusuf’un hocası Dietmar Kühbaer, genç futbolcusuna güvenip; hemen hemen her maçta forma giymesini sağlıyor.

Bonservis bedeli belirlendi

Yusuf Demir’i transfer etmek isteyen 3 Avrupa devi var. Bunlar, Barcelona; Ajax ve Red Bull Leipzig. Sezon başında her 3 kulüpte oyuncu için ilk temasta bulundu. Rapid Wien ise, oyuncunun en az 10 milyon Euro’ya transfer edilebileceğinin altını çizip masadan kalkmıştı. Goal’in Avusturya edisyonunda çıkan habere göre, Barcelona; Yusuf için bir teklif daha yapacak.

Messi’yi çağrıştırıyor

Genç futbolcunun top sürme kabiliyeti, etkileyici sol ayağı ve ölü yaprak vuruşu tekniği dahil birçok özelliği; Lionel Messi’yi çağrıştırıyor. Sonraki çeyrek asır için “yeni Messi” arayışlarına giren kulüp; son olarak Yusuf Demir’i kadrosuna katmanın derdinde. Ancak, sezon sonu Rapid Wien’in işi yokuşa sürüp sürmeyeceği belirsiz.

Rapid Wien ile şampiyonluk yolunda

Yusuf, bu sezon takımıyla beraber şampiyonluğa yürüyor. Dün akşam 90. dakikada attığı enfes golle takımına çok önemli bir 3 puan kazandıran futbolcu; Rapid Wien’in zirve takibine katkı sağladı. Rapid Wien, 43 puanlı Red Bull Salzburg’un hemen 3 puan gerisinde; 2. sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler