Barış Alıcı'ya büyük övgü: "Ondan asla vazgeçmezdim"

02.12.2018 - 09:14 | Son Güncellenme: 02.12.2018 - 12:14

Barış Alıcı'ya büyük övgü: "Ondan asla vazgeçmezdim"

Dinamo Zagreb maçını Kadıköy'de izleyen Makedonya Milli Takım Teknik Direktörü Igor Angelovski Fenerbahçe ve Türk Futbolu'nu analiz etti.

"Barış Alıcı; doğal bir yetenek olduğunu topu alışı, gitmesi gereken yönü seçişiyle gösteriyor. Bunlar zekâ gerektiren hamleler. Makedon olsa ondan vazgeçmem."

"Eljif Elmas 10 numara oynarsa iki kat fazla katkı sağlar"

"Eljif Elmas; uzun yıllardır birlikte çalıştığım bir isim. Fenerbahçe'de defansif özelliklerinden faydalanılmak isteniyor. 10 numara oynarsa iki kat fazla katkı sağlar."

Angelovski de oradaydı

Fenerbahçe'nin Dinamo Zagreb ile 0-0 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı garantilediği maçı izleyenler arasında Makedonya Milli Takım Teknik Direktörü İgor Angelovski de vardı.

Çarpıcı tespitler yaptı

Tecrübeli hoca hem Mekodonya Milli Takımı'ndan oyuncusu Eljif Elmas'ı, hem Fenerbahçe'yi hem de Türk futbolunu bizim için yorumladı. İşte Angelovski'nin tespitleri:

"Doğal bir yetenek"

Fenerbahçe maçını izlerken dikkat çeken isimlerin başında Barış Alıcı geliyor. Topu alışı, gitmesi gereken yönü seçişiyle doğal bir yetenek olduğunu herkese gösteriyor.

"Makedon olsa vazgeçilmezimiz olurdu"

Bunlar futbol zekâsı gerektiren hamleler. Makedon olsaydı, A Milli Takım için vazgeçilmezimiz olurdu. Türkiye için de ilerleyen yıllarda aynı durum söz konusu olacaktır.

Elmas yorumu

Eljif ile uzun yıllardır çalışıyoruz. Bu süreç Rabotnicki'den başladı, Milli Takım'a kadar sürdü. Bu dönemlerde neredeyse hep ofansif orta saha olarak oynadı. Son oynadığımız Uluslar Ligi maçlarında da durum benzerdi.

Eljif Elmas için 10 numara önerisi

Ama Fenerbahçe'de uzun süredir daha fazla defansif özelliklerinden faydalanılmak isteniyor. Savunmada istenileni verebiliyor belki ama 10 numara oynaması halinde iki katı katkı sağlar. Sonuçta her teknik adamın bir stratejisi var.

"Frey çok mücadele etti"

Zagreb karşısında Frey çok mücadele etti. Her pozisyonun neredeyse içindeydi. Şu anda sahip olduğu mücadele gücünün üzerine biraz da bitiricilik eklemesi takıma katkısını artırır.

"Türkiye madenleri işlemeli"

Türkiye'de dikkat çeken oyunculara baktığımızda akıllara ilk olarak Galatasaray'dan Ozan Kabak, Fenerbahçe'den Eljif Elmas ve Barış Alıcı geliyor. Genç yetenek sayısı bu topraklarda fazla. Türk futbolunun ihtiyacı olan şey topraklarında olan bu madeni çıkarması ve işlemesi.

Yaşlı futbolcu yorumu

Bunu yapmaları halinde yükselişlerinin önünde kimse duramaz. Yeterli tesis de var, yeterli para da. 30 yaş üstü futbolculara gereğinden fazla takılıp kalmak sadece günü kurtarır ve borcu artırır.

"Tesisleriniz mükemmel"

Uluslar Ligi'nin en genç kadrolarından birine sahip olarak mücadele ettik. Milli Takım olarak 2 yıl önce 162. sıradayken, şimdi FIFA sıralamasında 68.'liğe yükseldik. Bunun başrolünde yeteneklerini doğru kullandığımız gençler var.

"Örneği bulunmuyor"

Türkiye'de maçları izlediğimde genel olarak böyle bir sorun olduğu göze çarpıyor. Türkiye'nin tesisleşme yolunda yaptıklarının dünyada çok fazla örneği bulunmuyor. Milli Takım olarak da kamp yapmamız gerektiğinde ya da bir hazırlık maçımız varsa, bunun Türkiye'de olması için özel taleplerimiz oluyor. (Fotomaç)

Senin için hazırladığımız haberler