Bartuğ Elmaz Fransa Kupası'nda Marsilya forması ile ilk maçına çıktı

Burak Alaca
07.01.2023 - 19:39 | Son Güncellenme: 07.01.2023 - 20:38

Galatasaray ile sözleşmesini uzatmayıp Marsilya'nın yolunu tutan Bartuğ Elmaz, Fransa Kupası maçında oyuna sonradan dahil olarak ilk kez sahaya çıktı.

Bartuğ Elmaz Fransa Kupası'nda Marsilya forması ile ilk maçına çıktı

AJANSSPOR-HABER

Marsilya'nın Fransa Kupası'nda Hyeres karşısında oynadığı maçta Cengiz Ünder'in yerine oyuna giren 19 yaşındaki Bartuğ Yılmaz, Fransız devinin formasını sahada ilk kez terletme fırsatı buldu.

Galatasaray elinde tutamadı

Geçen sezon Galatasaray A Takımı ile yalnızca UEFA Avrupa Ligi Grupları'ndaki Marsilya maçında 1 dakika süre alan Bartuğ Elmaz sezon sonunda Galatasaray'ın sözleşme uzatma teklifini kabul etmedi. 19 yaşındaki oyuncunun yeni adresi Fransız devi Marsilya olmuştu.

5. Lig'e gönderildi

sözleşme imzaladıktan sonra Marsilya'nın Fransa 5. Lig'teki alt takımı Marsilya B'ye yollanan Bartuğ Elmaz üçü 90, biri 60 dakika olmak üzere 4 maçta forma giydi. Genç yıldız Ligue 1'deki Strasbourg, Toulouse ve Montepellier maçlarında kadroda yer aldı ama süre almadı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten flaş Halil Umut Meler sözleri
Habere Git

Bartuğ Elmaz: "Elimden gelen gayreti gösterdim"

Bartuğ Elmaz, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra sosyal medyadan yaptığı açıklamada "İçimden geçen duyguları anlatmak için kelimeler yetersiz kalacak. Tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki, Galatasaray formasını sırtıma geçirdiğim günden bu yana hem saha içinde hem saha dışında her zaman kulübümüzün değerlerini bilerek, menfaatlerinin bilince hareket ettim. Daha fazla forma şansı yakalamak ve sarı kırmızı renkleri en üst seviyelerde temsil etmek için elimden gelen tüm gayreti gösterdim." dedi.

"Süreç istediğim gibi sonuçlanmadı"

Paylaşımında Galatasaray'dan ayrılırken kulübün çıkarlarını da gözettiğini belirten Elmaz "Bu gayretlerin ve transfer sürecimin kulübüme katı sağlayarak tamamlanması en büyük arzum olsa da, maalesef süreç istediğim gibi sonuçlanmadı." ifadelerini kullandı.

Cengiz Ünder kötü bir sezon geçiriyor

Sezon başından bu yana teknik direktör Igor Tudor ile yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Cengiz Ünder 23 maça çıkarken, sadece 10 defa ilk 11'de yer alabildi. Bu maçlar sonunda 1 gol, 1 asisti bulunan milli futbolcu Avrupa2ua transfer olduğundan beri bireysel olarak en kötü istatistiklerini ortaya koyuyor.

İlgini Çekebilir
Marsilya'dan Beşiktaş'a olay Cengiz Ünder yanıtı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler