THY EuroLeague'de Yılın Koçu Olympiakos'tan Georgios Bartzokas Seçildi

14.05.2023 - 14:42 | Son Güncellenme: 14.05.2023 - 15:03

EuroLeague'de "Yılın En İyi Koçu" ödülünün sahibi üst üste ikinci kez Olympiakos BC'nin baş antrenörü Georgios Bartzokas oldu.

THY EuroLeague'de Yılın Koçu Olympiakos'tan Georgios Bartzokas Seçildi

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de yılın en iyi baş antrenörüne verilen "Alexander Gomelskiy Yılın Koçu" ödülünün sahibi üst üste ikinci kez Olympiakos BC'den Georgios Bartzokas seçildi.

Normal sezonda çizgilerini korudular

Geçen yıl Final Four'a kaldıkları kadrolarını büyük ölçüde koruyan Olmypiakos, bu sezon yükselişini sürdürdü. Yunan devi Koç Bartzokas yönetiminde normal sezonda çıktığı 34 maçın 24'ünü kazandı ve normal sezonu lider tamamladı.

Play-off'ta Fenerbahçe'yi elediler

Normal sezonu ilk sırada tamamlayan Olympiakos BC play-off etabında temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile eşleşti. Fenerbahçe, Yunan ekibine büyük zorluk çıkarsa da Olympiakos, Pire'de oynanan maçı kazanarak seriyi 3-2'ye getirdi ve adını Final Four'a yazdırdı. Bartzokas ve öğrencileri Final Four'un ilk etabında Fransız temsilcisi Monaco ile karşılaşacak.

İlgini Çekebilir
Olympiakos'tan Bartzokas kararı
Habere Git

Obra'ya ortak oldu

EuroLeague'de yılın koçu ödülü ilk kez 2004-2005 yılında verildi.  "Alexander Gomelskiy Yılın Koçu" ödülünü 3 defa kazanan efsane Zeljko Obradovic bu alanda liderdi. Georgios Bartzokas ise daha önce 2012-2013, 2021-2022 yılında kazandığı ödüle bir kez daha layık görülerek Sırp koçu yakalamış oldu.

Ivkovic'in mirasını sürdürdü

Georgios Bartzokas, 2011-2012 sezonunda Avrupa basketbol efsanesi Dusan Ivkovic'in şampiyon yaptığı Olympiakos BC'nin 2012-2013 sezonunda başına geçmiş ve takımı tekrardan şampiyonluğa taşımıştı.

Senin için hazırladığımız haberler