Başak Eraydın, Radyospor'da hedeflerini anlattı!

04.04.2018 - 17:43 | Son Güncellenme: 04.04.2018 - 17:43

Başak Eraydın, Radyospor'da hedeflerini anlattı!

Kadınlar dünya sıralamasında 156'ncılığa yükselen ve teniste Türkiye'nin yeni 1 numarası olan Başak Eraydın, hedeflerini anlattı. Dünya sıralamasında yükselmek istediğini dile getiren Eraydın, sporseverlere de mesaj gönderdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Başak Eraydın’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"1 numara olmak gurur verici"

Her şey yolunda gidiyor. Antrenman sürecindeyim. İstanbul’daki turnuvalara hazırlanıyorum. Keyfim yerinde. Türkiye’nin 1 numarası olmak onur ve gurur verici bir duygu. Ama bunu sembolik görüyorum. Önemli olan dünya sıralamasında ileriye gitmek. Daha da iyi olması için de elimden gelenin fazlasını yapacağım.

"Daha da yukarıya tırmanmak istiyorum"

Şu anda turnuva programıma geçen seneki gibi devam ediyorum. Daha iyi hazırlıklar yapıyorum. Antrenman yerimi değiştirdim. Farklı çalışmalar yapıyorum. Daha çok oyunumu geliştirmeye yönelik çalışıyorum. Mental anlamda olgunlaştığımı düşünüyorum. Bunların katkısının olmasını umuyorum. Daha da yukarıya tırmanmak için elimden geleni yapıyorum.

Türk tenisi ne noktada? Öngörüleri...

Türk tenisi geçtiğimiz seneye göre daha da gelişmekte. Uluslararası seviyede boy gösteriyoruz. Türklerin başarısına yabancı ülkelerde şaşırıyorlar. Böyle bir beklenti içinde olmadıklarını dile getiriyorlar. Yeni gelen jenerasyon daha da iyi olacaktır. Bundan eminim. Geçmişteki isimleri gördüğümüzde daha şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Destek ve popülarite anlamında bunu söylüyorum. Önümüzdeki bir son 10 sene sonra daha da iyi olacaktır diyebilirim.

Rekabet ve yeni turnuvalardaki hedefi üzerine...

Türk tenisçiler arasında tabi ki rekabet var. Herkes birbirinin iyi olmasını ister ve herkes kendi işine odaklanmış durumda. Ben de öyle yapıyorum. Geçen seneki şampiyonluğumu yinelemek istiyorum. Bu gerçekleşmezse başka turnuvalar da var. Uzun bir maratondan bahsediyoruz. Öncelikle sıralamadaki yerimi korumak istiyorum. Ardından da üstüne koyarak gitmek istiyorum. Lale Cup için heyecanlıyım. Umarım her şey istediğimiz gibi olur.

Tenisseverlere Radyospor aracılığıyla mesajı

Tenisseverlere destekleri için çok teşekkür ederim. İlerleyen haftalarda herkesi Lale Cup ve İstanbul Cup’a bekliyorum. Sporseverler desteklerini esirgemesinler. Onları çok seviyorum.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler