Başak Koç: "Türkiye bu sesi sahiplendi"

12.01.2020 - 20:30 | Son Güncellenme: 12.01.2020 - 20:30

Olimpiyat voleybol maçlarını sunan sunucu Başak Koç hakkında Türkiye'de aramalar yapılmakta. Peki Başak Koç kimdir, kaç yaşında? Detayları haberimizde...

Başak Koç'tan dikkat çeken açıklama

Filenin Sultanları'nın tarihi başarısını anlatan Başak Koç, yaptığı açıklamada, "Kadından maç dinlemeyi ilk kez duyanlar ve garipseyenler oldu. Önyargı ile yanaşanlar oldu. Beğenenler oldu, beğenmeyenler de oldu tabii, hepsi iç içeydi. Çok güzel geri dönüşler var, arada eleştiriler de var ama herkes sahiplendi. Türkiye bu sesi sahiplendi" şeklinde konuştu.

Başak Koç kendisine gelen iletişimleri anlatırken; "Anneannem, dedem sizi dinlerken çok mutlu oldular, gözleri yaşardı diyenler oldu. Violet zamanından beri voleybol izliyorum, voleybol dinliyorum: Bu nasıl güzel anlatımdı diyenler var. Anlatıma edebiyat, felsefe nasıl katılır, nasıl yoğrulur, hepsini gösterdi diyenler var. Diksiyonu beğenenler var. Ben sahada değildim maçı off tube olarak dar bir odada anlattım ama oradaymışcasına bize duyguyu yaşattın diyenler var. Maçı anlatırken sözlerimden biri olan Oleeyyy'i sevenler olmuş, Woawww'ı sevmişler. Hani Andre Gide'in lafı var ya -Açılmamış kanatların büyüklüğü bilinmez- sanırım bu söz herkesin içine işledi. Başarmak şaşırtmaktır demiştim, o da beğeni aldı. Toplumsal momentumu da yarattık sanırım. Türk toplumuna böyle bir başarı algısını tekrar hatırlattığımız için , final stresimizi kırıp , çok güzel bir hiyake ve bir final yazdığımız için herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başak Koç kimdir?

1993 yılında Eczacıbaşı Spor Kulübü'nde spor kariyerine başlayan Milli voleybolcu Başak Koç; Galatasaray, Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Işıkspor'da  forma giydi.  Aktif sporculuğun ardından yöneticilik rolüne Vakıfbank Spor Kulübü'nde genel menajer olarak geçti. Lig Şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde final tecrübesi yaşadı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Televizyon Gazeteciliği bölümünden mezun olan Koç, Mehmet Ali Birand ve ekibiyle 32.Gün programında televizyonculuk kariyerine başladı. 

Medya serüveni Eurosport, Galatasaray TV, TRTTürk, TRTSpor'da devam etti.  Power Group ve Radyospor'da radyo programları yaptı. Yazılı basında da Akşam, Yeni Yüzyıl, Fanatik ve Hürriyet gazetelerinde okuyucu ile buluştu. Ajansspor.com canlı yayınlarla pek çok farklı branştaki heyecanı Youtube kanalları üzerinden sporseverlere aktarırken, dijital yayıncılık açısından bir ilke sahne olan Olimpiyat Oyunları’nda voleybol maçlarında mikrofon başında görev yapmıştır.

Gelişim odaklı yolculuğunda; Kuşdili’nde Sunuculuk- Spikerlik, TÜRVAK'ta Televizyon Haberciliği eğitimi alırken; İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Sertifika Programına da katıldı.  Koç, kurumsal alanda da bir dönem Onİletişim'de Proje Yöneticisi olarak çalıştı.

Başak Koç sunuculuk kariyerine; ulusal ve uluslararası kongreler, konferanslar, paneller, seminerler ve sportif organizasyonlarla devam ediyor. Türkiye'de maç anlatan ilk ve tek kadın spikeri olan Koç; voleybol ile birlikte bisiklet ve atletizmde de sporun sesi olarak anılıyor.  Farklı televizyon kanallarında maç anlatımları sürüyor. Hayat ivmesinde; azimli çaba, özgüven ve kazanma hissi ile yığılmalı bir etki oluşturmaya devam eden Koç, takım oyununa inanıyor. Türkiye’nin metrekaresine düşen başarılı insan sayısını artırmayı amaçlıyor. Bu yolda, 1.200.000 baskı yaparak türünde Türkiye rekoru kıran 'Her Şey Seninle Başlar' kitabının yazarı Mümin Sekman'dan eğitmenlik eğitimi aldı. Lisanslı bir HŞSB eğitmeni olarak, hayallerini gerçekleştirme yöntemlerini anlatmaya devam ediyor.

Sosyal Medya hesapları

Başak Koç'un Instagram hesabı: basakkoc12

Başak Koç'un Twitter hesabı: basakkc

 

Senin için hazırladığımız haberler