UEFA Antwerp Taraftarlarının Türk Bayrağı Yakması Nedeniyle Soruşturma Açtı

Feride Kara
12.09.2022 - 16:25 | Son Güncellenme: 12.09.2022 - 16:44

UEFA, Antwerp-Başakşehir maçında Belçikalı taraftarların tribünde Türk bayrağı yakması olayı için müfettiş atadı. Başakşehir CEO'su Mustafa Eröğüt bu karar için büyük uğraş verdi.

UEFA Antwerp Taraftarlarının Türk Bayrağı Yakması Nedeniyle Soruşturma Açtı

AJANSSPOR-ÖZEL

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Royal Antwerp ile oynanan maçta Türk bayrağının yakılması olayının peşini bırakmadı ve UEFA'yı harekete geçirmeyi başardı. Temsilcimiz Türkiye kamuoyunda büyük bir infiale neden olan Belçikalılar'ın bayrak yakma olayını UEFA'ya şikâyet etti. Medipol Başakşehir CEO'su Mustafa Eröğüt bizzat olayın sıkı takipçisi oldu ve sonuç da aldı. UEFA, konuya ilişkin bir müfettiş görevlendirildiğini bildirdi.

UEFA'dan müfettiş ataması geldi

UEFA Hukuk İşleri / Dürüstlük ve Düzenleyici Disiplin Hizmetleri'nden Paul-Antoine Dumond imzasıyla Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'ne geçen çarşamba günü gönderilen yazıda, kulübün 29 Ağustos 2022'de yaptığı başvurunun incelendiği kaydedildi. Yazıda, "Bu bağlamda, bir Etik ve Disiplin Müfettişi konuyu araştırmak üzere görevlendirildi.Olası disiplin işleminin sonucu UEFA’nın sürekli uygulamalarına göre UEFA disiplin websitesinde duyurulacaktır" denildi.

Mustafa Eröğüt sonuna kadar çalıştı

25 Ağustos 2022'de Antwerp'te oynanan Konferans Ligi Play-off rövanş maçını 3-1 kazanan Başakşehir adını gruplara yazdırdı. Maç esnasında Antwerpli bir grup taraftar tribünde Türk bayrağı yaktı. UEFA, konuya kendiliğinden harekete geçmedi. Başakşehir 3 gün sonra konuyu UEFA'ya taşıdı. UEFA Gençlik ve Amatör Futbol Komitesi Üyesi de olan Başakşehir CEO'su Mustafa Eröğüt, olayın peşini bırakmayarak sıkı şekilde sonuçlanması için çalıştı. Ve nihayet UEFA olaya dair müfettiş ataması yaptı.

UEFA, Fenerbahçe'ye ceza vermişti

Hatırlanacağı üzere Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme rövanşındaki Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçında Ukrayna'yı işgal eten Rusya'nın devlet başkanı Vladimir Putin lehine yapılan tezahürat nedeniyle sarı lacivertlilere ceza verilmişti. UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi'nin yaptığı inceleme sonrasında Fenerbahçe'ye 1 maç kısmi seyircisiz oynama (en az 5 bin koltuk) ve 50 bin Euro para cezası verdi. Ancak ceza 2 yıl süreyle ertelendi. Söz konusu süreçte benzeri bir durum yaşanmazsa, verilen ceza yürülüğe sokulmayacak. UEFA'nın Fenerbahçe'ye ceza verirken, Türk bayrağının yakılmasına uzun süre sessiz kalması Türkiye kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler