"Başakşehir gibi alternatifli bir kadromuz yok"

02.11.2020 - 09:42 | Son Güncellenme: 02.11.2020 - 09:48

Sivasspor'u çalıştıran Rıza Çalımbay, Avrupa Ligi ve Süper Lig'deki hedeflerin hakkında konuştu. Avrupa Ligi'nde alacakları puanlar olduğunu hatırlatan Çalımbay, Hatayspor ve Galatasaray maçlarını mutlaka kazanmak istediklerini ifade etti. Çalımbay, kadro derinliği açısından Başakşehir ile kıyaslanmalarını da değerlendirdi.

"Başakşehir gibi alternatifli bir kadromuz yok"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, UEFA Avrupa Ligi’ndeki performansları ve ligdeki hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Avrupa Ligi’nde alacakları puanların olduğunu hatırlatan Çalımbay, lige de iyi bir şekilde konsantre olmak istediklerini ifade etti.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Rıza Çalımbay’ın açıklamaları şu şekilde:

“Kimseden ayrıcalık istemiyoruz ama kırmızı kart doğru karar değildi”

Avrupa Ligi’nde Maccabi Tel Aviv ile oynadıkları maçı değerlendiren Çalımbay, ”Villarreal maçı da Maccabi maçı da bizim için çok şansız geçti. Golü bulduk ve kırmızı karta kadar oyunun hakimi bizdik. Hakem penaltıyı verdi ama kırmızı kartın doğru olduğunu düşünmüyorum. Hakem bir de Bosnalı bir hakemdi. Tabii ki bir ayrıcalık istemiyoruz. Ancak; sanki eksik kalmamız için uğraştı. Kimseden bir beklentimiz yok. Olanı vermesi yeterli. Kırmızı karttan sonra maçın rengi değişti ve savunma problemleri de yaşadığımız için kaybettik” ifadelerini kullandı.

“Maccabi’yi İsrail’de yeneriz”

Kadro derinliğinin önemine dikkati çeken Çalımbay, ”Sakat futbolcularımız olduğu için maç içinde hamle şansımız azdı. Bu açıdan da sıkıntı yaşadık. Ama önümüze bakmak durumundayız. Daha önümüzde maçlar var. Ben Maccabi’yi İsrail’de yeneceğimizi düşünüyorum. Karabağ maçını kazanarak Avrupa Ligi’nde 3 puan almak istiyoruz” diye konuştu.

“Ligde her maç final, Hatay ve Galatasaray maçlarını kazanmak istiyoruz”

Ligdeki durumları için ise Rıza Çalımbay, ”Önümüzde Hatayspor ve Galatasaray maçları var. Her iki maç da bizim için önemli. Bu iki maçı kazanıp milli araya moralli girmek istiyoruz. Her maç final gibi olacak. Milli arada da eksik bölgedeki arkadaşlarımız da dönünce elimiz biraz rahatlayacak” dedi.

“Başakşehir gibi alternatifli bir kadromuz yok”

Devre arasında transfer yapılıp yapılmayacağı sorusuna Rıza Çalımbay, ”Biz bütçemize göre hareket etmek durumundayız. Maliyet burada çok önemli. Yönetimimiz transfer dönemlerinde sıkı çalışıyor. Ben takımımla gurur duyuyorum. Başakşehir’in Avrupa’daki performansını sordunuz. Bizim Başakşehir gibi alternatifli bir kadromuz yok. Başakşehir’in de Avrupa maçlarında puan ya da puanlar alacağını düşünüyorum. Bizim hedefimiz belli. Avrupa’da maçlar kazanmak ve ligi de iyi bir yerde bitirmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler