Maccabi Netanya - Medipol Başakşehir: 0-1 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
28.07.2022 - 21:18 | Son Güncellenme: 29.07.2022 - 08:22

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda Medipol Başakşehir, Maccabi Netanya karşısında rövanş maçına çıktı. Başakşehir maçı 1-0 kazanarak, tur atladı.

Maccabi Netanya - Medipol Başakşehir: 0-1 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turundaki temsilcilerimizden Medipol Başakşehir, Maccabi Netanya ile eşleşti. 1-1 biten ilk maçın ardından rövanş için mücadele eden Başakşehir, maçı 1-0 kazanmayı başardı.

Netanya şaşırttı

Medipol Başakşehir, Konferans Ligi 2. eleme turunda eşleştiği Maccabi Netanya'nın performansı karşısında şaşırdı. Eşleşmenin favorisi olarak görünen temsilcimiz, rakibini çözmede zorlandı. 12 yıl aradan sonra ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden İsrail ekibi, önde baskısı ve hızlı oyunu ile Başakşehir karşısında direndi.

Savunmadan çıktı, maçın başında öne geçirdi

İstanbul'daki 1-1'in rövanşı için sahaya çıkan Medipol Başakşehir, mücadelenin henüz 9. dakikasında öne geçmeyi başardı. Sağ kanattan Lima'yla kullanılan kornerde kale alanı ön çizgisine iyi hareketlenen Ndayishimiye, net bir kafa vuruşu yaptı ve sol direğin içine de çarpan top ağlarla buluştu.

İlk yarıda kalite öne çıktı

Maçın ilk dakikalarında bulduğu gol ile öne geçen Başakşehir, ilk yarıyı oyun olarak da önde tamamladı. Temsilcimizin kaliteli ayakları, maçın başında topu ağlarında gören Netanyalı futbolcular karşısında üstünlük sağladı. Oyunun temposunu belirleyen taraf olan Başakşehir, maçın kontrolünü elinde tuttu.

İkinci bölümde geriye yaslandık

Maçın ikinci yarısında ise senarya Başakşehir adına kötü işledi. Oyunun kontrolünü İsrailli rakibine teslim eden temsilcimiz, topu kendi yarı alanında karşıladı. Fazla gol şansı elde edemeyen Medipol Başakşehir, skoru tutmayı amaçladı. Netanya'nın çabası ise Başakşehir savunmasını çözmeye yetmedi.

Senaryo aynı, roller farklı

Eşleşmenin ilk ayağında Maccabi Netanya'yı evinde ağırlayan Medipol Başakşehir, mücadelenin henüz 2. dakikasında Itzhak'ın golüne engel olamamış ve 1-0 geriye düşmüştü. İkinci maçın başında ise öne geçen taraf bu kez Başakşehir oldu. Böylece rövanşın ilk yarısı tamamıyla önceki maçı hatırlattı.

Başakşehir'in rakibi Breidablik oldu

İzlanda ekibi Breidablik, sahasında 2-0 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda Buducnost Podgorica'ya 2-1 mağlup olmasına rağmen adını bir üst tura yazdırarak Başakşehir'in rakibi oldu. Başakşehir, 3'üncü ön eleme turundaki ilk maçını 4 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak. Turuncu-lacivertliler, 11 Ağustos'ta ise rövanş karşılaşmasında rakibini konuk edecek.

Senin için hazırladığımız haberler