"Başakşehir karşısına lakayıt bir şekilde çıkarsanız, sizi ezerler"

19.03.2018 - 23:39 | Son Güncellenme: 19.03.2018 - 23:39

"Başakşehir karşısına lakayıt bir şekilde çıkarsanız, sizi ezerler"

 Tivibu Spor yorumcuları Oğuz Çetin, Tugay Kerimoğlu, ve Nihat Kahveci haftanın değerlendirmesini yaptılar.

Öne çıkan açıklamaları Ajansspor.com derledi:

 

Tugay Kerimoğlu: "Başakşehir-Beşiktaş maçı farklı bitebilirdi"

"Dün akşamki Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynamadı. Beşiktaş kendi çizgisinden uzak bir futbol sergiledi. Başakşehir'de Caiçara kırmızı kart görmeseydi, maç 11-11 devam etseydi oyun daha farklı bitebilirdi. Saha kenarında ve saha dışında başarılı bir performans gösterdi. Emre Belözoğlu olmasa bile Başakşehir takımı istediği, rakibi yıpratıcı oyununu oynayabiliyor."

Nihat Kahveci: "Adebayor tek başına yetti"

"Beşiktaş dün takım olarak çok kötü bir performans ortaya koydu. Normalde Beşiktaş takımında Babel gibi Negredo gibi isimler sahneye çıkıp maç alabiliyorlardı ama dün Adebayor koskoca Beşiktaş karşısında tek başına yetti diyebilirim. Başakşehir takımında Abdullah Avcı gerçeği var. Vodafone'da olsun, Fatih Terim stadında olsun çok başarılı maçlar çıkaran bir takımın hocası olup, son yılların en başarılı hocası demek istiyorum. Takdir etmek lazım. " 

Oğuz Çetin'den Başakşehir'e övgü

"Dün oynanan maçta Başakşehir takımını takdir etmek lazım. Başakşehir takımı son iki sezon çok iyi bir yapılanma süreci geçirdi. Yönetim ve Avcı birlikte hareket edip, takıma nokta transferler yaptılar. Başakşehir kulübünü çağdaş kulüp  yapılanması ile zafere taşıdı. Örnek bir kulüp , örnek bir teknik adam Abdullah Avcı. Nasıl Konyaspor Aykut hoca ile başarılı oldu; burada da başarı Avcı'dan geliyor."  

Tugay Kerimoğlu: Beşiktaş'ın Avrupa'dan elenmesi ligi etkilememeli

"Hafta içi Şenol hoca Bayern Münih karşısında dinlendirilen oyunculardan verim alamadı. Mustafa Pektemek Bayern maçında oynaması gereken bir oyuncu değildi. Bu sene Galatasaray'ın şampiyonluk şansının yüksek olduğunu düşünüyorum ama her zaman Başakşehir ve Galatasaray bu yarışta olacaktır. Aykut hoca ve Şenol hocaya da saygı duymak gerekir. En az hata yapan takım şampiyon olacaktır. "

Nihat Kahveci: "Türk teknik adamlar da yurt dışında görev yapsın"

"Fenerbahçe'de Oğuz, Aykut, Rıdvan, Tuncay ve Alex'ten sonra yıldızı parlayan oyuncu yok maalesef. Türk futbolcusu her zaman yurt dışında oynasın diyoruz ama neden türk teknik adamlar da yurt dışında görev yapmıyor? Bakın Portekizli teknik adamlara, her yerde. Son maça kadar bir lig heyecanı olacaktır. Galatasaray-Beşiktaş ve Galatasaray-Başakşehir maçları belirleyici olacaktır. Galatasaray iki maçı kaybederse şampiyon olamaz. Fikstür olarak Fenerbahçe'yi şanslı görüyorum en zoru Galatasaray'da.  Her maç zor olacaktır. 

Tugay Kerimoğlu: "Cenk'in artık kendi takımına adapte olması gerekiyor"

Cenk Tosun'un artık kendi takımına adapte olması gerekli. Artık eski takımını düşünmemeli ama Beşiktaş'ın etkisinden hala kurtulmuş değil. Cenk, İngiltere'ye adapte olmuş durumda, eğer bir yeteneğiniz varsa; adaptasyon sorunu olmayacaktır. Cenk'in futbolu orada bırakmasını isterim." 

Oğuz Çetin: "Fenerbahçe bu haftadan sonra çıkışa geçecektir"

"Fenerbahçe her maçını 50 bin seyirci ile oynasa her maçını kazanır. Futbolun değerleri ayaklar altına alındı ve taraftar müşteri konumuna sokuldu. Taraftar başarı varsa var; başarı yoksa yok. Futbolun ruhu çok önemli; bizim zamanımızda stad ful çekerdi ve başarı gelirdi. Taraftar - futbolcu ilişkisi kalmadı artık. Milli takımda elit antrenör yetiştirmek için bir lobi yapmak lazım ki, Avrupa'da Türk teknik adamları görelim. Bakın Tayfun Korkut'a orada kendi ilişkileri ile bir yerlerde. Stuttgart'ta neler yapıyor."   

AJANSSPOR

Oğuz Çetin: "Beşiktaş ciddiye almadı"

Beşiktaş oynadığı futbolla beni çok şaşırttı. Başakşehir karşısına lakayıt bir şekilde çıkarsanız, sizi ezerler. Ne yaptı Fenerbahçe? Önde bastı, maçı ciddiye aldı ve kazandı. Beşiktaş'ta bu ciddiyet yoktu. Oyuncular reaksiyon vermediler. Adriano'yu bu kadar kötü görmedim, çok vasattı. Oyuncular gelişigüzel oynadılar. Başakşehir takımını takdir etmek lazım.

Senin için hazırladığımız haberler