Rashica, Başakşehir maçında oynamadı, Kosova-İsrail maçında gol attı

Akın Ungan
13.11.2023 - 00:58 | Son Güncellenme: 13.11.2023 - 09:38

Beşiktaş'ın Kosovalı kanat futbolcusu Milot Rashica, İsrail-Filistin savaşı nedeniyle ertelenen Kosova - İsrail maçında takımının galibiyet golünü attı.

Rashica, Başakşehir maçında oynamadı, Kosova-İsrail maçında gol attı

AJANSSPOR HABER

İsrail yetkilileri, milli takımlarının yurt dışına çıkmasına izin vermediği için 15 Ekim'de oynanması planlanan Kosova - İsrail maçı, 12 Kasım'da oynandı. Beşiktaş'ın Kosovalı kanat futbolcusu Milot Rashica, aynı gün takımının Başakşehir'le oynadığı maçta yer almamıştı. 27 yaşındaki başarılı futbolcu, Kosova'nın 1-0 kazandığı maçta ülkesinin galibiyet golünü kaydetti.

Asist eski Fenerbahçeliden gol Beşiktaşlıdan

EURO 2024 Elemeri'nde Kosova, Rashica'nın golüyle İsrail'i 1-0 mağlup etmeyi başardı. Kosova bu galibiyetle puanını 10'a yükseltti ve 4'üncü sırada yer aldı. Maçtaki tek golün asistini ise ülkemizde Giresunspor, Gençlerbirliği, Rizespor ve Fenerbahçe formalarını giyen Vedat Muriqi yaptı. 

Muriqi sakatlandı

Vedat Muriqi, İsrail karşılaşmasında sakatlandı. Kosova Football resmi sayfasından yapılan açıklamada, "Vedat Muriqi'nin sakatlığının boyutunun belirlenmesi için yarın taramaya tabi tutulacak. Şu anda ciddiyeti bilinmiyor" ifadelerine yer verildi.

Kosova formasıyla 11'inci gol

Kosova - İsrail maçının 41'inci dakikasında fileleri havalandırmayı başaran ve ülkesine 3 puanı getiren Milot Rashica, milli forma ile çıktığı 51'inci maçta 11'inci kez gol sevinci yaşadı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe yeniden liderlik koltuğunda!
Habere Git

Antalyaspor'lu yıldız sakatlanarak oyundan çıktı

Antalyaspor'un İsrailli başarılı futbolcusu Sagiv Jehezkel, Kosova maçına ilk 11'de başladı ama maçın 22'nci dakikasında sakatlanarak yerini Kanichowsky'e bıraktı. 

28 yaşındaki kanat futbolcu, İsrail formasını 8 kez giydi ve gol kaydedemedi. Antalyaspor'a sezon başında Hapoel Beer Sheva kulübünden 850 bin euroluk bir bedelle transfer olan Jehezkel, Antalya ekibiyle çıktığı 7 maçta 5 gol attı ve 2 asist yapmayı başardı.

Maç neden ertelenmişti?

İsrail ve Filistin arasındaki savaş nedeniyle, İsrail yetkilileri milli takımlarının güvenlik sebeiyle yurt dışına çıkmasına izin vermemişti. 15 Ekim tarihinde oynanacak maç, UEFA'nın yaptığı açıklama ile iki ülke, ertelenen maçlarını 12 Kasım tarihinde oynadı.

EURO 2024 Elemeleri I Grubu Puan Durumu

1. Romanya: 16
2. İsviçre: 15*
3. İsrail : 11*
4. Kosova : 10
5. Belarus: 6
6. Andorra: 2

Not: Bir maçı eksik (*)

Senin için hazırladığımız haberler