"Başakşehir mental olarak maça hazırlanmamış"

15.09.2017 - 12:19 | Son Güncellenme: 15.09.2017 - 12:19

"Başakşehir mental olarak maça hazırlanmamış"

"Başakşehir'in kazanamamış olmasının nedeni mental"

"Hoffenheim ile Başakşehir benzer kaderleri paylaştı. Ben kazanmalarını bekliyordum ama hayal kırıklığı oldu. Başakşehir hem takım halinde, hemde oyuncu olarak 'hedef maç' olarak görmedikleri ortadaydı. İlk yarıda silik bir Başakşehir vardı. İkinci yarıda oyunun belli bölümlerinde Başakşehir’in pas trafiğini gördük ama eveleyip geveleyen, yan paslarla oynayan dolayısıyla rakibin zaman kazanmasını sağlayan bir anlayış puan kaybına neden oldu."

"Ludogorets zayıf bir takım değil ama Bulgaristan Ligi ile Türkiye Ligi’ni karşılaştıramazsın. Ludogorets’i bugün Süper Lig’e koysan şampiyon olamaz. Avrupa Kupalarına katılma mücadelesi yaparlar. Başakşehir ile yan yana koyduğumuz zaman bizim takımımız daha üstün. Başakşehir'in kazanamamış olmasının sebebi mental olarak ciddiye almamış olmasıdır. Abdullah Avcı eminim takımı uyarmıştır ama özümsenmemiş."

AJANSSPOR – Spor dünyasından öne çıkan gelişmeler, Türkiye’nin spor ekranı S Sport’tamasaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı Sabah Sporu Extra programında Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, analiz, görüş ve tespitlerini paylaştı. Barış Ertül’ün S Sport’ta yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

"Avrupa ligi motivasyonu farklı"

"Bugün Cumartesi’den Perşembe’ye fazla fazla dinlenme şansın var. Fiziksel hazırlıktan ziyade mental hazırlık önemli. Fiziksel anlamda ve mental anlamda eksikler düşünülerek zaten rotasyon yapılıyor. Arsenal dün mesela Köln ile oynadı. Haftasonu Chelsea deplasmanına gidecek. Kadroda rotasyon yaptı. Cech, Mesut, Lacazette gibi isimleri oynatmadı. Wenger onlara 'Siz burayı düşünün dedi' oynayan isimlere de 'kendinizi gösterin' diye motive etti."

"Hoffenheim yine geçen hafta Bayern Münih’i yendi. Fakat orada kaldılar. Başakşehir ise Fenerbahçe’yi deplasmanda yendi. Büyük bir mental yorgunluk ama tatmin. Minimum 24 ve maksimum 48 saat fiziksel olarak geri dönebiliyorsun. Başakşehir bu maçın ardından üç gün sonra evinde Trabzonspor ile oynayacak.

"Avrupa Ligi’nde çeyrek final seviyesi öncesinde 'olduğu kadar' diyorlar. Herkes için lig önemli. Ne zaman hedef koyuyor takımlar çeyrek finalden sonra. Bu kupa çeyrek finalden sonra anlamlı hale geliyor. Şampiyonlar Ligi fikstürleri gibi değil. Oradaki hedef çok farklı. Son pas ve son vuruş eksikliği çok net ortaya çıktı. Elia, Visca, Emre ve Adebayor’da bunları gördük. Avrupa Ligi’ni biraz daha farklı değerlendirelim ve sürprizlere açık olduğunu unutmayalım"

"Konyaspor'da defansif kırılganlık başladı"

"Marsilya galibiyeti bekliyorduk. Marsilya maçı 1-0 kazandı ama farklı da kazanabilirdi. Marsilya için evinde Konyaspor maçı iyi bir fikstürdü. Bu maçı daha çok ligdeki kötü görüntüsünü silmek için gördüler. Konyaspor, Türkiye’nin kupa şampiyonu ama defansif kırılganlık başladı. Mustafa Reşit Akçay takımı daha ofansif oynatıyor ama orada da istenilen seviyeye gelemediler. Bu durumda defansif kırılganlığı beraberinde getiriyor. Marsilya daha farklı da kazanabilirdi. Konyaspor kötü yolda değil sadece zaman ihtiyacı var. Marsilya şöyle düşündü, lig için bize moral oldu."

Slovenya'nın başarısı hakkında

"Selçuk Aytekin seninde hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Maç öncesinde Slovenya’nın bir sürpriz yapabileceğini, peşinen İspanya karşısında kaydedecek takım olmayacağını söylemiştin ve haklı çıktın. Slovenya'nın hikayesi 1991’den gelmiyor. Yugoslav ekolünden geliyorlar. Bu ekolden gelen takımların hepsi kıymetli"

"Fırat Aydınus haftaya derbide görev yapabilir"

"Fırat Aydınus’u bu hafta maç yönetecek hakemler listesinde görmedim, sonraki hafta Fenerbahçe-Beşiktaş maçı var belkide ona verecekler. Haftanın maçı Başakşehir-Trabzonspor. Galatasaray’ın şöyle bir avantajı var. Avrupa Kupalarında yer almıyor. Sürekli maç oynamak, sakatlık riskleri yanında mental yorgunluk sorunu yok"

"Galatasaray iyi bir takım oldu. Yedek kulübesi çok önemliydi. Kenardan gelen oyuncunun kalitesi de önemli. En güvendiğin oyuncuları ilk 11’de sahaya sürerken kulübeden gelen ismin 15-20 dk. içinde ilk 11’de oynayanın yapamadığını yapmasını istiyorsun."

"Östersund mağlubiyeti hayırlı olabilir demiştik. Üst üste transferler ile takım şimdiki halini aldı. Hakan Balta’nın futbol dışı ilişkilerini net bilmiyorum. Sol bek yada stoperde kadro derinliği için kullanabilirdi. Ciddi bir tecrübesi var ama Tudor onu kullanmıyor."

"Ali Koç, Aziz Yıldırım ile soğukluk yaşamak için ne yapmış olabilir?"

"Hakan Dinçay işini gayet iyi yapan, ön plana çıkma gibi bir motivasyonu olmayan son derece beyefendi ve gayet iyi bir şekilde görevini yapan biriydi. Allah rahmet eylesin öncelikle ailesine."

"Cenaze töreninde Ali Koç ile Aziz Yıldırım bir bilgiye göre el sıkışmamış birbirlerini es geçmiş ama bir bilgiye göre Aziz Yıldırım Ali Koç'un elini sıkmış ama soğuk bir biçimde sıkmış. Orada TFF başkanı var, Nihat Özdemir var, Beşiktaş adına Ahmet Nur Çebi var. Spor camiasını bir araya getiren, Hakan Dinçay’ın profiline yakışan bir tören var ama bu soğukluk damga vurdu."

"Ali Koç, Aziz Yıldırım ile soğukluk yaşamak için ne yapmış olabilir? Yönetimde olmadığı dönemde de Fenerbahçe’yi korumaya çalışmış, destekler nitelikte davranmıştır. Bahsettiğiniz kişi Türkiye’nin en güçlü ailelerinden birinin üyesi. Bu tip insanları kulüp başkanları merkeze yaklaştırmaya çalışır. Sana sponsor olabilir, özelliklieri olan insanları tavsiye edebilir. Kaynakları çok büyük.

"Bu yaşanan durumun tek bir açıklaması var, Ali Koç’un adaylığı. Tipik bir Aziz Yıldırım davranışı."

"Suçlu olmayan bir kişiye bireysel ceza kesiyorsun"

"Ceza alan bu tribünde yaklaşık 500 kişi olsun. Bu kişilerin arasında bir tanesi Volkan Babacan’a su şisesi attı. Diğer 499 kişi ne yaptı ki cezalısın, suçlusun diyebiliyorsun. Fenerbahçe-Beşiktaş maçını iple çekiyorsun, önceden bedelini ödeyip kombine almışsın ama maça gidemiyorsun. Anayasaya yakırı olarak,  insan haklarına aykırı olarak muamele yapılıyor. Geçen sezonlarda bazı vatandaşlar mahkemeye başvurdular ve o kararları bozdurdular. Normalde mahkeme kararı ile kendi TC kimlik numaran ile girmen lazım."

"E-bilet zaten bunun için getirildi. Kağıt biletten kurtulmak ve karaborsadan bilet alımını engellemek, teknolojiden faydalanmak ile birlikte yüz, kimlik kontrolü ile güvenlik için çıktı. Suç bireyselleşecek dendi. Dedi ki kurunun yanında yaş yanmayacak artık. Suçluyu bulamayınca tribünü kapatıyorlar. Eskiden kulübe ceza veriyorlardı. Ya tribün yada saha kapatıyorlardı. Buna ne dediler kulüpler çok madur oluyor. Bırak kulüpleri ekrandan seyrederken ligimiz değer kaydebiyor dediler. Federasyon o zaman saha kapatma cezasını kaldırdı. En azından yerine başkaları gelsin dediler. Hiç olmazsa sorumlu olan kulüp ceza alıyordu. Şimdi hukuki bir dayanak yok. Suçlu olmayan bir kişiye bireysel ceza kesiyorsun."

"Fenerbahçe'ye verilen oran servet"

"Alanyaspor bu ligde orta sıraya oynuyor. Kümede kalalım, orta sıralara doğru nerede bitirirsek başarıdır. Bu takıma karşı Türkiye’nin şampiyonluk adaylarından biri sahaya çıkıyor ama açılan galibiyet oranı 1.75. Bu oran nasıl bir oran biliyormusun 1.75 servet değerinde. İddaa risk yönetimi, 1.75 veriyor çünkü riskli maç. Enflasyonun üzerinde oran var yenilmezliğine 1.13 oran var. Fenerbahçe kazanabilir mi? evet her maçın favorisi ama bu oranlar şunu söylüyor. Fenerbahçe daha takım olamadı ama dikkatli ol."

"Fenerbahçe’de Janssen ilk 11’de başlayacak. Fenerbahçe’nin opsiyonları var. Porto deplasmanında Beşiktaş’ın ortaya koyduğu karakteri ve oyun stratejisini gördük. Beşiktaş 2-1 önde hala top kazanıyor. Set hücuma dönelim demiyor. Üçüncü golü için gidiyor. Şenol Güneş çıkın diyor. Quaresma’yı çıkartıp Necip’i sokabilirdi ama ne yaptı Negredo’yu soktu. Fenerbahçe taraftarı bu maçı seyretti. 'Çıkın da Beşiktaş’ın oynadığını oynayın' diye düşünüyor. Fenerbahçe iyi çalışan bir takım ama verimli oynamıyor. Ortaya karakter koymuyor. Fenerbahçe henüz takım olmadı. Önceden çalışılmış varyasyonları henüz yok."

"Porto taraftarı tepkisinde haklı"

"Şimdi sen kendini Porto taraftarının yerine koy. Evinde Beşiktaş’a kaybetmişsin ve eski takım arkadaşları ile oyuncun eğleniyor. Tepki göstermekte haklı olduklarını düşünüyorum."

"Burak Yılmaz alternatifsiz"

"Burak Yılmaz, Trabzonspor’un en önemli oyuncularından biri. Burak oynamadığı zaman Trabzonspor'un eksik kaldığını biliyoruz. Alternatifsiz bir oyuncu olan Burak için ne oldu da 3-4 haftalık oynamamaya ihtiyacı var. Burak Yılmaz gibi bir profilin, altını tam olarak dolduramadığın bir nedenle yedek oturmasını anlatmazsın taraftara. Bir açıklama yapılması lazım."

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler