"Manchester ve PSG'nin hedefi neyse bizim de o"

04.11.2020 - 22:36 | Son Güncellenme: 04.11.2020 - 23:44

Son dakika spor haberleri… Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Manchester United galibiyetini değerlendirdi. Şampiyonlar Ligi grup aşamasında temsilcimiz Medipol Başakşehir, İngiliz ekibini 2-1 mağlup etti. İşte Buruk’un bu maç sonu açıklamaları...

"Manchester ve PSG'nin hedefi neyse bizim de o"

UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında temsilcimiz Medipol Başakşehir, sahasında Manchester United'ı 2-1 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı.

Karşılaşmanın ardından turuncu - lacivertlilerde teknik direktör Okan Buruk, "İlk 2 maç bize güven kazandırdı. Leipzig maçının 2. yarısıyla başlayan oyunumuz ve ardından Paris maçındaki oyun. Biz o maçlarda da puan alabilirdik'' dedi.

 

'Galibiyet'i İzmir'e hediye ediyoruz'

Galibiyeti İzmir'e hediye etmek istediklerini belirten Buruk, ''Bunu kazanınca diğer maçlar için ayrıca üzüldük. İnanmak gerekiyor. İyi oyunculara sahibiz. Tecrübeli ve genç oyunculara sahibiz. Yaş ortalaması küçük oyuncular da var. Bugün herkes büyük övgüyü hak ediyor. Oyunun geneli de istediğimiz gibi geçti. Galibiyet alıp İzmir'e hediye etmek istiyorduk. Ülke olarak kötü bir süreç yaşadık. Orada vefat eden insanların ailelerine galibiyeti hediye ediyoruz. Biz de bugün ülke adına iyi bir şey yaptığımızı düşünüyoruz ve onlara armağan ediyoruz'' dedi.

Hedeflerinin gruptaki diğer takımlarla aynı olduğu söyleyen genç teknik adam, ''Maçı izleyen insanlara heyecan yaşattık. Maçın yayın saati de güzel bir saat. Bizim oynadığımız takımlar da dünyada seyredilen takımlar. Geçen maçlarda iyi oynayıp sonucu alamamıştık. Grupta diğer takımların hedefi neyse aynı duruma geldik. Şu anda gruptaki diğer takımların hedefleri neyse, bizim de hedefimiz o.Bize destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz." diyerek sözlerini noktaladı.

"Sahaya çıktıklarında ellerinden geleni yapıyorlar"

Premier Lig geçmişi olan oyuncular hakkında konuşan Buruk, "Demba Ba, Skrtel ve Rafael gibi oyuncular kişilik ve kalite olarak değerli oyuncular. Her maçta kazanma isteklerini ortaya koyuyorlar. Sahaya çıktıklarında ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

"İnanılır gibi değil"

Başakşehir'in attığı ilk golde Manchester savunmasının hatası üzerine gelen bir soruya yanıt veren deneyimli teknik adam, "İlginç bir pozisyondu. Bir korner vuruşu Demba Ba ceza sahası içinden oraya kadar gidip boş kaldı. İnanılır gibi değil. Fazla yaşanılan bir şey değil. Bazen maçın son anlarında bu tip pozisyonlar yaşanılır ama 0-0 iken böyle pozisyon bulmak şaşırtıcı" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler