Başakşehir'den Mounir'e: "Bonservis getir git!"

12.08.2023 - 01:03 | Son Güncellenme: 12.08.2023 - 01:20

RAMS Başakşehir'de sözleşmesi feshedilen Mounir Chouiar ile kulüp yönetimi arasında geçen görüşme ortaya çıktı. Başakşehir oyuncuya ihtar çekti. Detaylar...

Başakşehir'den Mounir'e: "Bonservis getir git!"

Salim MANAV - AJANSSPOR

Trendyol Süper Lig'de yeni sezon başladı. Maratona güçlü şekilde başlamak isteyen RAMS Başakşehir, transfer çalışmalarını sürdürürken, kadroda yer alan futbolcular ile görüşmelerine de devam ediyor. İstanbul temsilcisi Mounir Chouiar krizini aşamadı.

Sözleşmesi feshedildi

Sezon öncesi hazırlık kampına ve antrenmanlara izinsiz olarak katılmayan Mounir Chouiar, gönderilen tüm ihtarnamelere uymadı. Başakşehir ise oyuncunun sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedildiğini duyurdu.

Başakşehir'de Mounir krizinin detayları

Öte yandan Başakşehir yönetimi ile oyuncu cephesi arasında geçen görüşmenin detayları belli oldu. Sözleşmesinden doğan yükümlülükleri yerine getirmeyen Mounir Chouiar'ya ihtar çeken RAMS Başakşehir, oyuncudan antrenmanlara katılmasını istedi. Fakat 24 yaşındaki futbolcu ihtarlara uymadı.

İlgini Çekebilir
Anlaşma tamam! Cengiz Ünder transferi bitti
Habere Git

Emre Belözoğlu ile anlaşamadı

Takım idmanlarına katılmayan Mounir Chouiar'nın Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ile anlaşamadığı ortaya çıktı. Genç kanat oyuncusunun bu nedenle kampa izinsiz olarak gitmediği belirtildi.

Başakşehir Mounir'den bonservis isteyecek

Mounir Chouiar ile olan sözleşmesini tek taraflı olarak fesheden RAMS Başakşehir, oyuncunun bundan sonra bir takım ile anlaşması halinde bonservis bedeli talep edecek. Mounir Chouiar'nın Başakşehir'in talebine olumlu dönüş sağlamaması durumunda ise dava açılacak.

Başakşehir'den fesih açıklaması

Başakşehir, genç oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesini şu şekilde açıklamıştı: "Profesyonel futbolcu Mounir Chouiar ile Kulübümüz arasında akdedilmiş olan 08.07.2022 tarihli Profesyonel Futbolcu Sözleşmesi, Mounir Chouiar’ın 2023/2024 futbol sezonu açılışından bugüne kadar Kulübümüzün sezon öncesi hazırlık kamplarına ve antrenmanlarına izinsiz ve mazeretsiz olarak katılmaması, bu hususta kendisine gönderilen ihtarnamelere rağmen sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerini ağır surette ve ısrarlı bir şekilde ihlal etmesi ve bu durumun artık taraflar arasındaki hizmet ilişkisinin devamını Kulübümüz açısından çekilmez kılmış olması nedeniyle, Kulübümüz tarafından tek taraflı olarak ve haklı nedenle feshedilmiştir"

İlgini Çekebilir
"Yabba dabba doo Fred!"
Habere Git

"Gerekli yasal işlemler başlatılacaktır"

Açıklamanın devamında ise "Bu fesih nedeniyle Kulübümüzün uğramış olduğu zararların tazmini ve sair sportif yaptırımların uygulanması talebiyle, Mounir Chouiar’a karşı FIFA yargı mercileri nezdinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır" denildi.

Mounir Chouiar'nın performansı

Geçen sezon başında Fransız takım Dijon'dan 1,5 milyon Euro karşılığında transfer edilen Mounir Chouiar, Ocak ayında Kasımpaşa'ya kiralandı. 2022/23 sezonunda toplam 46 maça çıkan sol kanat, 4 gol, 10 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler