Başakşehir'e transfer olan Serdar Gürler, Ahmet Çalık için gözyaşlarını tutamadı

Akın Ungan
19.01.2022 - 18:21 | Son Güncellenme: 19.01.2022 - 18:41

Konyaspor'dan ayrılarak, Medipol Başakşehir'e transfer olan Serdar Gürler, Kayserispor maçının 6. dakikasında Ahmet Çalık için göz yaşlarını tutamadı.

Başakşehir'e transfer olan Serdar Gürler, Ahmet Çalık için gözyaşlarını tutamadı

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Kayserispor ile karşı karşıya gelen Medipol Başakşehir'in yeni transferi Serdar Gürler, mücadelenin 6. dakikasında trafik kazasında hayatını kaybeden Ahmet Çalık anılırken, gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar geçiren Serdar'ı, takım arkadaşları ile birlikte rakip takım oyuncuları da teselli etti.

Konyaspor'dan takım arkadaşıydı

1 Temmuz 2021 tarihinde Konyaspor ile anlaşarak, takıma katılan Serdar Gürler, 6 ay boyunca Ahmet Çalık ile birlikte aynı kulübün formasını terletti.

Başakşehir'e transferi sancılı geçti

Ara transfer döneminde kadrosuna takviye yapmak isteyen Medipol Başakşehir, Konyaspor'daki futbolu ile dikkatleri üzerine çeken Serdar Gürler ile temasa geçti. Futbolcu ile yollarını ayırmak istemeyen Konyaspor'a karşı İstanbul temsilcisi, oyuncunun kulübü ile olan anlaşmasındaki 12,5 milyon TL serbest kalma bedelini karşılayarak, Serdar Gürler'i renklerine bağladı.

Konyaspor sitem etti

Transferin ardından Konyaspor, sitem dolu bir mesaj yayınladı. Yapılan paylaşımda, "Futbolcu Serdar Gürler, serbest kalma maddesini kullanarak takımımıza faydalı olamayacağını ve kulübümüzden ayrılmak istediğini yönetimimize defaatle bildirmiştir. Kulübümüz, yapılan istişareler sonrasında her iki taraf için de mevcut şartlarda ayrılığın doğru olacağına karar verip, Başakşehir kulübü ile anlaşarak Serdar Gürler'in satışını onaylamıştır. Manevi olarak zor günlerden geçen kulübümüz, camiamızın menfaatleri doğrultusunda hareket ederken, formamızı terletmek isteyen futbolcular ile yoluna devam edecektir." denildi.

İlgini Çekebilir
Konyaspor Başkanı: "Serdar Gürler'e, Ahmet Çalık için oynayacağız dedim, kabul etmedi"
Habere Git

"Ahmet Çalık için oynayacağız dedim, kabul etmedi"

Konyaspor Başkanı Fatih Özgöçgen, konu ile ilgili açıklama yaptı. Başkan, "Serdar Gürler ile konuşmamda Ahmet Çalık için oynayacağız bizimle kal, sezon sonu gelin gibi gönderelim dedim. Kendisi kabul etmedi." şeklinde konuştu.

Serdar Gürler'in performansı

14 Eylül 1991 doğumlu Serdar Gürler, futbola Fransa'nın FC Sochaux takımında başladı. Elazığspor, Trabzonspor, K. Erciyesspor, Gençlerbirliği, Osmanlıspor, SD Huesca, Göztepe, Antalyaspor ve Konyaspor gibi takımlarda forma giyen 30 yaşındaki sağ kanat, son olarak Başakşehir'e transfer oldu.

Bu sezon 20 karşılaşmada görev alan Serdar Gürler, 4 kez rakip fileleri havalandırırken, 8 kez de arkadaşlarına gol pası verdi. Kariyer boyunca 267 maça çıkan tecrübeli futbolcu, 60 gol, 50 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler