"Başakşehir'in imkanları bizde olsaydı..."

21.07.2020 - 16:50 | Son Güncellenme: 21.07.2020 - 16:56

2019-2020 Süper Lig sezonu için üçüncülüğün en büyük adayı konumunda olan Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, Radyospor'a özel açıklamalar yaptı. Emre Kılınç hakkında konuşan tecrübeli teknik direktör, Başakşehir'in şampiyonluğunu da değerlendirdi.

"Başakşehir'in imkanları bizde olsaydı..."

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Rıza Çalımbay, Sivasspor'da kalacak mı? Emre Kılınç için neler söyledi? Başakşehir'in şampiyonluğunu nasıl değerlendirdi?

"Başakşehir'in imkanları bizde olsaydı rahatlıkla şampiyon olurduk"

Sivasspor adına kaçan şampiyonluğu değerlendiren Rıza Çalımbay, "Devre arasında 3-4 tane oyuncu gelseydi şampiyon olabilirdik. Liderdik ve gayet iyi gidiyorduk. Büyük takımları yendik ve iyi şeyler hak ediyorduk. Bizim belli bir bütçemiz var. Erman Toroğlu hariç kimse bizi övmüyor ancak bizim 3. olmamız büyük bir başarı. Başakşehir'le aramızda ciddi bir bütçe farkı var. Onların Anadolu takımı olduğunu düşünmüyorum. Her açıdan artıları var. Başakşehir'in imkanları bizde olsaydı rahatlıkla şampiyon olurduk. Bonservis ödeyerek oyuncu almadık" şeklinde konuştu.

"Emre Kılınç gibi bir oyuncu Türkiye'de yok"

Sivasspor'un başarılı oyuncusu Emre Kılınç hakkında övgü dolu açıklamalar yapan Rıza Çalımbay, "Şu anda 3 büyüklere 3 tane oyuncu gönderiyoruz. Sivasspor olarak başarılı bir sezon geçirdik. Türkiye'de Emre Kılınç gibi bir oyuncu yok. Ben bunu Emre'ye de söylüyorum. Emre çok teknik ve hızlı bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

"Sivasspor'la konuşacağız"

Son olarak Sivasspor'daki geleceği hakkında konuşan Çalımbay, "Benim sözleşmem bitti ancak Sivasspor'la konuşacağız. Şu ana kadar bir görüşmem olmadı ancak bizim hedefimiz burada daha da başarılı olmak" diyerek sözlerini tamamladı.

Gidecekleri yerleri açıklamıştı

Tecrübeli teknik direktör Rıza Çalımbay, daha önce yine Radyospor'a katıldığı bir programda 3 oyuncusunun ayrı takımlarda mücadele edeceğini söylemişti. Çalımbay, "Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe ile anlaştı. Mert Hakan gelecek sezon Sivas'ta olmayacak. O iş bitti, Mert Hakan gitti. Gelecek sezon Fatih Aksoy (Beşiktaş), Emre Kılınç (Galatasaray) ve Mert Hakan ayrı takımlarda olacaklar. 3 futbolcu da bizimle birlikte önemli aşama kaydettiler" ifadelerini kullanmıştı.

Trabzonspor'un cezası kalkmazsa...

Sivasspor, sezonu üçüncü bitirir ve Trabzonspor'un cezası CAS'tan dönmezse Yiğidolar; Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama hakkı kazanacaklar.

Senin için hazırladığımız haberler