Başakşehir’in Rakibi Kopenhag

28.02.2020 - 19:16 | Son Güncellenme: 28.02.2020 - 16:23

UEFA Avrupa ligi’ndeki temsilcimiz Başakşehir’in rakibi belli oldu. Başakşehir son 16 turunda Danimarka temsilcisi Kopenhag ile eşleşti. İlk maç 12 Mart’ta İstanbul’da rövanş karşılaşması ise 19 Mart’da Türk futboluna hiç yabancı olmayan Parken Stadı’nda oynanacak.

Okan Buruk da yer alıyordu...

Parken stadı’nın Türk futbolunda çok özel bir anlama sahip. 2000 yılında Galatasaray Parken Stadı’nda Arsenal’i penaltılarla yenerek Uefa kupasını Türkiye’ye getirmişti. O kadroda şu an Başakşehir'in teknik direktörlüğünü yapan Okan Buruk da yer alıyordu.

Geçtiğimiz sezonu kendi liginde şampiyon tamamlayan Kopenhag Türk futbolunun yakından tanıdığı bir takım. Kopenhag 2013-2014 sezonunda Şampiyonlar ligi B grubu’nda temsilcimiz Galatasaray ile birlikte Real Madrid ve Juventus ile aynı grupta yer aldı.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi B grubundan ikinci olarak çıkan Kopenhag son 32 turunda kendi sahasında Celtic ile 1-1 kalırken deplasmanda İskoç ekibini 3-1 yenerek Başakşehir ile eşleşti.

Dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı yer olarak bilinen Kopenhag şehrinin takımı 13 Danimarka şampiyonluğu 8 Danimarka kupası 2 Royal lig şampiyonluğu başarısı bulunuyor. 10 Milyon Euro’luk takıma sahip olan Kopenhag’ın kadrosunda 9 milli oyuncu bulunuyor. 14 yabancı futbolcusu bulunan Kopenhag’ın kadrosunda eski Trabzonsporlu Dame N’Doye de var. Solbaken yönetimindeki Danimarka ekibi 4-4-2 ile hücum futbolunu tercih ediyor.

Danimarka liginde 22 hafta sonunda Kopenhag 56 puanlı Midtjylland’ın ardından 47 puanla ikinci sırada bulunuyor. Kopenhag’ın teknik direktörlüğünü eski oyuncusu Stale Solbakken yapıyor.

Solbaken ilginç hikayesi ile hayata yeniden dönmüş. Solbaken Aalborg'da oynadığı dönemde, 13 Mart 2001'de, antrenman sırasında kalp krizi geçiriyor. Ambulans geldiğinde kalbi duran Solbaken Ambulansa bindirildikten 7 dakika sonra hayata döndürülüyor. Bu olaydan kısa bir süre sonra solbaken tıbbi durumlardan ötürü futbolu bıraktı.

UEFA, Çeyrek finallerin 9 ve 16 Nisan, yarı finallerin 30 Nisan ve 7 Mayıs'ta yapılacağını açıkladı. Avrupa Ligi'nin final maçı ise 27 Mayıs'ta Polonya'nın Gdansk kentinde oynanacak.

 

Senin için hazırladığımız haberler