"Başakşehir'in şampiyonluğu bir devrim değil"

21.07.2020 - 16:17 | Son Güncellenme: 21.07.2020 - 16:22

Süper Lig'e yükselene ikinci takım olan BB Erzurumspor'un teknik direktörü Mehmet Özdilek, Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu. Erzurumspor ve Başakşehir'in şampiyonluğunu değerlendirdi.

"Başakşehir'in şampiyonluğu bir devrim değil"

BB Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Şampiyonluğu nasıl değerlendirdi? Erzurumspor'da kalacak mı? Başakşehir'in şampiyonluğunu nasıl değerlendirdi?

"Hak ettiğimiz bir şampiyonluktu"

Erzurumspor'la birlikte yaşadıkları şampiyonluğu değerlendien Mehmet Özdilek, "Süper Lig'e geldikten sonra ilk sene kalmak çok önemli. Moral ve ekonomik anlamda bu durum çok kritik. Erzurumspor'un geçen sene bir talihsizlik yaşadığını düşünüyorum. Son 7 haftada buraya geldiğimde iç açıcı bir tablo yoktu. Akhisarspor maçından sonra bir pandemi dönemi yaşadık. 5 haftalık hazırlık dönemine çok sancılı başladık çünkü kulübümüzden 16-17 kişi bu hastalığı kaptı. Çok inanan bir oyuncu grubumuz vardı. Deplasman karnemiz çok sıkıntılıydı ancak 27 haftada yapamadığımızı son 7 haftada yaptık. Puan kaybetmeye tahammülümüz yoktu ancak içeride beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Kaybettiğimiz 2.'liği 3 gün sonra geri aldık. Altay'la oynadığımız maç bizim için finaldi ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Hak edilmiş bir şampiyonluk olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Adana Demirspor maçına fazla odaklanmıştık"

Şampiyonluk yolundaki kilit maçın Adana Demirspor maçı olduğunu belirten Mehmet Özdilek, "Eskişehirspor maçının da dönüm noktası olduğunu söyleyebilirim ancak kilit maçımız Adana Demirspor'laydı. O maçı kazansaydık belki de çok daha stresli olacaktık. Adana Demirspor maçına çok fazla odaklandığımız için yapmak istediklerimizi yapamadık. O maçtan sonra biraz daha rahatladık ve 3 tane maçı arka arkaya kazandık. Bu tür maçları çok oynadım. Önemli olan böyle bir maçtan sonra dik durabilmektir ve ben bunu yaptım. 3 gün sonra kaybettiğimiz yerimizi geri aldık çünkü işimizi doğru yaptık. Ben ve ekibim çok soğukkanlı davrandık. Bu lige çok hakim değilim ve ilk çalıştığım takımla beraber şampiyon oldum. Süper Lig'de aldığım takımları da hep ligde bıraktım. Oyunculuğumda 20'nin üzerinde kupam var" şeklinde konuştu.

"Kontratımız 1.5 senelikti ancak..."

Erzurumspor'daki geleceği hakkında konuşan Mehmet Özdilek, "Başkanla konuşacağız. Bizim kontratımız 1.5 yıllık ancak önemli olan her şeyi net bir şekilde ortaya koymak. Çıkan takımların en büyük sıkıntısı Süper Lig'de başlıyor. İşin nereye gideceği birkaç gün sonra netleşecektir. Karşılıklı konuşacağız ve duruma bakacağız" dedi.

"Başakşehir'in şampiyonluğu bir devrim değil"

Süper Lig'in yeni şampiyonu Başakşehir'in başarısını değerlendiren Özdilek, "Başakşehir'in şampiyonluğu bir devrim değil. Trabzonspor çok köklü bir camia. Pandemi sonrasındaki performansları irdelemek lazım. Oyuncuları zihinsel olarak hazırlamak kolay değil. Başakşehir'in şampiyonluğunu abartmaya gerek yok ancak son 5-6 yıldır mücadele ediyorlar. Göksel Gümüşdağ'ı tebrik ediyorum çünkü buraya adım adım geldiler ve sonuna kadar bu şampiyonluğu hak ettiler. Pandemiden sonra birçok kulüp sorunlarla karşılaştı. Başakşehir'i tebrik etmeliyiz çünkü hak ettiler. Ortada bir şampiyon var ve geçmişi konuşmaya gerek yok. Şampiyona haksızlık yapmamalıyız. Elde edilen başarıyı küçümsememeliyiz. Başakşehir'in Avrupa'da da ciddi bir sorumluluğu var. Umarım bu başarıyı orada da devam ettirirler" diyerek Başakşehir'i kutladı.

"Sehic'in kalmasını istiyorum"

Son olarak takımdan ayrılması gündemde olan İbrahim Sehic'in durumunu değerlendiren Mehmet Özdilek, "Sehic'in performansı çok önemliydi. Türkiye'nin en iyi kalecilerinden bir tanesi. Sehic'in kalmasını istiyoruz. Profesyonel bir beklenti içinde olacaktır ancak karşılıklı konuşacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler