Başarının sırrı Florya!

18.09.2020 - 09:53 | Son Güncellenme: 18.09.2020 - 09:57

İki resmi maçta iki galibiyet alan Galatasaray’da oyuncu grubundaki arkadaşlık ve saha içi uyum dikkat çekiyor. Peki bu uyum nasıl sağlandı? Galatasaray'da Florya'nın sırrı...

Başarının sırrı Florya!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray, bir aylık hazırlık sürecinin ardından çıktığı 2 resmi maçta da 2 galibiyet aldı. Rakip kaleye 6 gol atıp, 2 gol yiyen Cimbom’da özellikle takımın isteği, arzusu ve arkadaşlığı ön plana çıkarken başarının sırrı da merak ediliyor. Takımdan birçok ayrılan isim olurken, birçok da yeni oyuncu sarı-kırmızılılara katıldı. Ama sarı-kırmızılılar birbirine çok çabuk alıştı. Bu uyumun sırrı Florya’da saklı...

Sürekli birliktelerdi

Galatasaray, bu sezon teknik heyet ve oyuncuların ortak kararıyla kamp sürecini Florya Metin Oktay Tesisleri’nde geçirdi. Sürekli bir arada olan takımda yeni oyuncuların adaptasyon süreci çok kısa sürede çözüldü.

Riera ve Selçuk hamleleri...

Kadro mühendisliği kadar teknik heyetin kadro mühendisliğini de çok iyi yapan teknik direktör Fatih Terim, Albert Riera ve Selçuk İnan hamleleriyle takım içerisindeki iletişimin, dil birliğinin daha da kuvvetlenmesini sağladı. Oyuncuların birbirleriyle kaynaşmasında ve arkadaşlığın güçlenmesinde takım kaptanı Arda Turan’ın yanı sıra idari menajer yardımcısı Mert Çetin de önemli katkı sağladı. Şu an birbirine bağlı bir ekip olan Galatasaray futbol takımı tamamen başarıya odaklı.

Hücumda rekabet üst düzey

Galatasaray’da özellikle kanatlarda ve santrfor bölgesinde forma rekabeti üst düzeye çıktı. Sol ve sağ çizgide geniş rotasyona sahip Cimbom’da Başakşehir maçı öncesi Fatih Terim tatlı bir stres yaşayacak. Gaziantep FK maçında Falcao yıldızlaşırken, Neftçi Bakü maçında Diagne yıldızlaştı. Terim, Başakşehir maçında kime ilk 11’de görev vereceğine son taktik antrenmanlardan sonra karar verecek.

Senin için hazırladığımız haberler