Başkan açıkladı: Galatasaray ile transfer pazarlığı sürüyor

19.01.2021 - 20:01 | Son Güncellenme: 19.01.2021 - 20:19

Son dakika spor haberleri... Galatasaray'ın devre arası transfer listesinde Yeni Malatya'dan Ndayshimiye de bulunuyor. Kulüp başkanı Adil Gevrek, Galatasaray'dan Ndayshimiye için teklif aldıklarını söylemişti. Gevrek, ikinci açıklamasında da Galatasaray için sürecin devam ettiğini söyledi. İşte Galatasaray - Ndayishimiye transferinde son durum...

Başkan açıkladı: Galatasaray ile transfer pazarlığı sürüyor

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, hafta sonu Radyospor'a yaptığı açıklamada, Galatasaray'dan Ndayishimiye için teklif aldıklarını söylemişti.  

Gevrek, ikinci açıklamasında kulübü ve Galatasaray için sürecin devam ettiğini söyledi.  

'Galatasaray değerlendiriyor. Biz takas düşünmüyoruz'

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Adil Gevrek, ''Youssouf bizim için önemli bir oyuncu. Hem takıma yapmış olduğu katkı hem de bizim için ekonomik anlamda katkı beklediğimiz bir oyuncumuz. Galatasaray ile bir görüşme yaptık. Biz istiyoruz ki değerinde gitsin. Tabii Galatasaray’ın dışında Youssouf ile yurt dışında da ilgilenen kulüpler var. Bir takımla görüşme yaptık ama resmi bir teklif gelmedi. Belçika, İspanya ve Fransa’dan Youssouf ile ilgilenen kulüpler var. Görüşmelerimiz oldu, bugün ya da yarın İspanya’dan resmi bir teklif gelebilir. Ona göre bir değerlendirme yapacağız'' dedi.

Youssouf’un transferiyle ilgili bir pazarlık içerisinde olduklarını kaydeden Gevrek, ''Bir rakam söylemek doğru olmaz çünkü birkaç teklif var. Bir değerlendirme yapacağız. Önümüzdeki günlerde netleşecek ama şunu söyleyebilirim, iki kulüp arasında bunlar konuşuluyor. Biz bir sonraki satışından da pay istiyoruz. Bizim Youssouf’un transferindeki ilk şartımız o. Bu da yüzde 25-30, bir pazarlık konusu'' şeklinde konuştu.

Gevrek, Galatasaray ile bir görüşme yaptıklarını belirterek, bir değerlendirme yaptıklarını ve beklemede olduklarını ifade etti.

Yeni Malatya başkanı, Youssouf’un transferine ilişkin Galatasaray ile yaptıkları görüşmede takas ile ilgili bir düşüncelerinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Bu arada, Ndayshimiye için teklifte bulunan İspanyol takımının La Liga 1 temsilcisi Cadiz olduğu öğrenildi. 

'Yayıncı kuruluş ödeme yaptı; ama bize yüzde 30 kayıp yaşattı'

Başkan Gevrek, ciddi ekonomik sıkıntıya rağmen kaynak bulmaya çalıştıklarını ifade ederek, ''Anadolu takımları için kolay değil ama bu işi çözüp, ekonomik dengeyi de sağlamak istiyoruz. Futbolcuların ödemelerini yapmak için kaynağı bulmak zorundayız'' dedi.

Çaykur Rizespor karşısında aldıkları galibiyetten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Gevrek, ''Uzun zamandır maç kazanamıyorduk. Bu anlamda Çaykur Rizespor maçında aldığımız galibiyet bizim için önemliydi. Önemli bir 3 puan ama bizim için 3 puandan öte bir maçtı. İlk yarı biraz kötüydük ama ikinci yarı takımımız müthiş bir futbol oynadı. Geriye düştüğümüz maçta hak ettiğimiz bir galibiyet aldık'' diye konuştu.

Gevrek, çıkışlarının sürmesini temenni ederek, ''Bir düşüşümüz vardı. Futbolda bunlar var. Mutlaka düşüşler olur ama inşallah Çaykur Rizespor maçıyla da birlikte çıkışa geçeriz'' dedi.

Bazen kısmetsizlik ve şansızlıklar yaşadıklarını dile getiren Gevrek, ''Kupa maçı da bizim için çok önemliydi. 120 dakika takımımız iyi mücadele etti ama maalesef bazen kısmet olmuyor. Son dakikada yediğimiz gol ile penaltılarla elendik. Artık hayırlısı, ligde yolumuza devam edeceğiz. Galatasaray’ı da tebrik ediyor, başarılar diliyorum. İyi bir mücadele ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Kaybettiğimiz için üzgünüz ama iyi bir futbol oynadık'' ifadelerini kullandı.

Gevrek, transfer sürecine ilişkin ise şunları söyledi:

''Bizim iyi bir takımımız var. Eğer giden olursa onların yerine birkaç transfer yapabiliriz. Önceliğimiz mevcut oyuncularımızın ödemeleri, onları mutlu edebilmek. Genç oyuncu alacağız. İçerideki işleri halletmeden dışarıya para vermeyi asla düşünmüyoruz. Transfer yapacağız ama yüksek maliyetli oyuncular almayacağız. Görüştüğümüz birkaç oyuncu var. Uygun fiyatta olan, bize de uyum sağlayacak genç oyuncular da listemizde bulunuyor. Ancak önceliğimiz dışarıya para harcamaktansa içeride ödemelerimizi yapmak. İnşallah en kısa sürede de ekonomik durumu çözeriz. Yayıncı kuruluşla olan durum çözüldü ama Yeni Malatyaspor olarak yüzde 30 kaybımız var. Öncelikle kaynağı bulup, bu sıkıntıyı çözmemiz lazım. Yayıncı kuruluşun kesintisi 27 ile 30 milyon arası. Bu iş ciddi bir indirime gidilerek çözüldü. Bu da bizi ciddi anlamda zora soktu. Şimdi 30 milyon kaynak bulmamız lazım. 3 maaş ediyor, 2.5 maaş futbolcuya borcumuz var. 30 milyon kaybımız var çünkü gelirimizin yüzde 90’ı yayıncı kuruluştan geliyor. Allah’ın izniyle bu sıkıntıyı da çözeceğiz.”

Adil Gevrek, önlerindeki Hatayspor maçına ilişkin, ''Kolay maç yok. Bizim kazandığımız maçlara bakın, Fenerbahçe maçı 3-0, alttaki takımlara yenildik. Her takım her takımı yenebilir. Kolay maç değil bana göre iyi bir takım kurmuşlar. İyi başladılar ve iyi de götürüyorlar. Biz de iyi bir takımız. Galip gelmek istiyoruz, yenemiyorsak da yenilmeyeceğiz. Hedefimiz 3 puanla dönmek'' dedi.

 

Senin için hazırladığımız haberler