Çebi'den kritik açıklamalar: Adaylık, Ceyhun Kazancı, Önder Karaveli, Şenol Güneş, transferler

Orhan Gülek
13.01.2022 - 11:54 | Son Güncellenme: 13.01.2022 - 19:25

Beşiktaş Başkanı Ahmet Çebi, Önder Karaveli'yi açıkladığı toplantıda adaylıktan Şenol Güneş'e Ceyhun Kazancı'dan hakemlere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Çebi'den kritik açıklamalar: Adaylık, Ceyhun Kazancı, Önder Karaveli, Şenol Güneş, transferler

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş’ta teknik direktör konusunda düğüm, resmen çözüldü.  Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, teknik direktörlüğe Önder Karaveli, sportif direktörlüğe Ceyhun Kazancı'nın getirildiğini söyledi. Seçimlerde aday olduğunu belirten siyah beyazlıların başkanı hakemler ve TFF konusunda da açıklamalarda bulundu. 'Gelecek sezon Şenol Güneş göreve gelecek mi?" sorusuna Çebi, "Bu sezon teknik direktörümüz Önder Karaveli" dedi. Bu açıklama gelecek  sezon için Şenol Güneş'e açık kapı bırakıldığı şekilde yorumlandı.

 

İşte Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları

"Beşiktaş geleceğe çok büyük fayda sağlayacaktır"

"İki mali genel kurul yapıldı, ikisinde de Beşiktaş'ın şeffaf olması için çalıştık. Şeffaf olmaya devam edeceğiz. Mali genel kurul bir milat olmuştur. Kesinlikle kimseyle hesap görme olayı değildir. Camiamızın da ısrarla talep ettiği bir rapor mali genel kurulda arz edilmiştir. Sonucu ne ise sonuna kadar gideceğimizi ve Türk adaletine güvendiğimizi kamuoyuna bir kez daha arz etmek istiyorum. Bundan Beşiktaş geleceğe çok büyük fayda sağlayacaktır. Bütün Beşiktaşlıların taraf olmadığımıza inanmasını önemsiyorum ve rica ediyorum."

"Taraftarımızdan uzak olmamıza rağmen kazandığımı 3 kupa var"

"Pandemi şartlarında geçen sene çok sevdiğimiz taraftarımızdan uzak olmamıza rağmen kazandığımı 3 kupa var. Bu 3 kupa tarihimizde bir ilktir. Gururluyuz, teşekkür ediyoruz. Camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz. Benim için de tarihte gurur kaynağı olarak ailemle ölene kadar yaşayacağımı belirtmek istiyorum. Bu bir ekip işiydi. Alın teri olduğunu ifade etmek istiyorum. Kadınlarımızın da aldığı kupayı düşünürsek zor günlerde 4 kupa almış oldu. 4 kupa Beşiktaş'ın hakkıydı, hayırlı olsun."

İlgini Çekebilir
Flaş gelişme! Ajansspor muhabiri sordu Ahmet Nur Çebi açıkladı
Habere Git

"VAR hakemi hata yapamaz, yapıyorsa kasıtlı yapıyordur"

Süper Lig'de yaşanan hakem hatalarına da değinen Ahmet Nur Çebi "Son zamanlarda önemli konularımızdan bir tanesi de hakemlerle ilgili. Sıkıntılı süreç halen devam ediyor. Ancak geçenlerde yaptığım açıklamadan dolayı ceza aldım. Derdimizi nasıl anlatacağız bilmiyorum. Ceza olmak güzel değil ancak ceza yöntemiyle bizler susturuluyorsak, başarısız hakemlerin de ceza alması gerektiğini düşünüyorum. Hakem bir hata işlemişse hatası gerektiği kadar olmalı, azcık verilmez. Verilirse de sonuçlar kötü olmaya devam eder. Kulüpler Birliği Başkanlığı döneminde başlatmış olduğum istekler MHK tarafından çalışılmakta. Önümüzdeki seneden sonra hataların minimize olacağını göreceğiz. Ancak bu seneyi önemi yok tavrı hissediyorum. Böyle olmaması gerekiyor. Fenerbahçe Başkanımız konuşuyor, Gaşlatasaray Başkanımız konuşuyor, ben konuşuyorum herkes konuşuyorken bu işten kim menfaat sağlıyor? Menfaatlenen birileri varsa onlar da reddetmeli. Türk futbolu için hakemlerin önemli olduğunu biliyoruz. VAR hakemliği tesis edildi. VAR hakemlerinin onu görmedim demeye hakkı yok. Sahadaki hakem hata yapabilir, VAR hakemi hata yapamaz, yapıyorsa kasıtlı yapıyordur. Genç arkadaşlara düdük verilsin dedik. Bazı maçlarda baskı oluyor, yabancı hakemler gelsin dedik. Acaba bunları dedik diye Beşiktaş'a zarar mı vermek istiyorlar. Yürüyen düzene karşı isyan eden bir grup var. Bunların ortaya çıkarılması lazım. Bundan sonra daha sert karşılık vereceğiz, yöneticilikten men bile olsa artık beni susturamayacaklarını hakem kardeşlerime ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Kulüpler son naktayı koymak için TFF'de!
Habere Git

"Ceyhun Kazancı'ya sportif direktör tanımlaması yaptık"

Beşiktaş'ın yeni sportif direktörünü de açıklayan Çebi "Ceyhun Kazancı'ya sportif direktör tanımlaması yaptık. Ceyhun Kazancı, camia için bir şanstır. Kendisinin başarılı olacağını göreceksiniz. Kendisine güvendiğimi ısrarla ifade etmek istiyorum. Beyefendi Galatasaray Lisesi'nden mezunmuş. Üniversiteye gitmek için bir liseye gidecek. Galatasaray Lisesi'ne gidip Beşiktaşlı olmak çok zor. Bu konudaki eleştirileri çirkin buluyorum. Belki bundan sonra Galatasaray Lisesi'nin yarısından fazlası Ceyhun Kazancı'yı örnek alıp Beşiktaşlı olur. Zekasına güvendiğim için kendisini bu göreve getirdim. Bundan sonraki başarılarıyla eleştirilebilmesini anlayabilirim ancak geçmişteki abuk subuk şeylerle eleştirilmesine şiddetle karşı olacağım." şeklinde konuştu.

"Önder Karaveli artık büyük bir projenin parçasıdır"

Önder Karaveli'nin resmi olarak Beşiktaş teknik direktörü olduğunu açıklayan Ahmet Nur Çebi, şu ifadeleri kullandı:

"Önder Karaveli'nin Beşiktaş teknik direktörü olduğunu bilmelerine rağmen huzursuzluk yaratmak istediklerini biliyorum. Tabiki medyada konuşacaklar, para kazanıyorlar ama bunun dozajını iyi ayarlayın. Önder Karaveli, Beşiktaş altyapısında büyük başarılara imza attı. Projenin artık meyve vermeye başladığını ifade etmek istiyorum. Bunu da Rize maçında başlamak üzere ispatını yaptık, Önder Karaveli artık büyük bir projenin parçasıdır. Beşiktaş'ın ekonomik anlamda düzelebileceği tarzda olacağını ve bundan sonra birinci önceliğimizin bu olduğunu kamuoyuna müjdelemek istiyorum. Hocamız teknik direktörümüzdür."

"Klavyeci arkadaşlara sesleniyorum"

Son dönemde kendilerine karşı klavye müptezelleri olarak tanımladığı kişlerin olduğunu söyleyen Çebi "Altyapıda dünya kadar futbolcu yetiştirebilirsiniz ama onlara şans vermek ayrı bir meziyettir. Bunu yapan hocaya, sportif direktör ve yönetime de Beşiktaş camiasının sahip çıkması sabır göstermesi gerekir. Klavye müptezelleri var. Sergen hocayı biz getirdiğimizde onu da bize mal etmemek adına çalışan klavyeci arkadaşlara sesleniyorum: Eğer kongre üyesiyseniz oraya gelip konuşun. Aksi durumda kaale almayacağım. Alt yapıda artık tesisleşmek gerekiyor." şeklinde konuştu.

Ceyhun Kazancı: "Türk futbolunda ne gibi sorunlar olduğunu bilen biriyim"

Beşiktaş'ta sportif direktörlük görevine getirildiğini açıklanan Ceyhun Kazancı ise şu ifadeleri kullandı:

"Ceyhun Kazancı: 22 yıllık kongre üyesiyim. Tribünlerden geliyorum. Bir kulübün gelir elde ettiği neredeyse bütün bölümlerde yer aldım. Türk futbolunda ne gibi sorunlar olduğunu bilen biriyim. İşin teknik kısmına baktığımızda teknik kısmı bizim haddimize değil. Hocanın oyuncuların en olumlu şekilde yürüyebilmesini sağlayacak yapıyı oluşturmalıyız. Altyapı projesi ilk kez söylenmiyor. Devamı getirilmemiş bir proje. Tesisleşme bunun önemli adımlarından bir tanesi. Türkiye'de oyuncu yetişiyor ama doğru olan doğru zamanda doğru yolu açmak. Gelip geçen çok fazla yıldız oldu. Türk futbolu İlkhan ile tanıştı, önemli olan onu kaybetmemek."

"Biz kolları sıvadık"

Beşiktaş'ın artık büyük kulüplere oyuncu pazarlamayı hedeflediklerini söyleyen Kazancı "Kiralık giden oyuncu, sonsuzluğa giden oyuncu olmamalı, bizde de Kerem Kalafat geri geldi. Uşakspor'da başarılı bir sezon geçirdi. Ona bu şansı vermek bizim boynumuzun borcu. U19 takımımızı biraz ayrı tutacağız. Orada ön elemeden geçmeli. A takım için de ayrı bir sınavdan geçmeli. Önder hocamız büyük projemizde her daim işin merkezinde olacak. Geliştirme kısmının altını çizmek istiyorum. Bizim artık üreten geliştiren Avrupa'nın önemli liglerine bu oyuncuları pazarlayan bir sistem oluşturmalıyız. Biz kolları sıvadık. Bu hafta gördüğümüz kardeşimizin yanına yenileri eklenecek. Yaşı geçmiş oyunculardan farkı olmadığını göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Ahmet Nur Çebi, Önder Karaveli'ye: "Sevgili hocam, sayın teknik direktörümüz... Buyurun... Bu güler yüzünüzle biraz mesaj verin..."  ifadelerini kullanarak yeni teknik adama söz verdi.

 

Sergen Yalçın sonrası göreve gelen ve bugün yapılan açıklamayla resmen teknik direktör ilan edilen Önder Karaveli, ilk olarak trafik kazasında vefat eden Konyaspor oyuncusu Ahmet Çalık'a değinerek şu ifadeleri kullandı:

Önder Karaveli: "Ahmet Çalık'ı genç milli takımlardan beri takip ediyordum"

 

"Ahmet Çalık'ı duyduktan sonra İlhan Palut'u aradım. Açmadı. Açmadığı için sevindim. Ne söyleyeceğimi bilemediğim için... Akşam İlhan hoca aradı.Aynı şeyleri söyledi. Çalık'ı genç yaşından beri seyretmiş biri olarak ayrı üzüldüm.  Beni tanıyanlar bir şeyi çok iyi bilirler ben kalbimim sesiyle yaşayan bir insanım. Tabii ki aklımla zihnimle birleştiririm ama dinlediğim kalbimin sesidir. İskenderun'da bir arkadaşım bana şunu söyledi: "Bence siz futbolunun terli formasınız." Buru beni çok etkiledi.  Onun inancı bende de bir inanç oluşturdu. Bende Türk gençleri için adanmış bir hayat var. Benim Beşiktaş'a adanmış bir hayatım var. Beşiktaş öz kaynak düzenidir. Serpil Hamdi Tüzün'ün oluşturduğu Beşiktaş öz kaynak düzeninin parçası olmaktan mutluyum. Mehmet Ekşi hocama Beşiktaş'ta öz kaynak düzeninde çalışacağıma söz verdim. Başka teklifler olmasına rağmen sözümü tuttum. Beşiktaş U19 takımın başına geldim. Sergen Yalçın Hocam bize inandı ve güvendi. Bize her konuda yardımcı oldum. Onu bir kez daha teşekkür ediyorum. Sergen Hoca ile aynı sahadaydım. Türkiye'nin üstünde bir oyuncuydu. Onunla çalışmak da keyifliydi."

"Sergen hoca, bize inandı, güvendi"

Halefi Sergen Yalçın'a da ayrı parantez açan Önder Karaveli: "Benimkisi, Türk futbolu, Türk gençleri için adanmış bir hayat. Bundan asla vazgeçmeyeceğim. Bana önce futbolcu olma şansı tanıyan, sonra da antrenör olma şansı tanıyan Beşiktaş için adanmış bir hayatım var. Beni bu hale getiren şey, öz kaynak düzeni. Beni tanıyan insanlar bir şeyi çok iyi bilirler. Ben, kalbimin sesiyle yaşayan bir insanım. Bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğim. Bugün burada olmamı oturmamı sağlayan şey de kalbimin sesidir. Daha önce de söyledim, bir kere daha söylüyorum. Beşiktaş U19 takımındaki teknik ekibe görev veren, Sergen hocadır. Bize inandı, güvendi. Görevde olduğu sürece, bize her konuda son derece yardımcı, destekçi oldu. Ona bir kere daha çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Hata yapacak bu gençler"

Genç oyuncuların hata yapmasından doğal bir şey olmadığını dile getiren Karaveli "Sadece bir insan üstüne almaya çalışmasın lütfen. Sadece antrenörlerin mi? Malzemecinin de aşçının da emeği vardır. Benim yaptığım şey, Emirhan İlkhan'a güvenmek. Ben sadece Beşiktaş'ın gençlerine değil, Türkiye'nin gençlerine güveniyorum. Emirhan İlkhan'la ilgili yaptığımız şey, yapabileceklerine inanmaktı. Tersini söylüyorum, ya Emirhan kötü bir performans sergileseydi? Benim ona olan güvenim değişmeyecekti. Emirhan özelinde tüm gençlerimiz için söylüyorum. Genç oyuncu diye bir şey yoktur. Oyuncular vardır. Emirhan İlkhan'la ilgili bir şeyler de söylemek istiyorum. Emirhan konusunda en az emek bana aittir. Onunla 5 aydır çalışıyorum. Onunla bunca yıl çalışan antrenörlerin emeği daha büyüktür. Hata yapacak bu gençler. İçimizde hatasız insan var mı? Oyuncularıma anlattığım şey her zaman, aynı hataları tekrarlamamaları yönünde olmuştur. Lütfen farklı hatalar yapın." dedi.

"Bir an bile yarın ne olacak diye düşünmedim"

Göreve geldiğinde en önemli sorumluluğu aldığı bilincinde olduğunu söyleyen Karaveli "Bu görev bana verildiği günden beri ben bir an bile yarın ne olacak diye düşünmedim. Bir kere bile acaba bu maçı kazanırsak ne olur, kaybedersek ne olur diye düşünmedim. Bana emanet edilen şey, beni çok zorlayacaktı çünkü çok sevdiğim bir şey bana emanet edildi. Benim Beşiktaş'la ilgili kimliğim, Beşiktaş taraftarı olmak." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta teknik direktör olup olmamakla siyah beyazlı ekipte gönül bağının değişmeyeceğini söyleyen Karaveli, şöyle konuştu:

 

"Bu hiç değişmeyecek"

 

"Beşiktaş benim en değerlim. Sadece bir kişi olarak gelmedim buraya. Ben o büyük ekibin bir parçasıyım.  Benim birinci kimliğim Beşiktaş taraftarı olmak. O günleri çok özlüyorum çünkü sorumluluğu yoktu. Benim bu proje içinde bulunacağım durumu ben teklif ettim. En iyi yapacağım iş olduğu için istedim.  Ben zaten bunu taliptim. Akademilerle A takımı geçişi arasında bir tıkanıklık var.  Arada bir köprü var va o tıkalı. Benim talip olduğum şey bu tıkanıklığı gidermek. Bunu giderecek bilgiye görgüye sahibim. Bu tıkanıkla ilgili o kadar çok şey yaşadım ki... 12 yaşında bir oğlum var. Onun anlattıkları da beni besliyor. Adı he olursa olsun benim Beşiktaş'la gönül bağım hiç bitmeyecek. Ben kendimi Beşiktaş'a adayacağım."

Daha sonra basın mensupları tarafından gelen sorulara cevap veren Ceyhun Kazancı "Altyapıdan A takıma geçişi nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?" sorusu için şu ifadeleri kullandı:

 

Ceyhun Kazancı'dan altyapı açıklaması

 

"Genç oyuncuların geçişi ile doğru noktayı bulmamız gerek. Sezon sonunda yapacağımız hamleleri çok doğru yapmamız gerekiyor. Doğru harmanı bularak yapmak zorundayız. Hoca konusunda bizim kriterlerimiz altyapılarda tecrübeli hocalar. Bu geçişleri sağlamış, yapmış hocalar. Biz sadece genç oyuncu yetiştireceğiz demek yanlış olur. iz gelecek sene de şampiyonluk için yarışacağız. Önder Hoca ister teknik direktör olur ister başka isim olur bu köprüyü açacak isim."

Beşiktaş'ın hücum hattında genç oyuncuları görecek miyiz?" sorusuna Beşiktaş teknik direktörü Önder Karaveli, şu cevabı verdi:

 

"Emirhan okyanusta yüzebileceğini gösterdi"

 

"Birden 8-10 tane genç oyuncuları A takıma sevk edemezsiniz. Bunun zararları olabilir. Emirhan İlkhan da bunu yaşadık. Maçlarda başarılıydı.  Birisini denize atarsanız yüzme bilip bilmediğini düşünmeden. Emirhan okyanusta yüzebileceğini gösterdi.  Yüzemeseydi bile bırakmayacaktım. Emirhan Delibaş hazırladığımız oyunculardan biri U 19'da gelişim gösteriyor. Onu da aynı şekilde ya sahaya atacağız ya da kiralık olarak vereceğiz. Yerli ya da yabancı bir takım. Semih de 2005 doğumlu. Onu yaşının küçüklüğüne rağmen U19'da değerlendiriyoruz. O da 'beni atın denize' derse atacağız Onun ardında da değerli oyuncularımız var. Onların isimlerini söylemek istemiyorum,  Beşiktaş formasının adayları."

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye sorular

  • Takımın başına altyapıdan birini getirdiniz. Bundan sonraki hedefiniz ne?

"Pandemideyle bu saatten sonra kulübün yükünü çekmek imkansız hale geldi. Çocuklara oynama şansı vermek bizim asli görevimiz olacaktır. Geriye dönüş yok."

  • Hakemlere karşı tutumunuz kibar kaldığı eleştiriler var. Ne diyeceksiniz?

"Bağırarak çağırarak bu işlerin çözüldüğünü görmedim. Ben gerekeni arka tarafta söylüyorum. Buradan çıkacağım. 'Dosya gösterdi) Bu dosyayı TFF ve MHK'ye vereceğim. Ben gerekeni yapıyorum. Bazı kişilerin ve bazı projelerin geçerli olmaması için endişe duyduğumu ileteceğim. Bu saatten sonra Beşiktaş hakkını aramaya devam edecektir. Konuştuk ceza aldık. Söz konusu olan Beşiktaş ve Türk futbolu..."

Ahmet Nur Çebi'den başkanlık açıklaması

Ajansspor muhabiri Kartal Yiğit'in "Mayıs ayında kongre var. Aday olacak mısınız? 2023'ten itibaren Bankalar Birliği borçları ödemeleri başlıyor. Ne yapacaksınız? Ceyhun Kazancı daha fazla yetkiye mi sahip olacak? Ona desteğini tam mı?" sorusuna Ahmet Nur Çebi, şu cevabı verdi:

 

"Adayım, karşıma da herkesin çıkmasını istiyorum"

 

"Tecrübeli bir gazeteci sorusu. İçinde her şey var. Çalıştığım insanların her zaman yanında durdum. Sergen Hoca da dahil. Bu arkadaşların yanında duracağım. 2023'ten sonra her şey raha zor olacak. Ama hiçbiri benim geldiğim dönemdekiyle kıyaslanmaz. Ekonomik anlamda çok şeyi hallettik. İbra süreci dahil, hesaplaşma süreci dahil yapan bir başkan ve yönetim kurulu olarak çok yorulduğumu ve onur duyduğumu söylemek isterim. oturduğunuz koltuk ne kadar değerliyse kendinizi o kadar mutlu hissederseniz. Bana göre Türkiye'nin çok değerli koltuklarından birinde oturuyorum.  Seçim sırasında çıkacak adaylarla kulübe hizmet etme kalitesinin çok daha yükseleceğini bilenlerden birisiyim. Dolayısıyla mayıs ayında aday olacağım. Başkanlığa aday olduğumu buradan açıklıyorum. Beşiktaş'a başkan olmak isteyenleri aday olmaya davet ediyorum. Bu Beşiktaş için çok değerlidir. Sadece beşi bir araya girip birlikte girmesinler. Hepsi tek tek girsin. Adayım, karşıma da herkesin çıkmasını istiyorum. Tek aday olursam üzülecağimi beyan etmek istiyorum."

  • Aday olduğunuzu söylediniz. Listenizde değişiklik olacak mı?

"Kulüpler Birliği'nde 8 hakem konusunda endişe vardı. TFF'ye iletmişlerdi..Sayı ve adet olarak söyleyemem. Ama kafamda hakemlerdeki birilerinin sistemdeki değişikliği engellemek için bir şeyler yaptıklarını hissediyorum. 2.5 sene çok ağır bir temizlik yaptım. Arkadaşlarımdan memnunum. Çok büyük bir değişiklik yapmaya gerek görmüyorum ama ufak tefek değişiklikler olur."

 

  • Eksik görülen yerlere altyapıdan mı yoksa transfer mi tercih ereceksiniz?

"Öncelik öz kaynak Beşiktaş'ın sportif başarısını da gözetmek gerek. Henüz doymamış başarıya aç, paraya aç futbolcu kardeşlerimizi tercih edeceğiz."

"Şampiyonlar Ligi'ne giderek şanslı olduğumuzu düşünüyoruz"

"Oyuncu satışı konusunda ne yapacaksınız?" ve "15 futbolcunun sözleşmesi bitiyor? Kulübün planlaması nedir?" sorularına da cevap veren başkan Çebi, şöyle konuştu:

"Bizim geldiğimiz dönemde futbolcu satamadık. 4-5 yıllık kontratlar vardı. Adama git diyoruz gitmiyor. Çok yüksek maaşlar vardı. Kimse o paraları vermedi. Gönderemediklerimizi biz getirmedik. Bir futbolcuya hak etmediği parayı veriyorsanız kalmaya devam eder. Hocalar geldi gitti, bu futbolcular yine kadroya girmedi. Demek ki sorun futbolcuda. Onu transfer edenler fotoğraf çektiriyor. Çerçevemiz basit. Başka bir dünyaya geldik.  Şampiyonlar Ligi'ne giderek şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. Ben yönetimde kaldığım sürece altyapı ağırlıklı başarıya aç futbolcularla oynamayı düşünüyoruz."

"Kadın futbolcularımızla gurur duyuyorum"

Öte yandan kadın futboluna ve  altyapı hocalarının maddi durumuyla ilgili soruya da cevap veren Çebi "Beşiktaş artık bundan çıkmak zorunda. Bir hocaya milyon Euro verip diğerlerinin ekonomik durumunu düşünmesi adaletli değil. Kadın futbolcularımızla gurur duyuyorum. Dünya artık çok küçük. TFF'nin de bu konuda bize  yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum.Projenizde genç futbolcularla devam etmek mi yoksa satmak mı var?Doğru mekanizma birileri gitmeli yani öndekini yolcu etmeli. Altyapıdan çıkan bir oyuncunun 10 yıl oynaması doğru değil." dedi.

"Şenol Hoca, değerli bir hocadır"

Ahmet Nur Çebi, Şenol Güneş’in değerli bir hoca olduğunu, geçmişte birçok başarısı olduğunu ama gündemlerinde olmadığını söyledi. Çebi "Şenol Hoca, değerli bir hocadır. Bize iki kupa kazandırdı. Kendisine minnettarız. Ancak, bugün hocam Önder Karaveli'dir. Onla yola devam ediyorum, etmeye de devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler