Başkan Çebi'den Ruiz'e tepki: Niyeti kötü

18.07.2020 - 18:38 | Son Güncellenme: 18.07.2020 - 18:44

Victor Ruiz'in, parasının ödenmediğini ve yönetimin kendisiyle iletişim kurmaktan kaçındığını iddia ederek, sözleşmesini feshedip ayrılması Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'yi kızdırdı. Başkan Çebi, Ruiz'in dün sosyal medyadan yaptığı açıklamada kendisini iyi niyetli göstermesine karşın, öyle davranmadığını düşünüyor.

Başkan Çebi'den Ruiz'e tepki: Niyeti kötü

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR

Pandemi ortasında niye gitmedi?

Başkanın Ruiz konusundaki düşünceleri şöyle:

"Ruiz madem çok iyi niyetli, Beşiktaş taraftarına minnettarlık duyuyor o zaman neden ligin bitimine sadece iki maç kala gitti? Kötü niyetli olduğu buradan belli. Gençlerbirliği maçını da oynayıp yine gidebilirdi. Bakın pandemi döneminde bir tek Ruiz mi parasını alamadı? Peki biz kulüpler para alabildik mi? Maçlar oynanmadı, maç günü hasılat gelirlerinden olduk. Yayıncı kuruluş ödemeleri durdurdu. Üstelik şu aşamada bile yüzde 50 indirim istiyor yayıncı. Böyle bir durumda bir tek Ruiz'in para alamaması mı sorun oldu? Şubat sonuna kadar tüm alacakları ödenmiş. Bir tek Mart, Nisan ve Mayıs duruyor. Madem öyle, pandeminin ortasında gitseydi ya! Neden Fenerbahçe maçına iki gün kala giderek, teknik heyeti ve takım arkadaşlarını zor durumda bırakıyor? Ben burada iyi niyet arayamam."

Sezon başında Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzalayan İspanyol stoper için Villarreal'e 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ödendi. İspanyol futbolcuysa yıllık 1.8 milyon Euro'ya imza attı. Beşiktaş'ta kalsaydı gelecek 2 sezon da 3.4 milyon Euro kazanacak olan Ruiz'in cebine girecek toplam garanti para 5.6 milyon Euro'yu bulacaktı. 

Yeni takımında Beşiktaş'taki kadar kazanacak mı?

Beşiktaş'tan net 5.6 milyon Euro kazanacakken ödeme takvimindeki aksaklıkları sorun ederek ayrılan Ruiz, bakalım yeni takımında yıllık ne kadar ücret alacak? Bunu da bekleyip göreceğiz. Abdullah Avcı'nın 'sol ayaklı stoper' istemesi üzerine transfer edilen 31 yaşındaki Victor Ruiz, siyah beyazlı formayla toplam 26 maça çıkt ve 1 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler