Ataman'lı Panathinaikos'tan Maccabi Tel Aviv maçının sonucuna itiraz! Başkan çıldırdı...

İsa Kethüda
01.05.2024 - 10:53 | Son Güncellenme: 01.05.2024 - 11:09

THY EuroLeague play-off üçüncü maçında İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv'e yenilen Panathinaikos BC takımı, maç sonrası karara itiraz etti... İşte detaylar.

Ataman'lı Panathinaikos'tan Maccabi Tel Aviv maçının sonucuna itiraz! Başkan çıldırdı...

AJANSSPOR-HABER

Turkish Airlines EuroLeague Play-off üçüncü maçında Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos BC, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv‘e Belgrad'da 85-83 mağlup oldu ve seride 2-1 geriye düştü. Mücadeleye son dakikalarda yaşanan pozisyon damga vurdu. İşte detaylar...

Panathinaikos'tan maç sonucuna itiraz

Eurohoops sitesinde yer alan habere göre; Panathinaikos BC cephesi, karşılaşmanın ardından maç sonucuna resmi olarak itiraz etti. Bu itirazın gerekçesi olarak ise son bölümdeki iki pozisyon gösterildi.

Bitime 15 saniye kala Mathias Lessort, Lorenzo Brown’un turnikesini blokladı. Bu pozisyona hakemler, ilk olarak Lessort’un bloğu top cama değdiren sonra yaptığını gerekçe göstererek sayı verdiler. Pozisyon izlendikten sonra hakemler sayıyı iptal edip bloğun temiz olduğuna karar verdiler ve oyun, hava atışıyla devam etti.

Panathinaikos topun kendilerine geçmesini istedi

Panathinaikos, ilk olarak bu pozisyona itiraz etti. Yunan ekibi, yaptığı itirazda oyunun hava atışıyla başlaması yerine topun kendilerine geçmesi gerektiğini savundu.

Hakemler Josh Nebo’nun çizgiye bastığını görmedi

İkinci itirazın sebebi ise bitime 55 saniye kala yaşanan pozisyondu. Maçın hakemleri, Maccabi’de Josh Nebo’nun açık şekilde çizgiye basmasına rağmen pozisyonu görmediler ve oyunu devam ettirdiler.

Başkan sert tepki gösterdi

Öte yandan Yunan ekibi Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos ise sosyal medya hesabından hakem kararlarına sert tepki gösterdi. 

"Neye bakıyorsun, g*tüne mi?"

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Giannakopoulos, "Neye bakıyorsun, g*tüne mi?" ifadelerini kullandı. 

Maç özeti

Maccabi Tel Aviv - Panathinaikos 4. maçı ne zaman, saat kaçta?

Maccabi Tel Aviv ile Panathinaikos arasındaki EuroLeague play-off 4'üncü maçı 2 Mayıs Perşembe günü, saat 21.45'te oynanacak. Karşılaşma EXXEN, S Sport ve S Sport Plus'ta canlı yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler