Başkan Ertuğrul Doğan, transfer yasağı tehlikesini açıkladı! Aralık ayına kadar yapılması gereken ödeme...

17.10.2024 - 12:05 | Son Güncellenme: 17.10.2024 - 12:15

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmanın her şeyi çözmediğini ifade ederek Aralık ayına kadar 30 milyon Euro ödeme yapmaları gerektiğini açıkladı. İşte detaylar...

Başkan Ertuğrul Doğan, transfer yasağı tehlikesini açıkladı! Aralık ayına kadar yapılması gereken ödeme...

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün ekonomik durumundan projelere, saha içi sonuçlarından transfere kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

"Problemler bitmedi"

Trabzon'da katıldığı Mercan Radyo programında açıklamalarda bulunan Doğan, 9 milyar TL’ye yakın bir ödeme yaptıklarını belirterek, "Nasıl yaptığımızı insanlar merak ediyor. Bunu hafta içinde Trabzon’da bir basın toplantısı düzenleyerek anlatacağız. Trabzonspor’un önündeki en büyük problem Bankalar Birliği anlaşmasıydı. Bununla birlikte vergi borçları... Bankalar Birliği’nden çıkarak senelik 700 milyon liralık faiz yükünden kurtulduk. Ama problemler bitmedi." dedi.

"Borçsuzluk kağıdı alamazsak transfer yasağıyla karşı karşıya kalabiliriz"

Trabzonspor'un 2 milyar TL'ye yakın vergi borcu olduğunu kaydeden Ertuğrul Doğan, "Hem Maliye Bakanı Mehmet Şimşek artık bu borçlara izin vermiyor hem de UEFA borçsuzluk kağıdı veremeyen kulüplerin Avrupa’da yer alamayacağını, transfer yasağı gibi cezalarla karşılaşacağını belirtti. Biz de hızlı bir şekilde bu borcu ödemenin çalışmalarını yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Aralık'a kadar 30 milyon Euro ödemeliyiz"

Ekonomik anlamda yapılacak daha çok işleri olduğunu kaydeden Doğan, "Asla ve asla camiamızın rahatlamaması lazım. Trabzonspor’un aralık ayına kadar borçsuzluk kağıdı alabilmesi için ödemesi gereken rakam 30 milyon Euro. Kartal arazisini çözdük. Havalimanı yanındaki araziyi de hallettik. Bunları, üzerine proje yapılabilir şekilde çözdük. Şu anda İstanbul’da 3 araziyle ilgili daha hamlelerimiz var.” şeklinde konruştu.

Devre arası transferi

Devre arası transferine de değinen Trabzonspor Başkanı, “Tamamen teknik ekip ne talep ederse o yönde olur. Şenol hocamız bu konuda çalışmalarını yapıyor. Hocamızın istediği isimleri, ekonomik olarak da değerlendirip çalışacağız. Şu ana kadar hocamızdan bize gelen bir rapor yok. İsimler üzerinde çalışıyordur. Bize raporu geldiğinde başlarız.” ifadelerini kullandı.

"Taraftara ve camiamıza karşı mahcubum"

Takımın yükselişe geçeceğini belirten başkan Ertuğrul Doğan “Şenol hoca tercihimizin çok doğru olduğunu düşünüyorum. Enerjisi çok yüksek. Kendine inancı, oyunculara inancı tam. Oyuncuların kaliteli olduğunu, önümüzdeki günlerde sistem oturduğunda çok farklı bir takım izleyeceğimize inanıyor. Ben de oyuncularımızın tamamına da hocamıza da güveniyorum. Saha içiyle ilgili ben taraftara ve camiamıza karşı mahcubum. Geçen sene üçüncü bitirdik, Türkiye Kupası’nda finale kaldık ama olmadı. Bir kupa istiyorduk, bu sene hedefimiz müzemize bir kupa getirebilmek. İnşallah bunu başaracağız. Ekonomik anlamda mütevazı olamayacağım, üzerime düşeni fazlasıyla yaptığımı söyleyebilirim. Ama sahada aynı başarıyı gösteremedik. Elimizden geleni yaptık ama bazı şeyler yolunda gitmedi. Oyuncularımıza ve hocamıza güveniyoruz. İnanıyorum ki bu alanda da başarılı olacağız, bu takım farklı olacak” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler