Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma'dan stadyum müjdesi

İsa Kethüda
12.02.2025 - 18:50 | Son Güncellenme: 12.02.2025 - 18:55

Son dakika spor haberi: 1. Lig'de şampiyonluğun iddialı takımı Fatih Karagümrük'te başkan Süleyman Hurma'dan stadyum ve tesis konusunda açıklama geldi. Başkan Hurma, stadyum müjdesini canlı yayında duyurdu. Detaylar haberimizde...

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma'dan stadyum müjdesi

AJANSSPOR HABER

Trendyol 1. Lig'de hedefini Süper Lig olarak belirleyen ve ligde 2. sırada yer alan Fatih Karagümrük'te başkan Süleyman Hurma'dan; Ankaragücü maçı, ara transfer süreci, Emre Demir iddiaları, stadyum ve tesis konusunda açıklama geldi.

"Fatih Karagümrük olarak Ankara'dan mutlu ayrılmak istiyoruz"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Süleyman Hurma, "Ankaragücü'nde bir değişim oldu. Hem Ankaragücü için hem de Mustafa Hoca (Dalcı) için hayırlı olsun. Ankaragücü, ligimizde hedefini Süper Lig olarak belirlemiş hem büyük bir camia hem de iyi bir takım. Fatih Karagümrük olarak Ankara'dan mutlu ayrılmak istiyoruz" dedi.

Emre Demir iddialarına cevap

Transfer gelişmelerinden bahseden Başkan Hurma, "Ara transfer dönemi itiraf etmeliyim; çok da istediğim gibi geçmedi. Salih Dursun aramıza katıldı. Salih'in katkı sağlayacağını düşünüyorum. Salih dışında gurbetçi Alper Emre Demirol’u transfer ettik. Emre Demir ile ilgili hiçbir girişimiz olmadı. Emre'yi 8 yaşından beri tanıyorum. Emre ile baba oğul ilişkimiz var. Kendisi şu anda Sakaryaspor'da başarılı bir performans sergiliyor" diye konuştu.

Yeni stadyum 2026’da hazır

Stadyum ve tesis konusunda ise beklenen müjdeyi veren Hurma, “Fatih Belediye Başkanımız Mehmet Ergün Turan yeni stadyum projesini hazırlattı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tüm onayları verdi. Fatih Karagümrük Kulübü’nün 100. yılında 2026’da yeni stadyumumuzda maçlarımızı oynayacağız. Yeni stadyumumuz aynı yerde olacak.

En büyük arzumuz stadyumunuzun semtimizde olmasıydı. Orada olması hem taraftarımız için hem de tarihimiz için çok önemliydi. Çünkü Fatih dünyanın en eski bölgelerinden birisi. Orada olacak olmak beni daha da çok mutlu ediyor. Tesis konusunda girişimlerimiz sürüyor. Henüz herhangi bir adım atamadım. Cumhurbaşkanımız ile durumu konuştuğum da sağ olsun; gerekli desteği vereceğini söyledi” dedi.

“Futbol güvenlik sorunu haline gelmiştir”

Türk futbolu adına da görüşlerini paylaşan Süleyman Hurma, “Yaklaşık 10 yıldır her platformda bağırarak şunu söylüyorum. Türk futbolu geriye dönülmez bir noktaya gitmektedir. Artık konu orta hakem, VAR hakemi, Fenerbahçe ve Galatasaray değil. Artık konu futboldur. Bizler artık sosyal olarak, ekonomik olarak iflas etmiş durumdayız.

Futbol her anlamıyla dostluğu eğlenceyi sağlaması gereken bir unsurken, düşmanlığı ve stresi getirmeye başladı. Pis su ve temiz su aynı havuzda birleşmiştir. Türk futbolunun mutlaka yeniden yapılanmalıdır. Bu kötü sistemden tamamen ayrılmalıdır. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar profesyonel takım yoktur. Süper Lig 20 takım, 1. Lig 20 takım, 2. Lig 20 takım olmalıdır.

Diğer alt kategorideki takımlar yarı profesyonel bir ligde mücadele etmelidir. Bu sisteme geçildiğinde şu an bahsettiğimiz sorunların ekonomik anlamda yüzde 70’inden arınmış olacağız. Bahsettiğim sosyal ve ekonomik sorunlar için çözüm üretilmelidir. Çünkü ülkemizde futbol güvenlik sorunu haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler