Koç da Bulut da 'favori' baskısını kırmak istiyor

16.10.2020 - 11:02 | Son Güncellenme: 16.10.2020 - 11:52

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, teknik direktör Erol Bulut'a çok güveniyor. Koç, transferde üstlerine düşeni yaptıklarını ve bundan sonra başarının ekip ruhuyla gelebileceği mesajını verdi. Erol Bulut, şampiyonluğu lisan ile mı getirecek?

Koç da Bulut da 'favori' baskısını kırmak istiyor

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Süper Lig’de bu sezon kadroyu sil baştan yapan Fenerbahçe, teknik direktörlük görevine eski futbolcusu Erol Bulut’u getirmişti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Erol Bulut’u göreve getirerek çok doğru bir karar verdiklerini düşünüyor. Koç, Erol Bulut’un elde ettiği şansla ilgili olarak da dikkati çeken bir açıklama yaptı.

Ali Koç: “Erol Bulut’u göreve getirerek doğru bir karar verdik”

Sarı-lacivertlilerin 1 numaralı ismi Ali Koç, Erol Bulut’a çok güveniyor. Koç, Bulut’un dikkat çeken özelliklerini sıralayarak, ”Erol Bulut’un bilgisi, eğitimi, futbolculara yaklaşımı, kadroda adaletli yapısı, futbolcularla diyalogları ve yaklaşımını çok beğeniyorum. Çok doğru bir karar verdik” dedi.

Ali Koç: “En şanslı teknik kadro”

Koç, Erol Bulut’un yakın dönemdeki en şanslı teknik direktör olduğunu da söyledi. Fenerbahçe Başkanı, “Bu teknik kadro kendi dönemim için en şanslı teknik kadro diyebilirim” ifadelerini kullandı. Ancak; Ali Koç, şampiyonluk yarışında ekip ruhunun önemini de vurguladı.

"Favori ilan edilmek yanlış"

Erol Bulut, basın mensuplarına yaptığı konuşmada, "Fenerbahçe'nin şampiyonluğun favorisi ilan edilmesi çok yanlış. 2 hafta önce Galatasaray'ı şampiyon ilan ediyorlardı, ne oldu? Daha çok maç var. Futbol sahada oynanır, şampiyonluk da sahada kazanılır" demişti. Hem Ali Koç hem de Erol Bulut, 'şampiyonluğun favorisi' baskısını da aslında kırmayı hedefledi.

İrfan Buz: ”Futbolcuları idare etmek bir ustalık”

Peki, Erol Bulut neler yapmalı? Bu konuyu bir teknik direktör gözüyle İrfan Buz değerlendirdi. Radyospor’da sorularımızı yanıtlayan İrfan Buz, “Elbette seviyeyi yükseltmek için kaliteli oyunculara ihtiyaç var. Takım olmak çok önemli. Teknik adama büyük iş düşüyor. Futbolcuları idare etmek bir ustalık. Sadece taktiksel değil, zihinsel anlamda da bu önemli” dedi.

"Ortak bir hedef belirlemek gerekiyor"

İrfan Buz, “Paris Saint Germain ve Bayern Münih’e bile dışarıdan bakıldığında her şey dışarıdan sorunsuzmuş gibi görünse de teknik adamlar yıldız oyuncuları idare ederken zorlanıyor. Ustalık burada. İletişim çok önemli. Ortak bir hedef belirlemek ve bence bu şekilde ilerlemek gerekiyor” diyerek fikrini dile getirdi.

Futbolcular ile Erol Bulut’un diyalogları nasıl?

Fenerbahçe’ye gelmeden önce Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor’da başarılı bir performans ortaya koyan Erol Bulut, ‘büyük’ bir takımda ilk kez çalışıyor. Birkaç dil bilen (toplamda 4) Erol Bulut, iletişim konusunda ise rakiplerinden birkaç adım önde. Nedenine gelince; Erol Bulut’un bir değil, birden fazla dil biliyor olması.

Erol Bulut'un Almanca bilmesinin önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Kemal Ademi, "Hocamızın Almanca biliyor olması tabii ki benim için çok önemli. Antrenmanda anlamadığım şey olunca Erol Bulut Almanca konuşuyor ve anlatıyor. Ayrıca takım içinde çok fazla Almanca konuşan futbolcular var” demişti.

“30 saniyede golü yersin”

Almanca, İngilizce, Yunanca dillerini çok iyi, orta düzeyde de İtalyanca konuşabilen Bulut, tercüman olmadan oyuncularıyla direkt iletişim kuruyor. Bulut, sadece antrenmanlarda değil maçlarda da lisan bilmesinin avantajını kullanıyor. Nasıl mı? Onu da Erol Bulut’un ifadeleri en iyi şekilde özetliyor:

 “Ülkemizde ya da Avrupa’da olsun yabancı dil çok önemli. Takımınızda birçok ülkeden futbolcu var. En azından İngilizce bilmelisiniz. Ben maçta pozisyonu futbolcuya hızlı bir şekilde aktarabiliyorum. Tercüman kullansam 30 saniye geçecek. Bir takım da 30 saniyede çok rahat bir şekilde gol yiyor.”

Senin için hazırladığımız haberler