Başkan transferi açıkladı: Pazarlık son hız sürüyor...

28.01.2021 - 16:12 | Son Güncellenme: 28.01.2021 - 16:30

Son dakika Galatasaray transfer haberleri... Galatasaray'da Yeni Malatyaspor'da forma giyen Youssouf Ndayishimiye'nin transferi hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'ten Youssouf Ndayishimiye'nin Galatasaray'a transferi hakkında resmi açıklama geldi. İşte Youssouf Ndayishimiye - Galatasaray transferinde son durum... Detaylar haberimizde...

Başkan transferi açıkladı: Pazarlık son hız sürüyor...

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Youssouf Ndayishimiye için Galatasaray Kulübü ile görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, "Youssouf Ndayishimiye için Galatasaray'la 2 kez ciddi olarak görüştük, masaya oturduk. Youssouf Ndayishimiye'nin transferi için Galatasaray'la görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni Malatyaspor ve Galatasaray ortak noktada buluşursa Youssouf Ndayishimiye'nin transferi olabilir. Youssouf Ndayishimiye için şu anda rakam söyleyemem, Youssouf Ndayishimiye değerini bulursa gidebilir. İki taraf için hayırlı neyse olsun. Galatasaray'a taleplerimizi bildirdik, cevap bekliyoruz. Galatasaray gibi takımlardan takas yoluyla oyuncu geldiğinde maaşını ödememiz biraz zor oluyor. Youssouf için Saint-Étienne, Cadiz ve Anderlecht takımlarından da transfer teklifi aldık. İyi bir takımımız var. Önemli olan içerideki oyuncularımızı mağdur etmemek. Giden oyuncu olursa transfer yapacağız. Adana Demirspor'dan Hamidou Traore konusunda hocamızla görüşeceğiz. O bölgedeki oyuncumuz giderse oturup, konuşacağız. Hamidou Traore beğendiğimiz bir oyuncu. Berk Yıldız için Adana Demispor'a söz verdik, sözleşme detaylarıyla ilgili avukatlarımız görüşüyor." ifadelerini kullandı ve ekledi:

"Galatasaray maçında zemin kötüydü ama o kadar da abartıldığı kadar da kötü değil. Zemin için çalışmalarımız devam ediyor. Zeminin kötü olmasının en önemli sebebi hava şartlar ve haftada iki kez maç oynamamız. Futbolcularımıza ödeme yaptık, oyuncularımızın 2.5 maaş alacakları vardı fakat Galatasaray maçı öncesinde bu durum farklı yansıtıldı. Şu anda oyuncularımızın içeride 1.5 maaş alacakları var, Türkiye şartlarında 1.5 maaş - 2.5 ay maaş içeride olması normaldir. Kulübümüzde ekonomik anlamda sıkıntı var mı? Var. Hemen hemen tüm kulüplerimiz bu sıkıntıyı yaşıyor. Yayıncı kuruluş sözleşme gereğini uygulasaydı, bugün sıkıntımız olmayacaktı."

Youssouf Ndayishimiye kimdir, nereli ve kaç yaşında?

27 Ekim 1998 yılında Burundi'nin Bujumbura şehrinde dünyaya gelen Youssouf Ndayishimiye'nin ana mevkisi ön libero. Atletik fiziği ve mücadeleci yapısıyla alkış toplayan 22 yaşındaki futbolcu, stoper ve 10 numarada da görev alabiliyor. Geçtiğimiz sezonun devre arasında Aigle Noir FC de Makamba'dan 45 bin Euro bedelle Malatyaspor'a transfer olan Ndayishimiye'nin güncel piyasa değeri 1.2 milyon Euro.

Yeni Malatyaspor'un bankoları arasında yer alan Youssouf, bu sezon çıktığı 20 resmi maçta 2 gol atmayı başardı.1.83 boyunda olan ve Yeni Malatyaspor'la Haziran 2023'e kadar sözleşmesi bulunan Youssouf, 2 kez de Burundi A Milli Takım formasını giydi.

Senin için hazırladığımız haberler